Gradina Sticlarilor se redeschide cu Atelierele de Creație ReflectArt
https://www.ziarulmetropolis.ro/gradina-sticlarilor-se-redeschide-cu-atelierele-de-creatie-reflectart/

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) îşi redeschide porţile pentru cei care vor să îşi descopere sau să îşi dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziţionarea materialelor necesare.

Un articol de Petre Ivan|15 septembrie 2016

Workshopul are ca scop promovarea Atelierelor de Creație ReflectArt. Organizatorii au pregătit un atelier de creație, pentru începători, împărțit în 3 categorii: Pictură, Desen și Modelaj.

Pentru fiecare categorie, lectorii au pregătit niște mostre ale ședințelor de curs, de două ore, care vor cuprinde lecții practice, simple, de acomodare cu tema și cu tehnicile alese.Gradina Sticlarilor

Cursurile de Pictură, Desen și Moldelaj se vor desfășura Sâmbătă 17 Septembrie între orele 14 și 21, astfel: 14:00 – 16:00, 16: 30 – 18: 30, 19:00 – 21:00 și Duminică 18 Septembrie între orele 12 și 19, astfel: 12:00 – 14: 00, 14:30 – 16:30, 17:00 – 19:00.

Înscrierile se fac prin email, la adresa: [email protected].

Deși atelierele sunt deschise pentru toată lumea, este necesară o cursivitate a prezentărilor și a temelor de creație, așa că, participarea la nivel practic se va face conform programului.

Pe lângă atelierele propriu zise vă așteaptă și alte surprize, de natură sonoră sau olfactivă.

Reflect este o organizație non-guvernamentală, care are ca scop promovarea artei și a tinerilor artiști, de a deschide apetitul publicului larg spre acest domeniu și de a crea o comunitate care are ca centru de interes activități cultural-artistice.

Foto: Gradina Sticlarilor – facebook

26
/09
/19

Cea mai mare expoziție dedicată lui Nicolae Tonitza, instalații imersive create special pentru eveniment și 4 pavilioane noi de artă, cu opere în valoare de peste 15 milioane de euro. Pavilionul de Artă București — Art Safari își deschide porţile în perioada 27 septembrie - 6 octombrie 2019, în Palatul Oscar Maugsch BCR, din Piața Universității.

19
/09
/19

Joi, 19 septembrie, începe la Sfântu Gheorghe (Covasna) Festivalul de Arte Contemporane pulzArt, un prilej foarte bun pentru cei care nu și-au făcut încă planuri pentru weekend să își facă spontan o bucurie. Frumusețea locului și a împrejurimilor este completată de pulzArt, un festival care oferă șansa iubitorilor de artă și frumos de a veni în contact cu ce mai e nou, care sunt formele de exprimare artistică la zi, care sunt tendințele în diferite domenii artistice și ce îndrăgește publicul de afară. 

16
/09
/19

Românii iubesc arta, dar de la distanță. Peste 7 din 10 adulți români regretă că nu și-au dezvoltat pasiunile artistice din copilărie, deși consideră că ar fi putut să le transforme într-o meserie, conform unui studiu național realizat  pe un eșantion reprezentativ de peste 1.400 de persoane. Motivul care i-a determinat să renunțe la pasiunea lor este de natură financiară.

02
/09
/19

"Știți ceva? Dat fiind că, așa am citit, Facebook-ul e un drog, iar eu am nevoie de o doză nouă, vin încă de săptămâna asta cu un nou artist pe-aici. Nu de alta, dar curând începe FILIT, iar zidul meu virtual va trebui să facă față cu brio evenimentului. Așa încât poftim ce-mi vine să zic acum: IRLO. Adică acel IRLO pe care mai toată lumea îl cunoaște ca muralist, cum îi place (și) lui să-și spună." - Lucian Dan Teodorovici

26
/08
/19

Artistul spaniol Lidó Rico vine în premieră la București, pe 4 septembrie 2019 pentru a deschide expoziția Brain inside(out) la Galeriile Carol, începând cu ora 18.00. Sculpturile lui Lidó Rico au la bază studii neurologice amănunțite, expuse în întreaga lume, lucrările sale au stat alături de cele ale lui Damien Hirst.

26
/08
/19

"Du-te! Îmbrăţişează Columna infinirii cu palmele mâinilor deschise. Apoi, înălţându-ţi ochii, priveşte-o şi vei cunoaşte, astfel, într-adevăr, sinele cerului." - Constantin Brâncuși. Turnată în fontă în septembrie 1937 la Atelierele Centrale din Petroșani, Coloana (cu o înălțime de 29, 35 metri) a fost inaugurată la 27 octombrie 1938.

21
/08
/19

„Cultura de masă în Epoca de Aur - Cîntarea României & Cenaclul Flacăra” este un proiect de cercetare ce prezintă și analizează politicile culturale din perioada lui Nicolae Ceaușescu, declinat în expoziție și publicație. Lansarea cărții omonime are loc pe 23 august 2019 la ora 11.00, în expoziția găzduită de Muzeul Nicolae Minovici București.