George Constantinescu – cel mai bun actor la Maratonul Teatrului Independent- Bucharest Fringe
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-constantinescu-cel-mai-bun-actor-la-maratonul-teatrului-independent-bucharest-fringe/

Teatrul de Artă Bucureşti a prezentat în competiţie spectacolul Dureri fantomă, de Vasili Sigarev, avându-i în distribuţie pe actorii George Constantinescu, Mihaela Popa şi Rareş Andrici, sub regia lui Bogdan Budeş. George Constantinescu a fost desemnat câştigătorul premiului pentru cel mai bun actor, pentru rolul « Gleb » din spectacolul Dureri Fantomă.

Un articol de Petre Ivan|12 octombrie 2015

La ediția din acest an a Maratonului au fost prezentate 15 spectacole în competiție şi 14 recitaluri actoricești de excepție în secțiunea „One Drama”.

George Constantinescu

George Constantinescu

De asemenea, au avut loc două premiere — „Caged Bird. Freedom in progress”, un performance de Irinel Anghel, și „Testament” de Radu Popescu, precum și spectacolul invitat „Shakespeare pentru Ana”, din Chișinău. Festivalul este organizat de Asociaţia Teatrul.ro cu sprijinul Arcub şi Ministerul Culturii.

Juriul de premiere a fost compus din Andreea Bibiri, actriță la Teatrul Dramatic „L. S. Bulandra” și regizor independent, Voicu Rădescu, fondator al Green Hours și al fenomenului „Teatrul LUNI”, Răzvan Penescu, fondator al Platformei LiterNet și Horia Suru, regizor, premiant al ediției anterioare a Bucharest Fringe.

Festivalul s-a încheiat cu un show-case care a cuprins o selecție a momentelor prezentate la Gala Tânărului Actor HOP.

Spectacolul DURERI FANTOMĂ poate fi văzut în stagiunea Teatrului de Artă, următoarea reprezentaţie fiind programată pe 29 octombrie, ora 20.15.

Foto: George Constantinescu  – teatruldearta.ro

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.