George Rotaru, actor: „Teatrul Metropolis e locul ideal pentru debut”
https://www.ziarulmetropolis.ro/george-rotaru-actor-teatrul-metropolis-e-locul-ideal-pentru-debut/

INTERVIU La Metropolis, pe George Rotaru l-aţi văzut în „Spitalul comunal”, în regia lui Felix Alexa, şi încă îl puteţi vedea în „7 dintr-o lovitură”, scris şi regizat de Lia Bugnar.

Un articol de Andrei Crăciun|14 iunie 2019

George Rotaru, în ce spectacol(e) ai jucat dumneata (și poate că încă mai joci) la Teatrul Metropolis din București? Care e povestea lor?
Am jucat în două pectacole la Teatrul Metropolis. Spitalul comunal (regia Felix Alexa) și 7 dintr-o lovitură (regia Lia Bugnar), spectacol care încă mai există în repertoriul teatrului. Spitalul comunal a fost un spectacol cu o viață destul de scurtă, deși în distribuție erau actori ca Marius Manole, Răzvan Vasilescu sau Marius Stănescu. Despre 7 dintr-o lovitură aș avea atâtea de spus… E un spectacol foarte actual, deși se joacă de foarte mult timp. E ca un câmp de bătălie în care personajele încearcă pe rând să iasă în evidență pentru a câștiga un concurs TV.

Ce a însemnat în cariera ta Teatrul Metropolis? Cum ți-a schimbat traiectoria?
A însemnat întâlnirea cu Lia Bugnar, acest talisman al actorilor. În urma acestei întâlniri am început alte colaborări, atât cu Lia, cât și cu alți regizori care m-au văzut pe această scenă. 

Cum este publicul de la Teatrul Metropolis? Ce este special la acest teatru?
Publicul este foarte prietenos chiar și în serile noastre mai puțin inspirate. Cred că profesionalismul în expunerea spectacolelor și grija personalului față de toate producțiile fac acest loc să fie special. 

Ca spectator ai umblat pe la Metropolis? Ai văzut ceva ce ți-a plăcut pentru totdeauna?
Am văzut multe spectacole la Metropolis. Recomand cu căldură producțiile regizate de Lia Bugnar și Victor Ioan Frunză.

Spune-mi cele mai frumoase și mai caraghioase întâmplări trăite de tine la Metropolis…
Joc într-o comedie (7 dintr-o lovitură), iar parcursul personajului pe care-l interpretez este atât de amuzant, încât am de fiecare dată o mare bucurie când joc.

Povață pentru tinerii care urmează să aibă primul lor spectacol la Metropolis?
Urcați cu încredere pe această scenă! Teatrul Metropolis e locul ideal pentru debut.

„7 dintr-o lovitură” (regia: Lia Bugnar)

Am văzut multe spectacole la Metropolis. Recomand cu căldură producțiile regizate de Lia Bugnar și Victor Ioan Frunză. (George Rotaru, actor)

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.