Gaspar Noé, în România cu „Love”, filmul 3D interzis minorilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/gaspar-noe-in-romania-cu-love-filmul-3d-interzis-minorilor/

Controversatul regizor francez de origine argentiniană Gaspar Noé revine la Bucureşti la cinci ani după ce a fost invitatul special al Les Films de Cannes à Bucarest (23 – 29 octombrie). Acesta îşi va prezenta cel mai recent film, melodrama sexuală 3D Love, proiectată în afara competiţiei la Cannes şi interzisă minorilor.

Un articol de Petre Ivan|19 Octombrie 2015

Sâmbătă, 24 octombrie, de la 20:15, la Cinema Studio, Gaspar Noé își va introduce filmul și va sta de vorbă cu spectatorii la final. La proiecția 3D de la București au acces doar cei peste 18 ani, prețul unui bilet fiind 20 de lei.

Descris de presa internațională drept un film de dragoste extrem de pasional și de senzual, Love a stârnit deja controverse.

La două săptămâni de la lansarea în Franța, în această vară, filmul le-a fost interzis cu totul minorilor, după ce o asociație care susține valorile creștine, Promouvoir, a protestat în justiție, cerând să fie oprit și accesul celor de 16 și 17 ani în cinematografe.

Argumentul cel mai puternic au fost episoadele de sex nesimulat între actorii principali ai filmului. „Love este un film al paradoxurilor: a fost făcut să fie văzut în 3D la cinema, dar riscă să apară doar pe DVD în majoritatea țărilor, este un film

Gaspar Noe

Gaspar Noe

francez vorbit în engleză, pentru a nu fi nevoie de subtitluri, este un film intim și sumbru, bântuit de melancolia iubirilor pierdute, dar lansat printr-o campanie de marketing axată pe dimensiunea sa porno”, scrie revista franceză Première.

Filmul-șoc care l-a făcut celebru pe Gaspar Noé va fi și el proiectat în festival – Ireversibil (Cannes 2002), în care personajele jucate de Monica Bellucci și Vincent Cassel se confruntă cu violența extremă.

Noé a mai regizat Seul contre tous (1998), Enter the Void, inclus în competiţia oficială de la Cannes în 2009 și prezentat de regizor la Les Films de Cannes à Bucarest în 2010, precum și o serie de scurtmetraje care chestionează reprezentarea sexualității pe ecran. Love va fi distribuit în România de Independența Film.

Despre iubire, sex și adulter vorbește și L’Ombre des femmes, în regia lui Philippe Garrel, filmul de închidere al secțiuni Quinzaine des Réalisateurs la Cannes 2015. Renumitul regizor francez, premiat cu Leul de Argint la Veneția pentru  J’entends plus la guitare (1991) și Les Amants réguliers (2005), urmărește dilemele și zbaterile unui cuplu în care ambii parteneri își găsesc câte un amant.

Biletele la festival pot fi achiziționate atât în ziua proiecției, cât și în avans, pe Eventbook.ro, dar și la casieriile celor trei cinematografe.

Prețul unui bilet este de 15 lei pentru ultimele două proiecții din timpul săptămânii și pentru toate proiecțiile din weekend de după ora 17.00 (inclusiv).

Pentru celelalte proiecții din timpul zilei, intrarea este 10 lei. Anul acesta, spectatorii pot opta și pentru două tipuri de abonamente: pentru 6 bilete la același cinematograf – obțin un discount de 20% din prețul total al biletelor, iar  pentru 10 bilete la oricare sală, orice film – o reducere de 20%. O serie de proiecții și evenimente au intrare liberă.

Foto: Love, Gaspar Noé – filmedefestival.ro

20
/03
/19

Paul Schrader, David Lowery și Kent Jones sunt trei dintre regizorii ale căror filme vor fi proiectate în premieră în România în cadrul American Independent Film Festival. Ediția a 3-a a festivalului va avea loc între 12 și 18 aprilie, la Cinema PRO și Cinema Muzeul Țăranului din București, iar biletele vor fi disponibile în curând pe eventbook.ro și în rețeaua Eventbook.

20
/03
/19

OPINIE Pentru al doilea an consecutiv, trofeul Gopo pentru cel mai bun film ajunge la un lungmetraj care s-a remarcat în special prin succes la public, și mai puțin prin prezențe în festivaluri sau elogiile criticii. În acest caz, „Moromeții 2”, de Stere Gulea. Este reconfirmarea unei schimbări în receptarea filmului românesc.

15
/03
/19

Privind în ochi trecutul apropiat... La 30 de ani de la căderea regimurilor comuniste, discursul antisemit pare să revină în forţă în ţările Europei Centrale şi de Est. Pentru a readuce în memorie câteva dintre lecţiile uneori uitate ale trecutului, între 16 şi 19 martie, Festivalul Internaţional de Documentar și Drepturile Omului „One World Romania” şi Forumul Cultural Austriac Bucureşti propun o „Retrospectivă extraordinară Ruth Beckermann”.

15
/03
/19

Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe organizează cu ocazia ediției a treia a American Independent Film Festival, care va avea loc în București, în perioada 12-18 aprilie 2019, concursul de scenarii intitulat: WRITE A SCREENPLAY FOR.

15
/03
/19

Rulează în cinematografe (distribuit de Bad Unicorn) filmul „Păsări călătoare”, regizat de Ciro Guerra și Cristina Gallego. E o peliculă columbiană care arată douăzeci de ani din istoria tribului Wayuu din deșertul Guajira. Și ce treabă avem noi cu Wayuu și Guajira? Avem.

14
/03
/19

Vă scriu după ce am văzut a doua oară, tot la cinema, acolo unde ar trebui vizionate toate filmele dvs., „Sub umbra părului sălbatic”. Prima dată am văzut acest film minunat în octombrie, la Les Films de Cannes à Bucharest, din primul rând, cu o sală Cinema PRO plină.

Page 1 of 23112345...102030...Last »