Gardurile MNAR spun poveștile copiilor printr-o expoziție de benzi desenate și povești ilustrate
https://www.ziarulmetropolis.ro/gardurile-mnar-spun-povestile-copiilor-printr-o-expozitie-de-benzi-desenate-si-povesti-ilustrate/

În perioada 18 iulie – 30 august 2019, pe gardul dinspre Calea Victoriei al Muzeului Naţional de Artă al României, sunt expuse peste 20 de benzi desenate şi poveşti ilustrate, realizate de copii şi adolescenţi cu vârste cuprinse între 9 şi 18 ani.

Un articol de Liliana Matei|19 iulie 2019

Evenimentul face parte din proiectul „Spune-mi o poveste”, organizat de Asociația Volum Art și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Prin urmare, la următoarea plimbare pe Calea Victoriei, acordați-vă și un scurt răgaz pentru a admira creativitatea și imaginația micilor artiști: Mihai T, 10 ani – Răzbunarea pe Regele Roșu, Dan C. 11 ani – Viața lui Gumiță, Diana R. 12 ani – Robby și neatenția, Tudor M, 9 ani – The Guacamole Guardian between Space and Time, Maya M, 12 ani – Agentul 003, Floriana N, 11 ani – Uriașul, Ioan V, 11 ani – În viață trebuie să riști și Povestea adevărată a lui Cartofel, Stefan C, 9 ani – Broasca surdă, Dragoș C, 9 ani – Aventurile lui Bob, Denis O, 10 ani – Echipa perfectă, Vlad F, 9 ani – Echipa perfecta și Câinele, Rareș I, 9 ani – Hoțul de acadele, Pavel B, 9 ani – Vito, Andreea V, 17 ani – La pescuit, Emanuel Z, 14 ani – Nicolas și Andrei, Valentin B, 14 ani – Visul de a deveni fotbalist, Marius T, 16 ani – Neli și Niki, Daniel S, 18 ani – O zi cu ghinion, Eva C., 9 ani – Ametist.

Timp de două luni (aprilie și mai 2019), participanții la proiect au descoperit și s-au antrenat în tainele dezvoltării benzilor desenate, ale ilustrării de povești și ale animației în tehnica stop motion, unele dintre cele mai îndrăgite mijloace de comunicare ale poveștilor pentru tânăra generație. Super eroii deja consacrați au fost alături de ei în călătoria pe care a parcurs-o povestea fiecăruia și i-au inspirat să scoată la iveală propriile povești, aventuri ale unor eroi încă necunoscuți, care sălășluiesc acum doar în imaginația lor.

Proiectul s-a născut într-o lume de oameni mari din dorința de a le oferi copiilor un spațiu unde universul lor interior să prindă viață, să dea formă emoțiilor lor și viziunii lor despre lumea în care trăiesc. Suntem înconjurați de milioane de imagini, mesaje și povești scrise de alții, așa că i-am încurajat pe copiii și adolescenții participanți la atelierele din cadrul proiectului să-și descopere  propria voce. Să devină liderii propriei lor povești.”, declară Judit Balint, manager de proiect.

Poveștile au fost posibile și datorită câtorva oameni care i-au însoțit și îndrumat cu drag și admirație pe parcursul acestui proiect: Octav Ungureanu, Filip Columbeanu, Maria Murgu, Marius Hodea, Nina Mihăilă și Radu Igazsag

Mai multe informații despre proiect, precum și animațiile create de copii, sunt disponibile pe site-ul și pagina de Facebook ale proiectului.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Parteneri: Școala Ferdinand I, The Social Incubator, UNATC I.L. Caragiale, CINETic

 

09
/05
/17

Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București deschide joi, 18 mai, ora 19:00, expoziția „Ucenicie prin arte. Sorin Costina, colecționar”, una dintre cele mai importante colecții de artă postbelică autohtonă, ce cuprinde lucrări semnate de Corneliu Baba, Horia Bernea, Ștefan Bertalan, Paul Gherasim, Ion Grigorescu, Florin Mitroi, Paul Neagu, Florin Niculiu, Ion Dumitriu, Constantin Flondor, Sorin Dumitrescu etc.

03
/05
/17

Casieria Castelului Corvinilor din Hunedoara a fost spartă de persoane rămase deocamdată, necunoscute, din primele estimări neoficiale paguba ridicându-se la peste 170.000 de lei, bani rezultați din vânzarea biletelor în zilele libere ale minivacanței de 1 mai.

23
/04
/17

„Arta sub 18 ani ” este un eveniment parte a proiectului „Troc - rețea de teatru educativ”, organizat de Asociația Reciproca în parteriat cu duo-ul artistic Monotremu și finanțat de Administrația Fondului Național Cultural. Sub umbrela „Arta sub 18 ani” Asociația Minitremu, parte a duo-ului Monotremu, ajunge la Cluj, între 28 și 30 aprilie, cu două evenimente.

20
/04
/17

Artistul multimedia Nikita Golubev a transformat mai multe autovehicule murdare din Moscova în adevărate opere de artă. Sub pseudonimul "ProBoyNick", Golubev a pictat, în ultimele două săptămâni, diverse desene pe mai multe mașini din capitala Rusiei și a distribuit online fotografiile cu operele create. Artistul rus realizează aceste desene folosindu-se de degete și pensule.

12
/04
/17

Cea mai mare expoziţie dedicată lui Ştefan Luchian din ultimii 50 de ani va fi organizată la Pavilionul Muzeal de la Art Safari, între 19 mai - 18 iunie, la Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45), şi va cuprinde opere ale artistului din peste 20 de instituţii muzeale, dar şi din cele mai importante colecţii private.

11
/04
/17

Premiul Pulitzer 2017 pentru "Fotoreportaj" (Feature Photography") a revenit publicației Chicago Tribune, care a publicat un portret al unui copil de 10 ani care a supraviețuit unui schimb de focuri în Chicago, și al mamei sale, care încearcă să reia cursul vieții după această dramă.

05
/04
/17

“Rerotikon”, prima expoziție de artă erotică găzduită de Galeria Rotenberg-Uzunov din București, va fi vernisată joi, 6 aprilie, ora 19.00. Semnatara picturilor expuse este tânăra artistă Diana Manole, care explorează puterea de seducție a nudurilor umane, cu accente vintage din pin-up-ul american într-o combinație cu tușa mult mai recentei Școli de la Cluj.

30
/03
/17

Prințul Charles a sosit, în această dimineața, la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti", fiind întâmpinat de directoarea instituției, Paula Popoiu, și de Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii. Alteța Sa Regală a fost primită cu pâine și sare.