Gheorghe Visu, 63 de ani. La Mulţi ani!
https://www.ziarulmetropolis.ro/gheorghe-visu-63-de-ani-la-multi-ani/

Îndrăgitul actor Gheorghe Visu s-a născut pe 2 iulie 1951, în Bucureşti. A debutat pe scena Teatrului Naţional, în 1972, în piesa „Jocul de-a vacanţa” de Mihail Sebastian, în regia lui Mihai Berechet.

Un articol de Petre Ivan|2 iulie 2014

În copilărie,  Gheorghe Visu a avut ca pasiuni şahul şi chitara, însă la maturitate a ales să studieze actoria la Institutul de Arta Teatrala şi Cinematografica „I. L. Caragiale”.

Inteligent şi plin de sensibilitate, a fost descoperit de producatorii din cinematografie si distribuit in filme importante, alaturi de nume precum: Gheorghe Dinică, Victor Rebengiuc, Maia Morgenstern, Răzvan Vasilescu etc

“Am debutat pe scenă în compania unor mari actori precum maestrul Radu Beligan sau Valeria Seciu. Apoi, odată cu mutarea la Teatrul Mic, am jucat alături de Ştefan Iordache, Olga Tudorache şi mulţi alţii. Cred că aceasta este una dintre primele oportunităţi pe care le-am primit în viaţă, primul noroc. Eu, Dan Condurache, Dinu Manolache, cei care eram tineri atunci am fost luaţi în braţe de către aceşti actori mai maturi şi deja celebri. Ei au avut grijă să creştem frumos. Pe lângă actorie, învăţam de la ei o anumită conduită faţă de scenă şi colegi”, declara actorul într-un interviu recent.

Gheorghe Visu a primit diploma de onoare acordata de Asociatia Cineastilor din Romania (ACIN) – pentru rolul sau din filmul Sa mori ranit din dragoste de viata – şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Ofiter, Categoria D – „Arta Spectacolului” , în 2004, „in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului”.

Foto cu Gheorghe Visu – Cinemagia

04
/01
/14

Lia Bugnar, actriţă, regizoare şi scriitoare, împlineşte astăzi 45 de ani. Marcela Moţoc Augessy publică un text-cadou, chiar de ziua ei, în Ziarul Metropolis.

09
/11
/13

Lucian Pintilie, unul dintre cei mai mari regizori de film din România (unii critici spun că este chiar cel mai important cineast român), împlineşte, astăzi, 80 de ani! Opozant al sistemului comunist, creator de şcoală de film, părinte al „noului cinema românesc“ (pentru că cei mai mulţi regizori au învăţat să facă film de la el, iar „Reconstituirea“ a fost făcut „înaintea timpului său“), Lucian Pintilie şi-a construit o carieră redutabilă, prin pelicule care au primit de multe ori o ştampilă fermă: „capodopere“.

18
/10
/13

Teodora Stanciu este o figură care ți se lipește de suflet prin farmecul și energia pe care le transmite. Aceeași forță se regăsește și în rolurile pe care le-a avut până acum, indiferent că este vorba despre un one woman show (,,Parfum de viață”) sau despre un rol episodic (,,Casa Zoikăi”).