Gara de Nord găzduieşte evenimentul de cultură urbană „Train Delivery“
https://www.ziarulmetropolis.ro/gara-de-nord-gazduieste-evenimentul-de-cultura-urbana-train-delivery/

CFR SA, Gara de Nord şi Street Delivery organizează în weekend-ul 28-30 iunie „Train Delivery“, eveniment care marchează noua pozi’ionare a Gării de Nord, aceea de spa’iu al culturii urbane.

Un articol de Andrada Văsii|27 iunie 2013

CFR SA, Gara de Nord și Street Delivery organizează în weekend-ul 28-30 iunie „Train Delivery“, eveniment care marchează noua poziționare a  Gării de Nord, aceea de spațiu al culturii urbane.

Gara va găzdui spectacole de muzică, teatru, arhitectură și arte urbane, al căror rol este cel de a reafirma spațiul gării ca obiectiv turistic, urbanistic și cultural.

Cultura vine la peronul 14

Peronul 14, cel mai larg din toată Gara, devine o scenă de muzică, spectacol, arhitectură și arte urbane. Va fi adus un tren de la Remiza Specială Mogoșoaia, pe care-l îl vor gara ca să găzduiască expoziții foto, instalații și performance în compartimente. Graffiti pe vagoane, party pe peron, filme de călătorie, teatru feroviar și muzica Gării de Nord prin oamenii care au cântat-o de-a lungul vremii (de la Corina Chiriac și Gabriel Dorobanțu la Rimaru și Norzeatic).

Muzeul Căilor Ferate, aflat în vecinătatea Peronului 14, își va deschide porțile către Train Delivery între orele 10.00 și 20.00. Sălile de așteptare, Salonul Regal, panoul de informații vor fi și ele parte activă a poveștii.

Gara de Nord este principalul nostru brand și trebuie să-i refacem imaginea rămasă în urma vremurilor. Dorința noastră s-a întâlnit fericit cu inițiativa Fundației Cărturești și astfel s-a născut „Train Delivery“. Vrem să oferim Gării un suflu de prospețime și vrem s-o readucem acolo unde îi e locul: un spațiu de tradiție al Bucureștiului, alături de Arcul de Triumf, Ateneul Român, Parcul Cișmigiu, Calea Victoriei sau Bulevardul Kiseleff. „Train Delivery“ este doar începutul acestei reîmprospătări.

Sorin Mîndruțescu,

președintele Consiliului de Administrație CFR

Tot în ideea de optimizare a comunicării cu publicul său, Gara de Nord și-a lansat, de curând, profilul de Facebook, locul unde călătorii, ca și non-călătorii, pot interacționa direct cu instituția.

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Street Delivery (Facebook)

26
/08
/22

Asociația pentru cultură și arte Arbor vă invită la expoziția „Rememorarea copilăriei, mărturiile deportaților basarabeni”, care reînvie emoția unor destine tragice, mărturiile deportaților și ale victimelor regimului totalitar din stânga Prutului, în perioada sovietică. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Moldovei, Centrul de Excelență Institutul Pro Memoria al Universității de Stat din Moldova și Ambasada Republicii Moldova în România.

25
/08
/22

În perioada 26 - 31 august 2022, în continuarea proiectului (burn)OUT, artistele Irina Marinescu, Andreea Novac, Eza (Alina Ușurelu), psihoterapeuta Mihaela Vechiu, sociologa Fidelie Kalambayi și artista portugheză Gabriela Conçalves invită publicul la prezentarea cercetării artistice pe tema recuperării pe care au inițiat-o în cadrul proiectului Recovery (Recuperare) și la o serie de trei ateliere de creaţie rezultate în urma acestei cercetări.

24
/08
/22

Cea de-a treia ediție Romanian Jewelry Week, organizată de Assamblage, va avea loc în perioada 5 - 9 octombrie 2022 la Biblioteca Națională a României și în alte cinci locații conexe din București. Evenimentul propune timp de cinci zile un format efervescent de târguri, expoziții, conferințe, tururi ghidate și multe alte evenimente surpriză dedicate iubitorilor de bijuterie.

24
/08
/22

Asociația CRIES-Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare invită bucătari din România să se alăture ediției din 2022 a proiectului „Gustul ca patrimoniu”, parte a programului LA PAS Timișoara, desfășurat sub egida Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Provocarea constă în reinterpretarea în cheie locală a borșului ucrainean, recent intrat pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO aflat în pericol.

23
/08
/22

Cel mai nou proiect inițiat de compania de teatru independent Vanner Collective, „Cele care nu se văd” prezintă 10 personaje feminine din literatura română, întâmplător create de bărbați, care, reimaginate prin perspectiva a 10 fotografe, sparg stereotipurile în care au fost integrate inițial. Instalația fotografică mai poate fi văzută până pe 2 septembrie, de marți până duminică, între orele 10:00 – 18:00 la Sala Acvariu a Muzeului Național al Țăranului Român.

23
/08
/22

Sala Omnia așa cum nu a fost văzută niciodată! Concepută de colectivul artistic austriac mutual loop special pentru acest spațiu cu un trecut deloc liniștit, instalația imersivă și interactivă „Omission Possible” deschide în mod cu totul excepțional această clădire aproape uitată, într-un demers care chestionează percepția omului contemporan asupra efectelor trecerii timpului peste construcții și simboluri istorice.