Green Hours Live(s)
https://www.ziarulmetropolis.ro/green-hours-lives/

GREEN HOURS LIVE(S) caută poveşti şi istorii personale legate de Green Hours, pe care le va transforma într-o instalaţie multimedia.

Un articol de Ziarul Metropolis|12 septembrie 2022

GREEN HOURS LIVE(S) este un proiect multimedia participativ, care urmărește să refacă arhiva și memoria colectivă ale unuia dintre cele mai iubite spații culturale din București: Green Hours (Jazz Cafe & Teatrul LUNI).

În acest sens, în lunile septembrie și octombrie, echipa Green Hours caută povești, obiecte, istorii personale și alte materiale de arhivă legate de Green Hours care să fie incluse într-o instalație artistică, sub forma unui parcurs expozițional. Proiectul Green Hours Live(s) este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul programului București afectiv 2022.

Green Hours este mai mult decât un simplu spațiu artistic. Este o istorie vie, strânsă în 28 de ani de activitate, formată în primul rând din oamenii care au făcut spațiul să existe, artiști, spectatori sau colaboratori, dar și din muzica, spectacolele, expozițiile, lucrările, amintirile, mărturiile, obiectele, decorurile sau recuzita, toate acele momente trăite la Green Hours.

Apărut ca o necesitate pentru scena culturală românească, Green Hours este un spațiu iconic, al începuturilor, deschizător de drumuri, pionier pentru creație și experiment teatral și muzical, un spațiu care a reușit să marcheze viețile celor care au trecut pe aici.

GREEN HOURS LIVE(S), proiectul inspirat de acest loc magic, va aduna sub forma unui parcurs-expoziție poveștile și istoriile personale ale celor care sunt legați emoțional și profesional de acest spațiu cultural. Inițiat de Cinty Ionescu, designer video care a debutat în teatru la Green Hours, și inspirat de arhiva proprie, GREEN HOURS LIVE(S) este dezvoltat de o echipă artistică formată din câțiva dintre numeroșii oameni conectați cu istoria Green Hours: dramaturgul Peca Ștefan, muzicianul Mihai Iordache, graficianul Mihai Păcurar și agentul de artă Elvira Lupșa.

Suntem invitați astfel să spunem împreună povestea Green Hours. Până la jumătatea lunii octombrie, artiștii și publicul care au luat la un moment dat contact cu fenomenul Green Hours sunt invitați să contribuie la arhiva care va sta la baza realizării acestui proiect imersiv. Poveștile, testimonialele și istoriile personale pot fi sub formă de înregistrări audio sau video, obiecte, afișe, amintiri și mărturii scrise cât și orice alte elemente de arhivă, relevante pentru istoria Green Hours.

Dacă ai un astfel de material și îți dorești să apară în expoziție, trimite-l până pe 15 octombrie, urmând acești pași:

  • Toate materialele electronice se încarcă aici.
  • Dacă deții o amintire în format fizic trimite un e-mail pe adresa [email protected] în care să notezi câteva informații despre subiect și, ideal, o fotografie a acestei amintiri.

Arhiva astfel strânsă va fi prelucrată și transpusă într-un parcurs de tip instalație multimedia la Green Hours, pe Calea Victoriei 120. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 24 octombrie – 13 noiembrie 2022.

Proiectul este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul Programului București afectiv 2022. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

 

 

 



22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.

08
/04
/24

Vineri, 12 aprilie, la ora 19:30, Teatrul Apropo așteaptă publicul, în mereu surprinzătoarea sală de spectacole din cartierul Pipera, la o nouă premieră teatrală: FERICIREA de Eric Assous, un spectacol care tratează cu umor și delicatețe o dilemă a fiecărui cuplu: dacă poți să iubești și poți fi iubit, fericirea are oare termen de valabilitate?

08
/04
/24

Centrul de Comunicare Vizuală anunță cea de-a noua ediție a Conferinței Naționale de Fotografie (CNF2024), care se va derula în perioada 20-21 aprilie, la București, și va marca un moment esențial în calendarul evenimentelor dedicate artei fotografice din țara noastră.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.