Ghiozdănelul de vacanță – daruri pentru cei mici
https://www.ziarulmetropolis.ro/ghiozdanelul-de-vacanta-daruri-pentru-cei-mici/

Pe 1 iunie, de Ziua Copilului, Asociaţia Ortodoxă pentru o Lume Nouă (AOLN) a organizat la ceainăria La un Ceai evenimentul umanitar „Ghiozdănelul de vacanţă”, dedicat strângerii de rechizite. Darurile primite din partea voluntarilor generoşi au ajuns la copiii de la Școala Sărăţeni, din judeţul Vaslui. 

Un articol de Teodora Gheorghe|3 iunie 2014

Asociația și-a propus totodată să ofere câteva burse ȋn tabăra Vara adolescenților de la Tismana pentru copiii premianți, dar fără posibilități. Acest lucru se va realiza cu siguranță în viitorul apropiat grație donațiilor primite cu această ocazie.

Invitații evenimentului au fost actorii Daniela Nane, Istvan Teglas, precum și Grupul Vocal „Sfântul Ștefan cel Mare, al Studenților Teologi” și grupul de copii Presto. De asemenea, spectatorii s-au bucurat de câteva momente artistice oferite de voluntarii AOLN.

A fost onorant să te afli printre atâția oameni deosebiți, întruniți în cocheta ceainărie. Poezia și muzica s-au regăsit într-o simbioză perfectă, creând o atmosferă senină și caldă.

Grupul Vocal "Sfântul Ștefan cel Mare, al Studenților Teologi" a interpretat câteva melodii foarte frumoase.

Grupul Vocal „Sfântul Ștefan cel Mare, al Studenților Teologi” a interpretat câteva melodii

Actorii ne-au amintit de magia copilăriei prin versuri și povești, în timp ce folkul studenților teologi a vorbit despre greutățile vieții și puterea credinței. Nu au lipsit nici copiii, ale căror glasuri au inspirat tuturor optimism și libertate. Nici nu se putea altfel, doar a fost ziua lor.

Voluntarii s-au dovedit nu doar implicați cu dăruire în proiectul „Ghiozdănelul de vacanță”, dar și talentați. Dacă Andrei Hurdubelea ne-a stârnit hazul cu două poezii cu tâlc, Ana Maria Miu a venit însoțită de chitara ei și a interpretat câteva melodii cu parfum de melancolie.

Este nevoie de astfel de evenimente pentru a face posibile visurile celor care și-au pierdut speranța într-o viață mai bună. Grație asociației AOLN, 1 iunie a adus o oază de bucurie copiilor care au uitat să zâmbească.



09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.