Ghenea si Maradona, în Youth / Tinereţe – din 22 ianuari, în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/ghenea-si-maradona-in-youth-tinerete-din-22-ianuari-in-cinematografe/

Youth / Tinereţe, noul film al lui Paolo Sorrentino (La grande bellezza) va avea premiera, în România, pe 22 ianuarie 2016

Un articol de Petre Ivan|19 ianuarie 2016

Fred și Mick, doi vechi prieteni, se bucură de vacanță într-un hotel de la poalele Alpilor. Fred este un compozitor care nu mai profesează, iar Mike este regizor și se grăbește să ajungă la final cu scenariul următorului film.

Cei doi știu că zilele lor sunt numărate și decid să facă față împreună viitorului. Dar în afară de ei, nimeni nu pare să aibă vreo problemă cu trecerea timpului.

Filmul are o distribuţie de excepţie: Michael Caine, câștigătorul premiului Oscar, Harvey Keitel, actrița câștigătoare a premiului Oscar, Rachel Weisz, Paul Dano și câștigătoarea Oscarului, Jane Fonda, sunt o parte din marile nume pe care le veți putea vedea din 22 ianuarie în cinematografe. Frumoasa româncă Mădălina Ghenea întregește această distribuție extraordinară.

YOUTH/TINEREȚE este al șaptelea film al lui Paolo Sorrentino.

După La grande bellezza/The Great Beauty, Sorrentino a ales să spună în YOUTH povestea unui om de optzeci de ani care încearcă să accepte faptul că timpul său se scurge cu rapiditate.

De remarcat că renumitul Diego Armando Maradona are un loc special în inima lui Paolo Sorrentino, dar și în YOUTH. Fotbalistul nu joaca în film, ci este interpretat de actorul argentinan Roly Serrano.

Filmul este distribuit în cinematografele din România de Independența Film.

La cea de-a 28-a gala a Premiilor Academiei Europene de Film (EFA), YOUTH/TINEREȚE a castigat cele mai importante 3 premii:  Cel mai bun film european, Cel mai bun regizor (Paolo Sorrentino) si Cel mai bun actor (Michael Caine).

Filmul este nominalizat la premiile Oscar, categoria Muzică, pentru Cel mai bun cântec original.

Foto: Ghenea si Maradona, Youth / Tinereţe – ndependența Film

14
/12
/22

O carte fundamentală de teorie a filmului, "Ce este cinematograful?", de André Bazin, a apărut în sfârşit integral în limba română, într-un parteneriat între editurile Polirom şi UNATC Press şi sub coordonarea criticului şi profesorului Andrei Gorzo. O lectură obligatorie.

29
/11
/22

Cinematografia română se pregăteşte să celebreze în 2023 o sută de ani de la naşterea lui Ion Popescu Gopo, printr-o serie de retrospective cu filmele celebrului cineast, prin expoziţii cu desenele şi afişele operelor sale şi prin lansări de carte.

28
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Sunt mari cineaşti la ale căror filme te uiţi pentru a vedea cu ce vin nou şi cum se reinventează (sau dacă reuşesc asta). Şi sunt mari cineaşti care nu mai au nimic de demonstrat şi pe ale căror noi filme le cauţi pentru a regăsi un stil şi un univers artistic care îţi sunt familiare şi în care ştii că te vei simţi confortabil.

15
/11
/22

Ambasada Republicii Cuba în România și Institutul Cervantes din București organizează „Zilele culturii cubaneze la București”, în perioada 21-25 noiembrie.

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.