George Rotaru, actor: „Teatrul Metropolis e locul ideal pentru debut”
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-rotaru-actor-teatrul-metropolis-e-locul-ideal-pentru-debut/

INTERVIU La Metropolis, pe George Rotaru l-aţi văzut în „Spitalul comunal”, în regia lui Felix Alexa, şi încă îl puteţi vedea în „7 dintr-o lovitură”, scris şi regizat de Lia Bugnar.

Un articol de Andrei Crăciun|14 iunie 2019

George Rotaru, în ce spectacol(e) ai jucat dumneata (și poate că încă mai joci) la Teatrul Metropolis din București? Care e povestea lor?
Am jucat în două pectacole la Teatrul Metropolis. Spitalul comunal (regia Felix Alexa) și 7 dintr-o lovitură (regia Lia Bugnar), spectacol care încă mai există în repertoriul teatrului. Spitalul comunal a fost un spectacol cu o viață destul de scurtă, deși în distribuție erau actori ca Marius Manole, Răzvan Vasilescu sau Marius Stănescu. Despre 7 dintr-o lovitură aș avea atâtea de spus… E un spectacol foarte actual, deși se joacă de foarte mult timp. E ca un câmp de bătălie în care personajele încearcă pe rând să iasă în evidență pentru a câștiga un concurs TV.

Ce a însemnat în cariera ta Teatrul Metropolis? Cum ți-a schimbat traiectoria?
A însemnat întâlnirea cu Lia Bugnar, acest talisman al actorilor. În urma acestei întâlniri am început alte colaborări, atât cu Lia, cât și cu alți regizori care m-au văzut pe această scenă. 

Cum este publicul de la Teatrul Metropolis? Ce este special la acest teatru?
Publicul este foarte prietenos chiar și în serile noastre mai puțin inspirate. Cred că profesionalismul în expunerea spectacolelor și grija personalului față de toate producțiile fac acest loc să fie special. 

Ca spectator ai umblat pe la Metropolis? Ai văzut ceva ce ți-a plăcut pentru totdeauna?
Am văzut multe spectacole la Metropolis. Recomand cu căldură producțiile regizate de Lia Bugnar și Victor Ioan Frunză.

Spune-mi cele mai frumoase și mai caraghioase întâmplări trăite de tine la Metropolis…
Joc într-o comedie (7 dintr-o lovitură), iar parcursul personajului pe care-l interpretez este atât de amuzant, încât am de fiecare dată o mare bucurie când joc.

Povață pentru tinerii care urmează să aibă primul lor spectacol la Metropolis?
Urcați cu încredere pe această scenă! Teatrul Metropolis e locul ideal pentru debut.

„7 dintr-o lovitură” (regia: Lia Bugnar)

Am văzut multe spectacole la Metropolis. Recomand cu căldură producțiile regizate de Lia Bugnar și Victor Ioan Frunză. (George Rotaru, actor)

09
/07
/20

Sibiu Fringe Festival a ajuns la a 15-a edițíe și va avea loc în acest an între 10 -19 iulie. Va fi o ediție specială cu un format special, cu spectacole ce se vor desfășura exclusiv outdoor.

09
/07
/20

Théâtre de la Ville din Paris și Insula 42 continuă programul „Consultații poetice”/ „Les consultations poétiques”, desfășurat concomitent în mai multe spații europene, prin telefon. Artiștii intră în dialog cu spectatorii, iar conversația se încheie cu recitarea unei poezii.

09
/07
/20

Într-o perioadă extrem de dificilă prin care trece lumea artistică, Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti anunţă prima premieră în plină perioadă de pandemie: „Jurnal de România. 1989”. Spectacolul conceput și regizat de Carmen Lidia Vidu va avea primele trei reprezentații în 24, 25 și 26 iulie 2020, de la ora 21.30.

08
/07
/20

Opera Națională Română din Cluj-Napoca anunță primele proiecte prezentate în cadrul SAMER – Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României, ce își așteaptă spectatorii la evenimente live în aer liber, pe parcursul întregii veri. Spectacolul de lansare va avea loc vineri, 10 iulie 2020.

08
/07
/20

Proiectul „Comedia acasă la...” continuă cu invitația actorului Dragoș Huluba de a păși pragul casei scriitorului Tudor Arghezi și a soției acestuia, Paraschiva. Gazdă i-a fost Marieta Mihăiță, muzeograf al casei memoriale „Mărțișor”.

07
/07
/20

PREVIEW Două cinecluburi în aer liber - F-SIDES şi CINEVARA - le oferă cinefililor din Bucureşti şansa să vadă filme realizate de femei şi filme din patrimoniul cinematografiei.

07
/07
/20

Mai bogată ca niciodată în premiere, selecția de filme românești de la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania cuprinde un număr record de 21 de lungmetraje și 16 scurtmetraje, care vor fi proiectate, în prezența realizatorilor, între 31 iulie și 9 august, la Cluj-Napoca.

Pagina 1 din 89712345...102030...Ultima »