George Rotaru, actor: „Teatrul Metropolis e locul ideal pentru debut”
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-rotaru-actor-teatrul-metropolis-e-locul-ideal-pentru-debut/

INTERVIU La Metropolis, pe George Rotaru l-aţi văzut în „Spitalul comunal”, în regia lui Felix Alexa, şi încă îl puteţi vedea în „7 dintr-o lovitură”, scris şi regizat de Lia Bugnar.

Un articol de Andrei Crăciun|14 Iunie 2019

George Rotaru, în ce spectacol(e) ai jucat dumneata (și poate că încă mai joci) la Teatrul Metropolis din București? Care e povestea lor?
Am jucat în două pectacole la Teatrul Metropolis. Spitalul comunal (regia Felix Alexa) și 7 dintr-o lovitură (regia Lia Bugnar), spectacol care încă mai există în repertoriul teatrului. Spitalul comunal a fost un spectacol cu o viață destul de scurtă, deși în distribuție erau actori ca Marius Manole, Răzvan Vasilescu sau Marius Stănescu. Despre 7 dintr-o lovitură aș avea atâtea de spus… E un spectacol foarte actual, deși se joacă de foarte mult timp. E ca un câmp de bătălie în care personajele încearcă pe rând să iasă în evidență pentru a câștiga un concurs TV.

Ce a însemnat în cariera ta Teatrul Metropolis? Cum ți-a schimbat traiectoria?
A însemnat întâlnirea cu Lia Bugnar, acest talisman al actorilor. În urma acestei întâlniri am început alte colaborări, atât cu Lia, cât și cu alți regizori care m-au văzut pe această scenă. 

Cum este publicul de la Teatrul Metropolis? Ce este special la acest teatru?
Publicul este foarte prietenos chiar și în serile noastre mai puțin inspirate. Cred că profesionalismul în expunerea spectacolelor și grija personalului față de toate producțiile fac acest loc să fie special. 

Ca spectator ai umblat pe la Metropolis? Ai văzut ceva ce ți-a plăcut pentru totdeauna?
Am văzut multe spectacole la Metropolis. Recomand cu căldură producțiile regizate de Lia Bugnar și Victor Ioan Frunză.

Spune-mi cele mai frumoase și mai caraghioase întâmplări trăite de tine la Metropolis…
Joc într-o comedie (7 dintr-o lovitură), iar parcursul personajului pe care-l interpretez este atât de amuzant, încât am de fiecare dată o mare bucurie când joc.

Povață pentru tinerii care urmează să aibă primul lor spectacol la Metropolis?
Urcați cu încredere pe această scenă! Teatrul Metropolis e locul ideal pentru debut.

„7 dintr-o lovitură” (regia: Lia Bugnar)

Am văzut multe spectacole la Metropolis. Recomand cu căldură producțiile regizate de Lia Bugnar și Victor Ioan Frunză. (George Rotaru, actor)17
/07
/19

În aceste vremuri teribile de căldură mare, monșer, am selectat pentru dumneavoastră câteva fragmente din volumul „I.L. Caragiale. Despre lume, artă și neamul românesc”, de Dan C. Mihăilescu (editura Humanitas, 2012), care – bine citite – se constituie într-un adevărat autoportret al lui Nenea Iancu.

17
/07
/19

Inspirat dintr-un caz real petrecut într-un sat izolat din Italia anilor ‘80, în urma căruia au fost descoperiți 50 de muncitori exploatați de o familie de aristocrați, cel de-al treilea lungmetraj al lui Alice Rohrwacher, „Lazzaro cel fericit” /„Lazzaro felice”, ajunge pe marile ecrane din România din 26 iulie, distribuit de Independența Film.

16
/07
/19

26, 27, 28 iulie - trei seri de filme scurte cum nu s-au mai văzut! Amuzante până la lacrimi, înnebunitor de frumoase, sensibile și apoi brusc brutale, delicios de deștepte și pe alocuri perfecte, scurtmetrajele de la Marele Picnic de anul acesta vor rămâne cu tine mult, mult după ce s-a terminat proiecția. Le vezi din hamace și de pe pătura de picnic, dar unde te duc ele - asta e cu totul și cu totul altă aventură.

15
/07
/19

CRONICĂ DE FILM Încă un film românesc despre comunism? Va fi, probabil, prima întrebare a spectatorului obișnuit când va afla despre „Arest” (2019). Însă scenaristul și regizorul Andrei Cohn, ajuns la al doilea lungmetraj (după „Acasă la tata”, din 2015), propune o tratare diferită.

15
/07
/19

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” invită spectatorii, cu mic, cu mare, să se bucure de o paletă diversă de filme româneşti de succes. Intrarea este liberă la proiecţiile în aer liber, din Piațeta Centrului Civic. Înscrieţi-vă în agendă fiecare seară din perioada 15-21 iulie, ora 21.00.

15
/07
/19

A şasea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! se deschide joi la Timişoara cu filmul de epocă „Domnişoara Paradis”, în prezenţa cunoscutei actriţe germane de origine română Maria Drăguş. Timp de patru zile, publicul cinefil va putea să aleagă dintre cele 30 de titluri incluse în selecția acestei ediţii, care are ca temă filmul „noir”.

13
/07
/19

Scena Control-ului capătă acum o nouă dimensiune lansând primul „canvas” de artă urbană open space, ce aduce împreună artiști vizuali și branduri care simt că orașul vibrează mai puternic dinspre strada Constantin Mille nr.4.

13
/07
/19

Serialul documentar spaniol „El Pionero/Pionierul” despre Jesús Gil, politician de origine spaniolă, mogul al fotbalului și magnat al proprietăților imobiliare – una dintre cele mai fascinante și controversate personalități din ultimele decenii, are premiera pe 14 iulie pe HBO GO.

Page 1 of 81012345...102030...Last »