George Rotaru, actor: „Teatrul Metropolis e locul ideal pentru debut”
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-rotaru-actor-teatrul-metropolis-e-locul-ideal-pentru-debut/

INTERVIU La Metropolis, pe George Rotaru l-aţi văzut în „Spitalul comunal”, în regia lui Felix Alexa, şi încă îl puteţi vedea în „7 dintr-o lovitură”, scris şi regizat de Lia Bugnar.

Un articol de Andrei Crăciun|14 Iunie 2019

George Rotaru, în ce spectacol(e) ai jucat dumneata (și poate că încă mai joci) la Teatrul Metropolis din București? Care e povestea lor?
Am jucat în două pectacole la Teatrul Metropolis. Spitalul comunal (regia Felix Alexa) și 7 dintr-o lovitură (regia Lia Bugnar), spectacol care încă mai există în repertoriul teatrului. Spitalul comunal a fost un spectacol cu o viață destul de scurtă, deși în distribuție erau actori ca Marius Manole, Răzvan Vasilescu sau Marius Stănescu. Despre 7 dintr-o lovitură aș avea atâtea de spus… E un spectacol foarte actual, deși se joacă de foarte mult timp. E ca un câmp de bătălie în care personajele încearcă pe rând să iasă în evidență pentru a câștiga un concurs TV.

Ce a însemnat în cariera ta Teatrul Metropolis? Cum ți-a schimbat traiectoria?
A însemnat întâlnirea cu Lia Bugnar, acest talisman al actorilor. În urma acestei întâlniri am început alte colaborări, atât cu Lia, cât și cu alți regizori care m-au văzut pe această scenă. 

Cum este publicul de la Teatrul Metropolis? Ce este special la acest teatru?
Publicul este foarte prietenos chiar și în serile noastre mai puțin inspirate. Cred că profesionalismul în expunerea spectacolelor și grija personalului față de toate producțiile fac acest loc să fie special. 

Ca spectator ai umblat pe la Metropolis? Ai văzut ceva ce ți-a plăcut pentru totdeauna?
Am văzut multe spectacole la Metropolis. Recomand cu căldură producțiile regizate de Lia Bugnar și Victor Ioan Frunză.

Spune-mi cele mai frumoase și mai caraghioase întâmplări trăite de tine la Metropolis…
Joc într-o comedie (7 dintr-o lovitură), iar parcursul personajului pe care-l interpretez este atât de amuzant, încât am de fiecare dată o mare bucurie când joc.

Povață pentru tinerii care urmează să aibă primul lor spectacol la Metropolis?
Urcați cu încredere pe această scenă! Teatrul Metropolis e locul ideal pentru debut.

„7 dintr-o lovitură” (regia: Lia Bugnar)

Am văzut multe spectacole la Metropolis. Recomand cu căldură producțiile regizate de Lia Bugnar și Victor Ioan Frunză. (George Rotaru, actor)12
/12
/19

Spectacolul „Ea și numai ea” de Andrei Ivanov, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, avându-i în distribuție pe Andreea Bibiri și Vlad Lință, va avea premiera la Teatrul ACT pe 17 și 18 ianuarie, de la ora 19.30.

11
/12
/19

CRONICĂ DE FILM „Marriage Story” (2019), noul film al regizorului Noah Baumbach, unul dintre cei mai importanți reprezentanți ai cinemaului american independent, are toate datele pentru a se face simpatic: actori celebri și cool, un subiect cu o puternică încărcătură emoțională și o regie discretă. Este însă și un mare film?

11
/12
/19

„În vremuri ale minciunii universale, a spune adevărul este un act revoluționar”, scria George Orwell. La 30 de ani de la Revoluția din 1989, Teatrul Național din Timișoara dezvoltă prin spectacolele sale această funcție esențială a sa în comunitate, ca loc al adevărului, de regăsire și evoluție.

11
/12
/19

Școala de bine, un proiect care promovează importanța educației culturale în rândul copiilor și tinerilor, organizat de Teatrul ACT, ajunge sâmbătă, 14 decembrie, la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău.

10
/12
/19

Luni, 9 decembrie, începând cu orele 19.00, în foaierul Sălii Liviu Ciulei (Izvor) a avut loc vernisajul expoziției permanente de portrete ale actorilor din trupa Teatrului L.S. Bulandra, realizate de fotograful (și actorul) Andrei Runcanu.

10
/12
/19

Vineri, 13 decembrie, la Sala Radio, violonistul ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de a cânta pe celebra vioară STRADIVARIUS Elder-Voicu, va interpreta, alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră creat în 1957 de compozitorul român Dumitru Capoianu (1929-2012).

10
/12
/19

George Mihăiță, unul dintre cei mai cunoscuți și îndrăgiți actori de teatru și film din România, este invitatul ultimei conferințe speciale FITS și TNRS din 2019, care va avea loc vineri, 20 decembrie 2019, de la ora 18:00, la Spațiul Habitus, Piața Mică. „Actorul, poezia și viața” este tema acestei conferințe.

Page 1 of 84612345...102030...Last »