„Gulliver în Țara Liliput” – o nouă premieră la Teatrul Țăndărică
https://www.ziarulmetropolis.ro/gulliver-in-tara-liliput-o-noua-premiera-la-teatrul-tandarica/

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Copiilor, Teatrul de Animaţie Țăndărică vă invită pe 1 iunie la ora 18:30, la premiera spectacolului „Gulliver în Țara Liliput”, în regia lui Attila Vizauer.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2022

Un spectacol clasic și modern în același timp, o poveste veche dar actuală, imagini bine alcătuite, păpuși construite cu mare migală și animate impecabil, replici la limita dintre râs și plâns sunt elementele de bază ale propunerii regizorale. După un naufragiu, Gulliver, călător și marinar, nimerește pe o insulă care se numește Liliput, care este populată de niște ființe minuscule. În ciuda mărimii, liliputanii sunt ambițioși, țâfnoși, trufași. Gulliver trăiește un timp cu aceste ființe trecând prin câteva experiențe extraordinare. Caracterul viu al întâmplărilor povestite favorizează întipărirea în minte  a valorilor de bază, care pot fi astfel ușor întelese, reținute și redescoperite ulterior în exemple din viața reală.

Regia: Attila Vizauer
Scenariul: Ema Stere
Ilustrația muzicală: Attila Vizauer
Scenografia: Tomoș Tunde
Vârsta: 4+
Durata: 60 min.
Distribuția: George Simian, Liliana Gavrilescu, Ioan Brancu, Florin Mititelu, Daniela Ruxandra Mihai, Simina Constantin, Ștefan Craiu

20
/03
/24

Denisa Nicolae are multe nesiguranțe și incertitudini. Râde zgomotos și plânge cu sughițuri. Iubește. Lumea ei e mare și jucăușă, din când în când o prinde cu tandrețe, să nu fugă, și o face vizibilă, puțin câte puțin.

20
/03
/24

Sue Giles, președintele ASSITEJ, transmite mesajul de Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. Scopul acestei campanii este de a facilita accesul la teatru și la spectacole pentru copii și tineri.

19
/03
/24

Nominalizat în acest an la Women's Prize for Fiction, romanul „Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul” de Mirinae Lee, o coreeancă mutată în SUA, spune povestea teribilă a unei femei evadate din Coreea de Nord.

18
/03
/24

Proiectul „Întâlnirile Teatrul azi la Masca” iniţiat de revista Teatrul azi, în parteneriat cu Teatrul Masca din Bucureşti şi cu susţinerea UNITER, continuă seria de discuții profesionale cu a doua masă rotundă dedicată, de această dată, dramaturgiei românești.

18
/03
/24

În contextul celebrării a 20 de ani de existență, Centrul Național al Dansului București (CNDB) extinde Ziua Internațională a Dansului pe durata întregii luni aprilie.

15
/03
/24

Cea de-a cincea ediție a Festivalului Filmului Palestinian, organizată de Centrul Cultural Mahmoud Darwish, sub patronajul Ministerului Culturii din Palestina și al Ambasadei Statului Palestina în România, se va desfășura între 18 și 21 aprilie la București și pe 28 aprilie la Cluj-Napoca, cu o nouă direcție artistică și o prezentare a cinematografiei palestiniene ca un Cinema of Existence.

14
/03
/24

Unul dintre cei mai importanți regizori europeni, cunoscut pentru abordarea sa contemporană a pieselor clasice și montările provocatoare din punct de vedere politic și social, Thomas Ostermeier montează pentru prima dată un spectacol în România.