Gigi Căciuleanu, 50 de ani de scenă
https://www.ziarulmetropolis.ro/gigi-caciuleanu-50-de-ani-de-scena/

Înaintea premierei celui mai recent show al său, „fabriKa”, de la Teatrul Mic din Bucureşti – miercuri şi joi, de la ora 20.00 – , Gigi Căciuleanu a mărturisit că împlineşte 50 de ani de scenă adăugând că a debutat chiar la Teatrul Mic.

Un articol de Petre Ivan|21 aprilie 2015

Distins de curând cu premiul „Lux Mundi” la gala Radio România Cultural 2015, unul dintre cei mai cunoscuţi artişti români pe plan mondial, coregraful Gigi Căciuleanu a vorbit despre spectacolul „fabriKa” la conferinţă de presă organizată luni, la Teatrul Mic.

Vă fac o destăinuire «îngrozitoare» pentru mine: cu acest spectacol împlinesc 50 de ani de scenă. Şi am debutat chiar la Teatrul Mic. Nu-mi place să fiu numit coregraf, ci «făcător de dans», iar fabriKa este o «făcătorie de dans». Este o reflecţie asupra ideii de maşinărie, pentru că noi funcţionăm ca o maşinărie. «fabriKa» e un spectacol de dans, în care dinamica este personajul principal. Nu aş fi putut să fac acest spectacol fără dansatorii mei. Eu scot gigidansul din oameni, dar scot şi sufletul din ei. Este foarte important că am intrat în fabriKa, pentru că dansatorul este proletarul artei – Gigi Căciuleanu.

Muzica din spectacol aparţine compozitorului franco-camerunez Manuel Wandji, fiind realizat un montaj cu o selecţie din şapte dintre albumele sale.

Spectacolul este realizat împreună cu trupa de dans fondată de artistul român, Gigi Căciuleanu Romania Dance Company, care reuneşte unii dintre cei mai talentaţi tineri artişti: Galina Bobeicu, Bianca Bor, Georgiana Dobre, Radu Domşa, Andrei Iancu, Andrew Lupu, Silviu Mititelu, Irina Ştefan, Răzvan Stoian, Irina Strungareanu, Vlad Troncea şi Ana Maria Vişan.

Coregraf, balerin şi profesor de talie internaţională, Gigi Căciuleanu este director artistic al Baletului Naţional din Chile din anul 2001. Îşi împarte activitatea de creaţie coregrafică între compania sa din Paris, Baletul Naţional Chilian şi Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski” din Constanţa.

Foto: Gigi Căciuleanu – facebook

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.