„Gulliver în Țara Liliput” – o nouă premieră la Teatrul Țăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/gulliver-in-tara-liliput-o-noua-premiera-la-teatrul-tandarica/

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor, Teatrul de Animaţie Țăndărică vă invită pe 1 iunie la ora 18:30, la premiera spectacolului „Gulliver în Țara Liliput”, în regia lui Attila Vizauer.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2022

Un spectacol clasic și modern în același timp, o poveste veche dar actuală, imagini bine alcătuite, păpuși construite cu mare migală și animate impecabil, replici la limita dintre râs și plâns sunt elementele de bază ale propunerii regizorale. După un naufragiu, Gulliver, călător și marinar, nimerește pe o insulă care se numește Liliput, care este populată de niște ființe minuscule. În ciuda mărimii, liliputanii sunt ambițioși, țâfnoși, trufași. Gulliver trăiește un timp cu aceste ființe trecând prin câteva experiențe extraordinare. Caracterul viu al întâmplărilor povestite favorizează întipărirea în minte  a valorilor de bază, care pot fi astfel ușor întelese, reținute și redescoperite ulterior în exemple din viața reală.

Regia: Attila Vizauer
Scenariul: Ema Stere
Ilustrația muzicală: Attila Vizauer
Scenografia: Tomoș Tunde
Vârsta: 4+
Durata: 60 min.
Distribuția: George Simian, Liliana Gavrilescu, Ioan Brancu, Florin Mititelu, Daniela Ruxandra Mihai, Simina Constantin, Ștefan Craiu

12
/08
/22

Scriitorul Salman Rushdie, celebru odată cu publicarea romanului „Versetele satanice”, care i-a atras amenințări cu moartea din partea Iranului, a fost înjunghiat la New York, anunță Bloomberg.

12
/08
/22

ICR New York și Battery Dance Festival, unul dintre cele mai de impact evenimente culturale ale verii new-yorkeze, formează de mai mulți ani un parteneriat foarte strâns, care continuă în 2022 printr-un proiect comun de această dată chiar mai amplu decât cele de până acum.

12
/08
/22

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), se apropie de final.

12
/08
/22

Pe 13 şi 14 august, bucureştenii şi turiştii sunt aşteptaţi în ultimul weekend pietonal al verii la „Străzi deschise” cu plimbări urbane şi noi activităţi recreative pe Calea Victoriei şi activităţi sportive pe şoseaua Kiseleff.

12
/08
/22

Festivalul Cinemascop din Eforie Sud, ajuns la a cincea ediție anul acesta, s-a încheiat pe 7 august.

12
/08
/22

Ediția aniversară a Galei Tânărului Actor HOP – program al UNITER aflat sub direcția artistică a coregrafului și regizorului RĂZVAN MAZILU – se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în perioada 25-27 august 2022.