Gradina Sticlarilor se redeschide cu Atelierele de Creație ReflectArt
https://www.ziarulmetropolis.ro/gradina-sticlarilor-se-redeschide-cu-atelierele-de-creatie-reflectart/

Sâmbătă, 17 Septembrie 2016, Grădina Sticlarilor (strada Vasile Lascăr nr.36) îşi redeschide porţile pentru cei care vor să îşi descopere sau să îşi dezvolte latura artistică. Intrarea la Grădină este gratuită însă, pentru participare, se percepe o taxă de 20 RON, pentru achiziţionarea materialelor necesare.

Un articol de Petre Ivan|15 septembrie 2016

Workshopul are ca scop promovarea Atelierelor de Creație ReflectArt. Organizatorii au pregătit un atelier de creație, pentru începători, împărțit în 3 categorii: Pictură, Desen și Modelaj.

Pentru fiecare categorie, lectorii au pregătit niște mostre ale ședințelor de curs, de două ore, care vor cuprinde lecții practice, simple, de acomodare cu tema și cu tehnicile alese.Gradina Sticlarilor

Cursurile de Pictură, Desen și Moldelaj se vor desfășura Sâmbătă 17 Septembrie între orele 14 și 21, astfel: 14:00 – 16:00, 16: 30 – 18: 30, 19:00 – 21:00 și Duminică 18 Septembrie între orele 12 și 19, astfel: 12:00 – 14: 00, 14:30 – 16:30, 17:00 – 19:00.

Înscrierile se fac prin email, la adresa: [email protected].

Deși atelierele sunt deschise pentru toată lumea, este necesară o cursivitate a prezentărilor și a temelor de creație, așa că, participarea la nivel practic se va face conform programului.

Pe lângă atelierele propriu zise vă așteaptă și alte surprize, de natură sonoră sau olfactivă.

Reflect este o organizație non-guvernamentală, care are ca scop promovarea artei și a tinerilor artiști, de a deschide apetitul publicului larg spre acest domeniu și de a crea o comunitate care are ca centru de interes activități cultural-artistice.

Foto: Gradina Sticlarilor – facebook

14
/01
/18

Începând de astăzi, timp de 30 de zile, “Ziarul Metropolis” va prezenta  zilnic pe pagina sa de Facebook câte o fotografie din expoziția “On the Path of Hope”/ “Pe calea speranței”, realizată de fotografa Dimitra Stasinopoulou, în cadrul proiectului internațional “Rolul mass-media în tratarea temei refugiaților și migranților”.

12
/01
/18

Geta Brătescu, marea doamnă a artei conceptuale din România, a primit, în atelierul său de lucru, distincția oferită de Excelența Sa, Domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României. Decorația a fost înmânată pe 10 ianuarie 2018 de consilierul prezidențial pentru Cultură, Culte și Centenar, domnul Sergiu Nistor, și de doamna Liliana Țuroiu, președintele Institutului Cultural Român. 

11
/01
/18

Emisiunea cu ajutorul căreia telespectatorii răsfoiesc, de peste 52 de ani, singurul dicţionar enciclopedic pe micul ecran surprinde cu noutăţi la începutul anului 2018. Documentare realizate de profesioniştii de la reputatele companii ARTE, ORF, AMPERSAND etc. vor putea fi urmărite în premieră pe postul TVR 1, la Teleenciclopedia, începând cu sâmbătă, 13 ianuarie, ora 18.50.

07
/12
/17

Miercuri, 6 decembrie, Muzeul Național de Artă al României a redeschis Sala Constantin Brâncuși. Evenimentul a avut loc în prezența lui Lucian Romașcanu - Ministrul Culturii și Identității Naționale, a Directorului Liviu Constantinescu, a Directorului Științific Octavian Boicescu și a echipei de specialiști MNAR. Alături de aceștia au fost de față invitați ai corpului diplomatic și personalități ale vieții culturale românești.

04
/12
/17

Expoziţia „Frida Kahlo and Diego Rivera: Polish Context” a fost deschisă la ZAMEK Culture Centre din Poznan în încercarea de a da de urma tabloului „The Wounded Table” văzut ultima dată în 1955, la Varşovia.

23
/11
/17

Ultimul tablou pictat înainte de moarte de fostul premier britanic Winston Churchill, The Goldfish Pool at Chartwell, a fost vândut la licitație la Londra cu suma de 357.000 de lire (402.160 de euro). Churchill, laureat al premiului Nobel pentru Literatură si pasionat de pictură a realizat zeci de tablouri pe care însă nu le vindea niciodată...

18
/11
/17

  Expoziția „Podoabe străvechi”, cuprinzând câteva sute de obiecte de podoabă cu o vechime cuprinsă între 5.000 și 8.000 de ani, descoperite în așezări și morminte din sud-estul României, a fost deschisă joi la Muzeul județean Buzău. „Expoziția este o premieră națională și este rodul parteneriatului între opt muzee: Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” București, […]