Globurile de Aur 2014: „12 Years a Slave” şi „American Hustle”, cele mai bune filme.
https://www.ziarulmetropolis.ro/globurile-de-aur-2014-12-years-a-slave-si-american-hustle-cele-mai-bune-filme-lista-completa-a-castigatorilor/

„12 Years a Slave”, de Steve McQueen, şi „American Hustle”, de David O. Russell, au fost desemnate cel mai bun film-dramă, respectiv cel mai bun film-comedie, la cea de-a 71-a ediţie a galei „Globurile de Aur 2014”, care a avut loc duminica seară, la Los Angeles.

Un articol de Petre Ivan|13 ianuarie 2014

„12 Years a Slave”, de Steve McQueen, şi „American Hustle”, de David O. Russell, au fost desemnate cel mai bun film-dramă, respectiv cel mai bun film-comedie, la cea de-a 71-a ediţie a galei „Globurile de Aur 2014„, care a avut loc duminica seară, la Los Angeles.

„12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave”, regizat de Steve McQueen, nominalizat la şapte categorii, a câştigat un singur trofeu duminică seară la Los Angeles, impunându-se la categoria „cel mai bun film-dramă”.

Drama istorică „12 Years a Slave”, bazată pe memoriile lui Solomon Northup, din 1835, prezintă povestea unui bărbat de culoare, interpretat de Chiwetel Ejiofor, răpit şi vândut ca sclav în Louisiana.

Globurile de Aur 2014

Din distribuţia filmului mai fac parte actorii Michael Fassbender, Brad Pitt, Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch, Paul Giamatti şi Lupita Nyong’o, notează Mediafax.

Această peliculă a concurat la categoria „cel mai bun film-dramă” cu lungmetrajele „Captain Phillips”, „Gravity”, „Philomena” şi „Rush”.

Thrillerul politic „Scandal în stil american/ American Hustle”, în regia lui David O. Russell, se concentrează pe un complicat caz de corupţie din anii ’70, cu ramificaţii în Congresul american. Atunci, 31 de oficiali guvernamentali suspectaţi de acte de corupţie şi trafic de influenţă au fost cercetaţi penal, iar 11 dintre ei au fost puşi sub acuzare.

Filmul îi are în distribuţie pe actorii Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams, Jeremy Renner şi Jennifer Lawrence.

„American Hustle” a concurat la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film-comedie/ musical cu „Her”, „Inside Llewyn Davis”, „Nebraska” şi „Wolf of Wall Street”.

De asemenea, „American Hustle”, nominalizat la şapte categorii ale premiilor Globul de Aur, a mai primit trofeele pentru cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical (Amy Adams) şi cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj (Jennifer Lawrence).

Gala a fost prezentată de actriţele Tina Fey şi Amy Poehler.

Lista integrală a câştigătorilor Globurile de Aur 2014:

CINEMA:

Cel mai bun film – dramă: „12 Years a Slave”

Cel mai bun film – comedie/ musical: „American Hustle”

Cea mai bună regie: Alfonso Cuaron – „Gravity”

Cel mai bun rol principal masculin într-un film – dramă: Matthew McConaughey („Dallas Buyers Club”)

Globurile de Aur 2014

Cel mai bun rol principal masculin într-un film – comedie/ musical: Leonardo Dicaprio („Wolf of Wall Street”)

Cel mai bun rol principal feminin într-un film – dramă: Cate Blanchett („Blue Jasmine”)

Cel mai bun rol principal feminin într-un film comedie/ musical: Amy Adams („American Hustle”)

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un lungmetraj: Jared Leto („Dallas Buyers Club”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un lungmetraj: Jennifer Lawrence („American Hustle”)

Cel mai bun scenariu: Spike Jonze („Her”)

Cel mai bun film de animaţie: „Frozen”

Cel mai bun film străin: „La Grande Bellezza” (Italia)

Cea mai bună coloană sonoră: „All Is Lost” – Alex Ebert

Cel mai bun cântec: „Ordinary Love” („Mandela: Long Walk to Freedom”)

 TELEVIZIUNE:

Cel mai bun serial de televiziune musical/ comedie:  „Brooklyn Nine-Nine”

Cel mai bun serial de televiziune – dramă: „Breaking Bad”

Cel mai bun film de televiziune/ miniserie:  „Behind the Candelabra”

Cea mai bună actriţă în rol principal, într-un serial de comedie/ musical: Amy Poehler („Parks and Recreation”)

Globurile de Aur 2014

Cea mai bună actriţă într-un rol principal într-un serial de televiziune – dramă: Robin Wright („House of Cards”)

Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Elisabeth Moss („Top of the Lake”)

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial comedie/ musical: Andy Samberg („Brooklyn Nine-Nine”)

Cel mai bun actor în rol principal într-un serial – dramă: Bryan Cranston („Breaking Bad”), informează Mediafax.

Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie/ film de televiziune: Michael Douglas („Behind the Candelabra”)

Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Jacqueline Bisset („Dancing on the Edge”)

Cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial, miniserie sau film TV: Jon Voight („Ray Donovan”)

Globurile de Aur 2014

Premiul pentru întreaga carieră (Cecil B. deMille Award): Woody Allen

Foto cu Globurile de Aur 2014: American Hustle, 12 Years a Slave, Wolf of wall Street, House of Cards, Blue Jasmine – Cinemagia

27
/02
/24

Admiratorii lui Nicolae Corjos vor putea vedea sau revedea la Cinemaraton pe 27 februarie filmele Ora zero, Pădurea nebună, Un studio în căutarea unei vedete, Declaraţie de dragoste, Liceenii, Extemporal la dirigenţie, Liceenii Rock’n Roll, Alo aterizează străbunica, documentarul Sergiu Celibidache.

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

Pe 27 februarie se împlinesc 2 ani de la dispariţia regizorului Nicolae Corjos, autorul celebrelor filme Liceenii şi Declaraţie de dragoste. Mai multe televiziuni vor puncta momentul, cu totul excepţională fiind iniţiativa postul de televiziune prin cablu Cinemaraton care pe 27 februarie va difuza întreaga zi titluri din filmografia lui Nicolae Corjos, atât filme artistice, cât şi documentare şi interviuri cu acesta.

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.