Grigore Leșe aduce Crăciunul la Nottara
https://www.ziarulmetropolis.ro/grigore-lese-aduce-craciunul-la-nottara/

Pe 21 decembrie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Nottara va avea loc un eveniment special, intitulat „Crăciunul, acasă”, cu brad şi cu colinde unde Grigore Leşe şi ceata de colindători din Titeşti, jud. Vâlcea, vor susţine concertul Aşteptând Crăciunul.

Un articol de Liliana Matei|16 decembrie 2016

De zece ani, în ajunul Sărbătorilor de Iarnă, Nottara organizează evenimente culturale menite să-i aducă laolaltă pe angajații teatrului și pe spectatorii cei mai fideli, personalități culturale, jurnaliști, apropiați ai instituției. De această dată, însă, Sărbătorile au o semnificație aparte. „Dacă, în 2015, Crăciunul Teatrului Nottara a stat sub semnul crâncen al plecării, pe termen nedefinit, din sediul de pe Bd Magheru nr. 20, în acest an, el va sta sub semnul bucuriei de a fi din nou acasă, jucând, aproape zilnic, în cele două săli de spectacole, atât de îndrăgite de publicul bucureştean”, se arată într-un comunicat de presă. „Mai mult, cu acest prilej, dorim să punctăm și cei 70 de ani de la inaugurarea imobilului în care își desfășoară activitatea cunoscutul teatru de pe bulevard.”

„Putem încununa această sărbătoare a bucuriei cu spectacolul de la Teatrul Nottara. Acolo voi avea alături de mine instrumentişti talentaţi, Maria Chifu, la fagot, şi Mihaela Prieten, soprană. Vom cânta colinde tradiţionale, populare, cântece folclorice, dar nu-i vom uita pe Chopin, Bach, Enescu sau alţii. Toţi vor fi într-unul! Vin cu deosebită plăcere la Nottara, care este un teatru cu artişti de valoare, care aduc atâta bucurie oamenilor. Actorii teatrului contribuie la prosperitatea noastră spirituală. Joacă mereu cu bucurie. Ei au un scop nobil, aduc evlavie, blândeţe, sunt purtători de lumină chiar şi pe cea mai întunecată scenă”, declară Grigore Leșe.

Seara va continua în foaierul teatrului cu lansarea volumului colectiv, realizat de 213 autori, intitulat BULINIADA. Cartea cuprinde povestea celor zece luni de „bejenie” a Teatrului Nottara, obligat, la sfârșitul anului trecut, să-și suspende activitatea cu publicul la sediu și să joace pe te miri unde. Mare parte dintre autori vor fi prezenți, pentru a oferi autografe și pentru a ciocni un pahar cu vin alături de spectatori.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.

30
/08
/23

Cel mai așteptat spectacol din perioada sărbătorilor se întoarce cu cea mai grandioasă ediție de până acum: instrumentiști de top și soliști de calibru de la Opera de Stat din Viena, Arena din Verona, Opera din Roma sau Teatrul Scala din Milano vor lua parte la turneul REGAL VIENEZ 2023, ce se va derula în perioada 5 decembrie – 29 decembrie și se va opri în 25 de orașe.

30
/08
/23

Timp de 29 de zile, publicul este așteptat să se bucure de o nouă ediție a Festivalului Enescu, fie că asistă în sălile de concerte sau urmărește transmisiile de la Televiziunea Română sau de pe site-ul FestivalEnescu.ro. O lume întreagă este invitată să descopere o ediție a cărei temă este ”Generozitatea prin muzică”.

30
/08
/23

Asociația FRUI VITA te invită să te alături unei experiențe muzicale și culturale unice în cadrul evenimentului „Dor de Doină", care va avea loc pe data de 30 septembrie, începând cu ora 18:00, la Grădina Monteoru din București; ocazie care va marca și lansarea manualului digital, pe care tinerii îl vor putea utiliza pentru a explora doina în propriul ritm.