Gigi Căciuleanu, 50 de ani de scenă
https://www.ziarulmetropolis.ro/gigi-caciuleanu-50-de-ani-de-scena/

Înaintea premierei celui mai recent show al său, „fabriKa”, de la Teatrul Mic din Bucureşti – miercuri şi joi, de la ora 20.00 – , Gigi Căciuleanu a mărturisit că împlineşte 50 de ani de scenă adăugând că a debutat chiar la Teatrul Mic.

Un articol de Petre Ivan|21 aprilie 2015

Distins de curând cu premiul „Lux Mundi” la gala Radio România Cultural 2015, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români pe plan mondial, coregraful Gigi Căciuleanu a vorbit despre spectacolul „fabriKa” la conferinţă de presă organizată luni, la Teatrul Mic.

Vă fac o destăinuire «îngrozitoare» pentru mine: cu acest spectacol împlinesc 50 de ani de scenă. Şi am debutat chiar la Teatrul Mic. Nu-mi place să fiu numit coregraf, ci «făcător de dans», iar fabriKa este o «făcătorie de dans». Este o reflecţie asupra ideii de maşinărie, pentru că noi funcţionăm ca o maşinărie. «fabriKa» e un spectacol de dans, în care dinamica este personajul principal. Nu aş fi putut să fac acest spectacol fără dansatorii mei. Eu scot gigidansul din oameni, dar scot şi sufletul din ei. Este foarte important că am intrat în fabriKa, pentru că dansatorul este proletarul artei – Gigi Căciuleanu.

Muzica din spectacol aparţine compozitorului franco-camerunez Manuel Wandji, fiind realizat un montaj cu o selecţie din şapte dintre albumele sale.

Spectacolul este realizat împreună cu trupa de dans fondată de artistul român, Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, care reuneşte unii dintre cei mai talentaţi tineri artişti: Galina Bobeicu, Bianca Bor, Georgiana Dobre, Radu Domşa, Andrei Iancu, Andrew Lupu, Silviu Mititelu, Irina Ştefan, Răzvan Stoian, Irina Strungareanu, Vlad Troncea şi Ana Maria Vişan.

Coregraf, balerin şi profesor de talie internaţională, Gigi Căciuleanu este director artistic al Baletului Naţional din Chile din anul 2001. Îşi împarte activitatea de creaţie coregrafică între compania sa din Paris, Baletul Naţional Chilian şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa.

Foto: Gigi Căciuleanu – facebook

09
/04
/24

Sorin Zlat Trio propune iubitorilor de jazz un nou concert pe scena Sălii Mari de la ARCUB – Hanul Gabroveni, Changing Times, un mix între cool jazz, post-bop, jazz contemporan și muzică de avangardă, pe 24 aprilie, de la ora 19.00.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

„Pictura este singurul mediu în care se poate exprima natura viscerală a lumii”, este de părere Adrian Ghenie, artistul ale cărui lucrări se regăsesc astăzi în cele mai importante colecții din lume – precum Centre Pompidou (din Paris) și The Metropolitan Museum of Art (din New York).

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

05
/04
/24

Festivalul Filmului Palestinian, organizat de Centrul Cultural Mahmoud Darwish sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, va avea loc între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie în Cluj-Napoca iar programul detaliat și biletele sunt acum disponibile.

05
/04
/24

Brașov Jazz & Blues Festival, unul dintre marile festivaluri urbane de gen din România, revine între 15 și 18 august 2024, cu cea de-a 12-a ediție, iar orașul Brașov va fi din nou gazdă pentru peste 100 de artiști din toate colțurile lumii, care vor învălui publicul în ritmurile vibrante ale muzicii născute din jazz și blues.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.