Grigore Leșe aduce Crăciunul la Nottara
https://www.ziarulmetropolis.ro/grigore-lese-aduce-craciunul-la-nottara/

Pe 21 decembrie, începând cu ora 19.00, la Teatrul Nottara va avea loc un eveniment special, intitulat „Crăciunul, acasă”, cu brad şi cu colinde unde Grigore Leşe şi ceata de colindători din Titeşti, jud. Vâlcea, vor susţine concertul Aşteptând Crăciunul.

Un articol de Liliana Matei|16 decembrie 2016

De zece ani, în ajunul Sărbătorilor de Iarnă, Nottara organizează evenimente culturale menite să-i aducă laolaltă pe angajații teatrului și pe spectatorii cei mai fideli, personalități culturale, jurnaliști, apropiați ai instituției. De această dată, însă, Sărbătorile au o semnificație aparte. „Dacă, în 2015, Crăciunul Teatrului Nottara a stat sub semnul crâncen al plecării, pe termen nedefinit, din sediul de pe Bd Magheru nr. 20, în acest an, el va sta sub semnul bucuriei de a fi din nou acasă, jucând, aproape zilnic, în cele două săli de spectacole, atât de îndrăgite de publicul bucureştean”, se arată într-un comunicat de presă. „Mai mult, cu acest prilej, dorim să punctăm și cei 70 de ani de la inaugurarea imobilului în care își desfășoară activitatea cunoscutul teatru de pe bulevard.”

„Putem încununa această sărbătoare a bucuriei cu spectacolul de la Teatrul Nottara. Acolo voi avea alături de mine instrumentişti talentaţi, Maria Chifu, la fagot, şi Mihaela Prieten, soprană. Vom cânta colinde tradiţionale, populare, cântece folclorice, dar nu-i vom uita pe Chopin, Bach, Enescu sau alţii. Toţi vor fi într-unul! Vin cu deosebită plăcere la Nottara, care este un teatru cu artişti de valoare, care aduc atâta bucurie oamenilor. Actorii teatrului contribuie la prosperitatea noastră spirituală. Joacă mereu cu bucurie. Ei au un scop nobil, aduc evlavie, blândeţe, sunt purtători de lumină chiar şi pe cea mai întunecată scenă”, declară Grigore Leșe.

Seara va continua în foaierul teatrului cu lansarea volumului colectiv, realizat de 213 autori, intitulat BULINIADA. Cartea cuprinde povestea celor zece luni de „bejenie” a Teatrului Nottara, obligat, la sfârșitul anului trecut, să-și suspende activitatea cu publicul la sediu și să joace pe te miri unde. Mare parte dintre autori vor fi prezenți, pentru a oferi autografe și pentru a ciocni un pahar cu vin alături de spectatori.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.

19
/09
/22

Filarmonica „George Enescu” anunţă deschiderea noii stagiuni camerale 2022-2023 cu o serie de concerte de excepţie strânse sub egida S#arp Festival, ce va avea loc între 29 septembrie - 2 octombrie 2022, în Sala mare a Ateneului Român.

19
/09
/22

Din 19 septembrie, proiectul “Ascultă 5 minute de muzică clasică” revine în școlile din România. Început în 2014, “Ascultă 5 minute de muzică clasică” este program național în școlile românești, în baza unui protocol semnat între Radio România și Ministerul Educației. În ultimul an școlar, 2021-2022, la acest program au participat peste 250.000 elevi din București și alte 34 județe din țară.