George Motoi şi Gina Patrichi, în „Trecătoarele iubiri“, la TVR 2
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-motoi-si-gina-patrichi-in-trecatoarele-iubiri-la-tvr-2/

Duminică, 9 august, TVR 2 aduce un omagiu Malvinei Urşianu, programând în cadrul ciclului “Duminica filmului românesc” două dintre creaţiile sale cinematografice: „Trecătoarele iubiri” (de la ora 14.10) şi “Întoarcerea lui Vodă Lăpuşneanu” (de la ora 20.10). 

Un articol de Petre Ivan|8 august 2015

Trecătoarele iubiri, produs în 1974, are semnate atât regia, cât şi scenariul de Malvina Urşianu. Muzica, de Tiberiu Olah, a avut ca punct de plecare versurile cântecului ”Poate nu trebuie” de Nina Cassian. Distribuţia filmului este una de excepţie: cu George Motoi, Silvia Popovici, Gina Patrichi, Cornel Coman iar subiectul este drama unei întoarceri acasă. George Motoi interpretează rolul unui arhitect român stabilit prin căsătorie în străinătate. Condamnat de o boală incurabilă, dar şi copleşit de dorul de ai lui, eroul hotărăşte să revină definitiv acasă. Aici, el se reîntâlneşte cu locurile natale, cu cei pe care i-a cunoscut, cu femeile pe care le-a iubit, cu ecourile peste ani ale celor întâmplate altcândva.

Intoarcerea lui Voda Lapusneanu

În filmul Întoarcerea Lui Vodă Lăpuşneanu, realizat în 1980, Malvina Urşianu reuneşte aceeaşi echipă de mari actori: George Motoi, Silvia Popovici, Cornel Coman – într-o interpretare de cu totul altă factură. Este vorba de filmul istoric ce descrie cea de-a doua domnie a lui Alexandru Lăpuşneanu, revenit în 1564 pe tronul Moldovei după un exil provocat de alungarea lui de către boieri. Este o luptă neîntreruptă cu aceştia pentru autoritate şi centralizare a puterii. Lăpuşneanu reacţionează sângeros la trădare şi, părăsit de toţi, sfârşeşte el însuşi tragic.

09
/11
/14

Actorul şi cântăreţul american Harry Belafonte, scenaristul francez Jean-Claude Carriere, regizorul japonez de filme de animaţie Hayao Miyazaki şi actriţa irlandeză Maureen O'Hara au fost recompensaţi sâmbătă seară cu câte un Oscar onorific (Governors Awards) de către Academia de film americană.

08
/11
/14

Ben Cross şi Dragoş Bucur fac din comedia Alt Love Building un film de 5 Oscaruri, CV-ul cumulat al celor doi actori însumând nu mai puţin de patru statuete şi o nominalizare, distincţii dobândite de filmele ,,Chariots of Fire” şi ,,The Way Back”.

07
/11
/14

CRONICĂ DE FILM Noul film al rusului Andrei Zviaghințev, „Leviathan”, este o alegorie despre puterea discreționară și impunisabilă, ale cărei victime, oamenii simpli, par a-și avea propria vină pentru lumea decăzută și damnată în care trăiesc.

07
/11
/14

La cererea publicului, șase filme din programul Les Films de Cannes à Bucarest vor avea parte de proiecții suplimentare la Cinema Elvira Popescu, între 13 și 16 noiembrie. Spectatorii vor putea viziona filmele: Winter Sleep, Leviathan, The Tribe, Maidan, Bridges of Sarajevo și La Jaula de Oro.

06
/11
/14

Câștigătorul Ursului de Argint pentru cel mai bun scenariu și al Premiului Juriului Ecumenic de la Berlinale 2014, “Patimile Mariei” se lansează vineri, 7 noiembrie, în cinematografele din București și alte 16 orașe.

05
/11
/14

În competiția de lungmetraj internațional a celei de-a șasea ediții a KINOdiseea - Festivalul Internațional de Film pentru Copii și Familie, care va avea loc între 14 și 19 noiembrie, în București, au fost selecționate 12 filme și animații, care vor putea fi urmărite în exclusivitate la Cinema Studio, Cinemateca Eforie și Cinema Pro.

04
/11
/14

Satiră cinematografică la adresa lumii showbiz de la Hollywood, Maps to the Stars a fost considerat de presă drept cel mai bun film al regizorului din ultimii zece ani. De săptămâna trecută rulează în toate cinematografele din România, distribuit de Independenţa Film.

03
/11
/14

Mii de spectatori au umplut sălile Studio, Patria și Elvira Popescu, la cel mai așteptat eveniment cinematografic al toamnei: Les Films de Cannes à Bucarest. Între 24 și 30 octombrie, peste 14.000 de spectatori au luat parte la proiecții și dezbateri, un număr record pentru istoria de doar cinci ediții a festivalului

02
/11
/14

INTERVIU Adolf Hitler și Joseph Goebbels erau fani ai filmului de animație, ai lui Walt Disney și ai lui Mickey Mouse, afirmă, într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, Ulrich Wegenast, director artistic şi programator al Festivalului de Film de Animaţie de la Stuttgart și invitat special al celei de-a patra ediții a Anim’est Chișinău.