George Rotaru, actor: „Teatrul Metropolis e locul ideal pentru debut”
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-rotaru-actor-teatrul-metropolis-e-locul-ideal-pentru-debut/

INTERVIU La Metropolis, pe George Rotaru l-aţi văzut în „Spitalul comunal”, în regia lui Felix Alexa, şi încă îl puteţi vedea în „7 dintr-o lovitură”, scris şi regizat de Lia Bugnar.

Un articol de Andrei Crăciun|14 iunie 2019

George Rotaru, în ce spectacol(e) ai jucat dumneata (și poate că încă mai joci) la Teatrul Metropolis din București? Care e povestea lor?
Am jucat în două pectacole la Teatrul Metropolis. Spitalul comunal (regia Felix Alexa) și 7 dintr-o lovitură (regia Lia Bugnar), spectacol care încă mai există în repertoriul teatrului. Spitalul comunal a fost un spectacol cu o viață destul de scurtă, deși în distribuție erau actori ca Marius Manole, Răzvan Vasilescu sau Marius Stănescu. Despre 7 dintr-o lovitură aș avea atâtea de spus… E un spectacol foarte actual, deși se joacă de foarte mult timp. E ca un câmp de bătălie în care personajele încearcă pe rând să iasă în evidență pentru a câștiga un concurs TV.

Ce a însemnat în cariera ta Teatrul Metropolis? Cum ți-a schimbat traiectoria?
A însemnat întâlnirea cu Lia Bugnar, acest talisman al actorilor. În urma acestei întâlniri am început alte colaborări, atât cu Lia, cât și cu alți regizori care m-au văzut pe această scenă. 

Cum este publicul de la Teatrul Metropolis? Ce este special la acest teatru?
Publicul este foarte prietenos chiar și în serile noastre mai puțin inspirate. Cred că profesionalismul în expunerea spectacolelor și grija personalului față de toate producțiile fac acest loc să fie special. 

Ca spectator ai umblat pe la Metropolis? Ai văzut ceva ce ți-a plăcut pentru totdeauna?
Am văzut multe spectacole la Metropolis. Recomand cu căldură producțiile regizate de Lia Bugnar și Victor Ioan Frunză.

Spune-mi cele mai frumoase și mai caraghioase întâmplări trăite de tine la Metropolis…
Joc într-o comedie (7 dintr-o lovitură), iar parcursul personajului pe care-l interpretez este atât de amuzant, încât am de fiecare dată o mare bucurie când joc.

Povață pentru tinerii care urmează să aibă primul lor spectacol la Metropolis?
Urcați cu încredere pe această scenă! Teatrul Metropolis e locul ideal pentru debut.

„7 dintr-o lovitură” (regia: Lia Bugnar)

Am văzut multe spectacole la Metropolis. Recomand cu căldură producțiile regizate de Lia Bugnar și Victor Ioan Frunză. (George Rotaru, actor)

23
/10
/20

Teatrul Național Iași, alături de poporul din Belarus, în proiectul „Belarus(ia) ̶ Lecturi la nivel mondial” Belarus(sia) Worldwide Reading Project), cu un eveniment excepțional: INSULTAȚI. BELARUS(IA) de Andrei Kureichik. Luni, de la ora 19:00, la Sala Teatru³, spectacol-lectură în cadrul proiectului LECTURI³.

23
/10
/20

„Desigur, cel mai important în perioada aceasta este să fim sănătoși și să facem ca lucrurile să continue să meargă cât de cât într-o normalitate, de la școală și familiile noastre și până la joburi – care sunt în pericol, în special cele ale free-lancerilor din domeniul cultural și al organizării de evenimente. Altfel însă, e important și să încercăm să ne păstrăm pe cât se poate obiceiurile din viața noastră de dinainte – inclusiv cele care nu sunt necesare supraviețuirii imediate, cum sunt cele culturale în general și un festival de film în particular. Căci da, nu se oprea lumea în loc dacă nu organizam noi ediția a 11-a a Les Films de Cannes à Bucarest – însă ne-am încăpățânat tocmai pentru fărâma de normalitate pe care continuarea acestei tradiții o aduce în viața noastră” spune Cristian Mungiu, inițiatorul festivalului.

22
/10
/20

Săptămâna aceasta, marele regizor, scenarist și actor Nikita Mihalkov, laureat al premiului Oscar, a împlinit 75 de ani, iar TVR 2 îl aniversează programând două dintre filmele sale reprezentative. Bărbierul din Siberia”, cu Julia Ormond, Oleg Menşikov şi Richard Harris – sâmbătă, la Filmul săptămânii şi Ochi negri (OCI CIORNIE), cu inegalabilul actor Marcello Mastroianni - duminică, la Filmul de Artă.

22
/10
/20

Asociația Culturală Control N a lansat în această săptămână prima ediție a programului educațional De Trei Ori (Poveste. Monolog. Scenariu) – ateliere de autocunoaștere prin scris, care se va desfășura în perioada 19 octombrie – 6 noiembrie, în varianta online, cu 30 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a din trei școli bucureștene: Școala Gimnazială Nr. 197, Școala Gimnazială Nr. 169 și Școala Gimnazială “Sfinții Constantin și Elena”.

21
/10
/20

CRONICĂ DE FILM Prezentat în premieră la Festivalul Astra de la Sibiu şi selectat la prestigiosul IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), „Copii pierduţi pe plajă” (2020) este debutul în lungmetrajul documentar al tinerei regizoare Alina Manolache şi încearcă să facă un portret al generaţiei de 30 ani, născută imediat după Revoluţie.

20
/10
/20

Editura Muzeului Național de Artă Contemporană și-a adăugat în colecție o nouă publicație „reper” pentru istoria vizualității contemporane din România, marcând astfel borna istorică a 30 de ani de la evenimentele lui decembrie 1989.

Pagina 1 din 92412345...102030...Ultima »