GOOGLE sărbătoreşte 107 ani de „Little Nemo”.
https://www.ziarulmetropolis.ro/google-sarbatoreste-107-ani-de-little-nemo/

GOOGLE şi-a schimbat, luni, logo-ul, pentru a sărbători 107 ani de la apariţia benzilor desenate cu „Little Nemo”, create de caricaturistul american WINSOR MCCAY. Google sărbătoreşte, luni, printr-un logo interactiv, intitulat „Little Nemo in Google Land”, 107 ani de la publicarea în presa americană a benzii desenate „Micuţul Nemo în Ţara Visurilor”, creată de Winsor […]

Un articol de |15 octombrie 2012

GOOGLE şi-a schimbat, luni, logo-ul, pentru a sărbători 107 ani de la apariţia benzilor desenate cu „Little Nemo”, create de caricaturistul american WINSOR MCCAY.

Google sărbătoreşte, luni, printr-un logo interactiv, intitulat „Little Nemo in Google Land”, 107 ani de la publicarea în presa americană a benzii desenate „Micuţul Nemo în Ţara Visurilor”, creată de Winsor McCay, desenator american şi pionier al filmului de animaţie.

 Little Nemo (Micul Nemo) este un personaj de benzi desenate creat de Winsor McCay. În povestirile lui Winsor McCay, Micul Nemo este purtat, în vis, printr-o lume fantastică.

Privită ca o capodoperă a benzii desenate, „Little Nemo in Slumberland” a fost publicată pentru prima dată pe 15 octombrie 1905, în ziarul New York Herald. Ulterior, banda desenată a fost publicată în New York American, sub titlul „In the Land of Wonderful Dreams”.

Logoul prin care Google marchează 107 ani de la apariţia benzii desenate „Micuţul Nemo în Ţara Visurilor” este, probabil, unul dintre cele mai spectaculoase şi elaborate de la lansarea acestor logouri, în 1998, pe pagina principală a motorului de căutare.

Astfel, în povestirea imaginată de Google, Little Nemo este purtat printr-o lume fantastică, lumea Google. Povestea „Little Nemo in Google Land” se întinde pe mai multe pagini, care se succed unele sub altele în logoul interactiv pregătit luni de Google pentru utilizatorii săi.

În „Google Land”, Micul Nemo cade din pat şi este purtat prin spaţiu, printre stele şi nori, printre clădiri luxuriante şi imagini de basm. El este salvat la un moment dat de Princess Camille, personaj care apare la rândul său în povestea originală „Little Nemo in Slumberland”. În cele din urmă, în povestea imaginată de Google, Micul Nemo se trezeşte din vis în momentul în care cade din pat.

Winsor Zenic McCay (26 septembrie 1869 – 26 iulie 1934) a fost un desenator şi caricaturist american. El este cunoscut pentru benzile desenate cu Little Nemo (lansate în 1905), dar şi pentru „Dinozaurul Gertie”, un desen animat lansat în 1914. Winsor McCay este considerat un pionier al filmului de animaţie, el fiind o sursă de inspiraţie pentru Walt Disney.

Doodle-urile sunt reprezentări ocazionale ale logoului afişat pe prima pagină Google (www.google.ro ), ce au acompaniat de-a lungul anilor toate căutările online făcute de utilizatorii Google din întreaga lume.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

În 1998, fondatorii Google – Larry Page şi Sergei Brin au participat la festivalul Burning Man din deşertul Nevada. Pentru că au vrut să-şi anunţe utilizatorii că vor fi plecaţi în acea perioadă, au adăugat emblema festivalului în spatele logoului Google. Primul doodle astfel creat a fost unul relativ simplu, dar ideea de a decora logoul companiei cu ocazia unor evenimente extraordinare a fost neaşteptat de bine primită de utilizatori, care au apreciat natura jucăuşă a acestor modificări.

 

Sursa: Mediafax

07
/12
/23

Legendarul cineast maghiar Béla Tarr va primi sâmbătă seară, la Berlin, un premiu onorific din partea Academiei Europene de Film. Cu această ocazie, publicăm un eseu despre cinemaul său foarte special.

07
/12
/23

Electric Castle 2024 sună epic! Cu Massive Attack, Bring Me The Horizon și Queens of The Stone Age ca headliners confirmați, a 10-a ediție a festivalului se anunță cu foarte mult rock și trip hop.

07
/12
/23

TEATRUL SE (ŞI) CITEŞTE, primul sezon al podcastului realizat de Fundaţia Culturală „Camil Petrescu” continuă cu un nou invitat. De această dată, Zomir Dimovici se întoarce în lumea cuvintelor trădate şi îl are ca partener de conversaţie pe Sorin Gherguţ, traducător, poet şi redactor de carte.

06
/12
/23

Teatrul „Gong” și Revista „Euphorion” prezintă cea de-a treia conferință organizată în cadrul Simpozionului Național „Actualitatea Cercului Literar de la Sibiu”. Evenimentul va avea loc vineri, 8 decembrie, de la ora 18:00, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” și îl va avea ca invitat pe Marin Mălaicu-Hondrari.