Gaudeamus 2014: Cărţi începând de la 1 leu, noutăţi editoriale şi întâlniri
https://www.ziarulmetropolis.ro/gaudeamus-2014-carti-incepand-de-la-1-leu-noutati-editoriale-si-intalniri/

Editurile româneşti au pregătit pentru ediţia din acest an a Târgului de Carte Gaudeamus foarte multe surprize, lansări unde cititorii îşi pot întâlni scriitorii preferaţi, dar şi reduceri consistente, vizitatorii având astfel ocazia de a cumpăra cărţi cu preţuri începând de la 1 leu.

Un articol de Petre Ivan|20 noiembrie 2014

Cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură, care se desfăşoară de miercuri până duminică, în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, oferă vizitatorilor aproximativ 750 de evenimente editoriale şi profesionale, un număr record în istoria manifestării.

La cea de-a XXI-a ediţie a Târgului Gaudeamus, editurile Polirom şi Cartea Românească sunt prezente cu peste o mie de titluri, toate aflate la o reducere de până la 20%. La stand se găsesc 34 de titluri noi, având în program 31 de evenimente, lansări şi dezbateri.

Şi editura Humanitas are o mulţime de surprize pentru cititorii săi, prilejuindu-le întâlnirea cu unii dintre cei mai citiţi scriitori ai momentului.

„Vă aşteptăm în standul editurii Humanitas şi anul acesta cu cea mai importantă ofertă editorială pe ştiinţe umane şi pe literatură. Avem pregătite peste 30 de titluri noi, care îşi aşteaptă vizitatorii şi cumpărătorii. (…)”, a declarat Ioana Iancu, coordonator PR & marketing Grupul Humanitas.

La editura Aramis, cărţile pentru copii pot fi achiziţionate la preţuri începând de la 1 leu. De asemenea, foarte multe cărţi de Crăciun îi aşteaptă pe vizitatorii târgului.

Şi la standul Curtea Veche Publishing spiritul de sărbători pluteşte în aer, iar cititorii au destule motive pentru care ar trebui să-i treacă pragul.gaudeamus

„(…) Al treilea motiv, sunt preţurile pe care putem să le oferim doar la târguri. Vom avea vineri ziua de Black Friday, cu până la 80% reducere la 90% din oferta noastră şi chiar şi în afara acestei zile avem reduceri.”, spune Miruna Meiroşu, PR Curtea Veche Publishing.

La standul editurii Litera, vizitatorii vor găsi cărţi frumoase, atât pentru copii, cât şi pentru adulţi, cu reduceri de la 25% până la 70%.

” La Gaudeamus 2014, Grupul Editoria Trei îşi aşteaptă clienţii cu reduceri de 30%, de 50% şi avem şi câteva sute de titluri, la preţ fix de 10 lei”, a declarat, la rândul său Virginia Costeschi, coordonator editorial al editurii Trei.

La editura All, reducerile şi noutăţile îi întâmpină pe cititori. De asemenea, o serie de lansări vor prilejui întâlnirea cu scriitorii preferaţi.

” (…) O să avem un eveniment cu Pixi, în care vor veni şi câţiva copii de la o grădiniţă, o să coloreze, o să deseneze, o să cânte, o să se distreze”, spune Sabina Ghiulţu, asistent marketing & PR editura All.

Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de Învăţătură 2014 este iniţiat şi organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România.

Programul de vizitare este zilnic, între orele 10.00 şi 20.00.

Mai multe informaţii despre Târgul Internaţional Gaudeamus se găsesc pe site-ul evenimentului.

Foto: Gaudeamus 2014 – gaudeamus.ro.

20
/05
/19

Călătorie în timp, „Melmoth” ne invită să ne întoarcem spre tenebrosul gotic. Ne dezvăluie oameni care ar fi putut fi și istorii născute din istoria pe care o descoperim neîncetat, încercăm să o înțelegem. Noi, cititorii, devenim martori și vedem în fața ochilor scene impresionante din istorii atroce, cum ar fi genocidul armean sau Holocaustul.

17
/05
/19

SEROTONINĂ, al șaptelea roman al scriitorului Michel Houellebecq, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Daniel Nicolescu, este disponibil din 15 mai în librăriile din București și din țară. Cartea va fi lansată la Bookfest 2019 sâmbătă, 1 iunie, de la ora 16.30, la standul Editurii Humanitas.

02
/05
/19

Joi, 9 mai, Librăria Humanitas de la Cișmigiu găzduiește un eveniment dedicat Doinei Cornea și volumului „Puterea fragilității”, apărut recent la editura Humanitas, în ediție de colecție, cu un cuvânt înainte de Gabriel Liiceanu. Vă invităm să parcurgeți un fragment!

24
/04
/19

Pierce Brosnan, în rolul lui Robinson Crusoe, în ecranizarea din 1997 a romanului omonim al scriitorului Daniel Defoe, publicat în urmă cu 300 de ani (25 aprilie 1719) și considerat primul roman scris vreodată în limba engleză. Daniel Defoe a murit într-o zi 24 aprilie (1931).

23
/04
/19

Se obișnuiește să se spună ca Miguel de Cervantes (simbolul literaturii spaniole) și William Shakespeare (cel mai mare scriitor al literaturii de limba engleză) au decedat in aceeasi zi, 23 aprilie (1616). Acest lucru este însă imposibil, deoarece, chiar dacă au murit in aceeași dată, în Marea Britanie se utiliza calendarul iulian, în timp ce în Spania se adoptase cel gregorian. O interesantă explicație a acestei frumoase ficțiuni calendaristice găsim pe blogul eseistului, filosofului și publicistului Valeriu Gherghel, http://filosofiatis.blogspot.com.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

12
/04
/19

El este peste tot... La Verona, unde n-a existat niciodată balconul Julietei la care se strecoară adolescentul Romeo. În Italia pe care, se pare, n-a văzut niciodată, ci doar a închis ochii și și-a închipuit-o.

08
/04
/19

Cartea „Istoria lui Mayta”, de Mario Vargas Llosa, traducere din limba spaniolă de Mihai Cantuniari, a fost publicată la Editura Humanitas Fiction în 2019.

04
/04
/19

Editura Humanitas a lansat recent volumul „Memoriile unui pașoptist-model. Amintiri politice și diplomatice, 1848–1903”, de Iancu Bălăceanu (Ediție de Georgeta Filitti), pe care vă invităm să-l descoperiți în colecția „Memorii/Jurnale”.