Million Dollar Teacher
https://www.ziarulmetropolis.ro/global-teacher-prize-2017-cine-este-celui-mai-bun-profesor-din-lume-si-castigatorul-premiului-de-un-milion-de-dolari/

Maggie MacDonnell, o profesoară care lucrează cu adolescenţii cu probleme dintr-o comunitate inuită izolată din regiunea arctică a Canadei, a primit duminică distincţia Global Teacher Prize şi suma de 1 milion de dolari în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Dubai.

Un articol de Petre Ivan|20 Martie 2017

MacDonnell a fost premiată pentru inițiativele ei privind combaterea depresiei, a sarcinilor din timpul adolescenței și a ratei crescânde de utilizare a substanțelor interzise.

Aceasta își desfășoară activitatea la Salluit, un sat în care trăiește a doua cea mai nordică comunitate de inuiți din provincia Quebec. La Salluit se poate ajunge numai cu avionul, iar temperaturile pot scădea în timpul iernii până la minus 25 de grade Celsius.

Cred că, în calitate de profesoară într-o mică comunitate arctică, ziua ta nu se sfârșește niciodată. Poate că ușile școlii se închid, dar relația cu elevii tăi este una continuă pentru că faci parte din aceeași comunitate cu ei. – Maggie MacDonnell.

Premiul în valoare de un milion de dolari este acordat de Fundația Varkey cu sediul la Londra, sub patronajul prim-ministrului Emiratelor Arabe Unite și emir al Dubaiului, șeicul Mohammed bin Rashid al-Maktoum.

Foto: Global Teacher Prize 2017, Maggie MacDonnell – globalteacherprize.org

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

14
/10
/19

INTERVIU Pe Teodora Velescu, Simona Dabija și Georgeta Corca le vedem, la Centrul Național al Dansului, în „Daughters”, spectacol semnat de coregrafa Simona Deaconescu și inspirat de motivațiile și modalitățile de expresie ale fiicelor generației hippie, copilele teribile ale post-punkului.

12
/10
/19

Editura Litera anunță evenimentele literare și aparițiile editoriale ale toamnei 2019. Printre acestea, una dintre cele mai dezbătute cărți de acum: „Trei femei” de Lisa Taddeo.

Page 1 of 83212345...102030...Last »