Goethe-Institut dezbate problema plasticului cu publicul bucureștean
https://www.ziarulmetropolis.ro/goethe-institut-dezbate-problema-plasticului-cu-publicul-bucurestean/

Suntem conştienţi că plasticul reprezintă o afacere de miliarde? Știm că efectele plasticului asupra mediului înconjurător sunt dezastruoase? Realizăm că Pământul a devenit Planeta Plastic? Cu ce putem înlocui plasticul?

Un articol de Liliana Matei|4 iulie 2019

Acestea sunt întrebări la care Goethe-Institut speră să găsească răspunsuri, creându-le un cadru de dezbatere pe 11 iulie, de la ora 19.00, în Pavilion 32, la o nouă dezbatere din seria FOKUS Talk, ultima din această vară. Invitatul special este Ionuț Iordăchescu, de la Let’s Do It, Romania!.

Dacă ești interesat de mediul înconjurător, de reducerea consumului de plastic, de colectarea selectivă a gunoiului și de reciclare, te invităm să participi la dezbaterea de pe 11 iulie.

Luna iulie este la nivel internațional considerată ”Plastic Free July”. În aceste 30 de zile activiști, ecologiști, dar și alte persoane empatice cu mediul înconjurător renunță complet la consumul de plastic. Nu este deloc o provocare ușoară. Gândul că am putea elimina plasticul din viața noastră este de mulți considerat aproape utopic. O viață fără plastic înseamnă reducerea consumului și a activității de cumpărare a diverselor produse de masă din comerț.

Goethe-Institut vă invită la o discuție de tip brainstorming despre soluții pentru înlocuirea plasticului, despre cum putem să reducem consumul de plastic și cum transmitem mesajul de „fără plastic” în rândul prietenilor, familiei și a comunităților din care facem parte.

Discuția va avea loc în limba română.

Articole despre mediu, precum și alte teme găsiți pe site-ul FOKUS.

Detalii pe Facebook.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?