Gara de Nord găzduieşte evenimentul de cultură urbană „Train Delivery“
https://www.ziarulmetropolis.ro/gara-de-nord-gazduieste-evenimentul-de-cultura-urbana-train-delivery/

CFR SA, Gara de Nord şi Street Delivery organizează în weekend-ul 28-30 iunie „Train Delivery“, eveniment care marchează noua pozi’ionare a Gării de Nord, aceea de spa’iu al culturii urbane.

Un articol de Andrada Văsii|27 iunie 2013

CFR SA, Gara de Nord și Street Delivery organizează în weekend-ul 28-30 iunie „Train Delivery“, eveniment care marchează noua poziționare a  Gării de Nord, aceea de spațiu al culturii urbane.

Gara va găzdui spectacole de muzică, teatru, arhitectură și arte urbane, al căror rol este cel de a reafirma spațiul gării ca obiectiv turistic, urbanistic și cultural.

Cultura vine la peronul 14

Peronul 14, cel mai larg din toată Gara, devine o scenă de muzică, spectacol, arhitectură și arte urbane. Va fi adus un tren de la Remiza Specială Mogoșoaia, pe care-l îl vor gara ca să găzduiască expoziții foto, instalații și performance în compartimente. Graffiti pe vagoane, party pe peron, filme de călătorie, teatru feroviar și muzica Gării de Nord prin oamenii care au cântat-o de-a lungul vremii (de la Corina Chiriac și Gabriel Dorobanțu la Rimaru și Norzeatic).

Muzeul Căilor Ferate, aflat în vecinătatea Peronului 14, își va deschide porțile către Train Delivery între orele 10.00 și 20.00. Sălile de așteptare, Salonul Regal, panoul de informații vor fi și ele parte activă a poveștii.

Gara de Nord este principalul nostru brand și trebuie să-i refacem imaginea rămasă în urma vremurilor. Dorința noastră s-a întâlnit fericit cu inițiativa Fundației Cărturești și astfel s-a născut „Train Delivery“. Vrem să oferim Gării un suflu de prospețime și vrem s-o readucem acolo unde îi e locul: un spațiu de tradiție al Bucureștiului, alături de Arcul de Triumf, Ateneul Român, Parcul Cișmigiu, Calea Victoriei sau Bulevardul Kiseleff. „Train Delivery“ este doar începutul acestei reîmprospătări.

Sorin Mîndruțescu,

președintele Consiliului de Administrație CFR

Tot în ideea de optimizare a comunicării cu publicul său, Gara de Nord și-a lansat, de curând, profilul de Facebook, locul unde călătorii, ca și non-călătorii, pot interacționa direct cu instituția.

Text preluat în parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Street Delivery (Facebook)

15
/01
/24

Peste 50.000 de perechi de ochi au avut plăcerea să privească expoziția Efectul Picasso în cele 4 luni de când s-a deschis. Vizitatori de toate vârstele au fost impresionați de cele 46 de lucrări de Pablo Picasso din colecția familiei sale, precum și de cele 65 de lucrări semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera gigantului spaniol.

12
/01
/24

Proiectul „Narațiuni ale națiunii”, produs de PostModernism Museum cu ocazia Zilei Culturii Naționale 2024, abordează valorile naționale într-o perspectivă multidisciplinară, prin teme dedicate unor genuri și mijloace de exprimare atractive: bandă desenată, muzică rock și folk, literatură, arte vizuale, istoria artei, în care reprezentările naționale sunt înțelese ca valori democratice, dimensiune europeană, influențe creative specifice unui spațiu de spiritualitate și limbaj comun.

12
/01
/24

Luna ianuarie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă două noi vernisaje: acumulare.colecție 3, expoziția-colecție de lucrări dăruite de prieteni artiști a co-fondatorului Celulei de Artă, Daniel Loagăr, la spațiul-vitrină din B-dul Carol nr. 53 și experimental I, expoziția de fotografie experimentală a artistului vizual Marius Adrian, la Pop Up Window de la Galeria Kulterra (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106).

12
/01
/24

Scrisoarea trimisă de către scriitorul Mircea Damian din închisoare, jurnalul intim al unei doamne de la curtea regală, un jurnal de front din cel de-al Doilea Război Mondial, catrenul dedicat de Lucian Blaga uneia dintre muzele sale și ultima scrisoare trimisă de Ion Antonescu către soție s-au numărat printre cele mai discutate obiecte de colecție licitate la finalul anului trecut.

11
/01
/24

Asociația SIGNIS România anunță prima ediție a Festivalului Internațional FILMIKON, care propune o selecție de filme premiate de-a lungul anilor de juriile ecumenice și interreligioase, în peste 30 de festivaluri de film din lume, dar și un dialog despre valorile creștine și umane pornind de la aceste producții. Începând cu anul 1974, Premiul Juriului Ecumenic este un premiu independent acordat filmelor de lungmetraj din competițiile unor festivaluri internaționale de film din lume, precum Cannes sau Berlin.

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.