Gigi Căciuleanu, primul invitat al seriei „Marile Întâlniri de la EXCELSIOR”
https://www.ziarulmetropolis.ro/gigi-caciuleanu-primul-invitat-al-seriei-marile-intalniri-de-la-excelsior/

Teatrul EXCELSIOR lansează,pe 16 octombrie,programul „Marile Întâlniri de la EXCELSIOR”, o serie de evenimente cu public, puse în scenă într-un format inedit de spectacol, la care vor fi invitate personalităţi din lumea artelor şi din sfera socială pentru a vorbi despre devenirea lor. „Marile Întâlniri de la EXCELSIOR” vor fi organizate cu frecvenţă bilunară, în zilele de luni, de la ora 19:30, în Sala Mare a Teatrului.

Un articol de Petre Ivan|5 octombrie 2017

La prima Mare Întâlnire, publicul are șansa de a-l cunoaște pe maestrul Gigi Căciuleanu, personalitate remarcabilă a dansului contemporan.

Dansator, coregraf, pedagog, poet, lider al unor prestigioase companii de dans din lume, Gigi Căciuleanu va vorbi despre destinul său artistic, despre marile întâlniri cu Miriam Răducanu, Pina Bausch, Rosella Hightower, Pierre Cardin, Jean Michel Jarre, Murray Louis, Maina Gielgud sau Maia Plisețkaia.

Programul „Marile Întâlniri” s-a născut din nevoia de a propune tinerelor generații o alternativă culturală valoroasă și de a le oferi modele de conduită și succes prin întâlnirea și dialogul cu profesioniști din diferite ramuri ale culturii și vieții sociale românești.

Construite ca un spectacol complex, cu interviuri, mărturii, inserții foto și video, „Marile Întâlniri” vor aduce în fața publicului personalități marcante care vor destăinui momente-cheie din cariera sau viața lor, momente care le-au conturat personalitatea și care i-au ajutat să devină profesioniștii de astăzi.

„Marile Întâlniri de la Excelsior” vor fi moderate de jurnalista Eveline Păuna, care a început acest demers în 2012 prin interviuri publicate în presa scrisă, tv, radio și în mediul on-line. Prin această serie, ea a fidelizat deja o categorie de public, iar valoarea interviurilor a fost recunoscută de critica de specialitate, prinPremiul Asociației Profesioniștilor de Televiziune din România (2014) și Premiul Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (2017).

Următoarea „Mare Întâlnire” va avea loc pe 30 octombrie, când publicul îl va putea cunoaște pe medicul Raed Arafat, profesionist în domeniul medicinei de urgență și fondatorul SMURD.

Foto: Gigi Căciuleanu – Ciprian Zinca

25
/01
/24

Sfârșitul sec.XIX, un sat dezbinat de bârfe, certuri și lupta pentru pământ. Frumoasa Jagna, o tânără de 19 ani, un spirit liber ce iese din tiparele comunității, devine centrul atenției în momentul în care familia o obligă să se căsătorească cu Boryna, un moșier văduv, influent și bogat.

25
/01
/24

Teatrul Mic anunță premiera oficială a spectacolului „Eu sunt propria mea soție” de Doug Wright, traducerea și regia Teodora Petre, scenografia Ioana Pashca, mișcare scenică Alina Petrică, muzică Cezar Antal. Evenimentul va avea loc pe 30 ianuarie 2024, ora 19:00, la Sala Studio – Str. Gabroveni nr. 57.

25
/01
/24

La iniţiativa revistei Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, apare în peisajul cultural românesc un nou proiect dedicat profesioniştilor din domeniul artelor spectacolului.

25
/01
/24

Marți, 30 ianuarie, începând cu ora 11:00, la Sala „Ileana Berlogea”, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale va sărbători Ziua Universității și a patronului său spiritual, Ion Luca Caragiale.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.

25
/01
/24

Muzica și poveștile se întâlnesc la Teatrelli într-un nou concept de spectacol sonor, creat de Mădălina Pavăl și Alexei Țurcan, împreună cu alți 10 muzicieni talentați. GAZDA redefinește sonoritățile românești și propune spectatorilor un alt mod de a se bucura de muzică – umăr lângă umăr cu artiștii răspândiți prin sala transformată într-o sufragerie, pregătiți să dăruiască povești din culisele creației.

25
/01
/24

Festivalul DIPLOMA Show, un proiect The Institute, lansează seria de podcasturi Friends of the Arts, produsă de Black Rhino Radio și moderată de Artemisa Pascu. Friends of the Arts - A DIPLOMA Show Podcast continuă misiunea proiectului de a promova și susține tinerii artiști, designeri și arhitecți.

25
/01
/24

Gaep anunță reprezentarea lui Théo Massoulier. Artistul stabilit la Lyon este cunoscut pentru asamblaje în care coexistă elemente minerale, plante și artefacte și care fac trimitere la culturile biologice din laborator sau la mici matrice prebiotice. Recent, el a început să dezvolte o serie de picturi cu basoreliefuri inedite, acționate magnetic. Prima lui expoziție personală la Gaep – și prima din București – se va deschide la finalul lunii februarie.

24
/01
/24

Despre “Klaus & Barroso” – ce a fost asta, frate Bogdan Theodor Olteanu? Acum, pe bune? Ce a fost asta? M-ai pus într-o situație tare complicată. Dar, vorba cântecului: “Frate, frate, la bine și la greu”, scrie Vasile Ernu, despre cel mai discutat film românesc din această lună.

23
/01
/24

CRONICĂ DE FILM În noul său lungmetraj, “Familiar” (2023), Călin Peter Netzer pare că încearcă să reia formula de succes din “Poziţia copilului” (2013), filmul cu care a câştigat Ursul de Aur la Berlinale.

23
/01
/24

ISTORIA ne ajută să călătorim în trecutul persoanelor, familiilor, comunităților, popoarelor, Lumii întregi. Ea ne învăţă să întelegem o hartă, o haină, o clădire, o ruină, o fotografie, o gravură, un document vechi, o piesă de muzeu sau chiar un tablou. Cine ştie Istorie, va înțelege mai bine comunitatea şi lumea în care trăieşte azi!