Guy Pearce îşi lansează primul album solo, în noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/guy-pearce-isi-lanseaza-primul-album-solo-in-noiembrie/

Actorul australian Guy Pearce se pregăteşte să îşi împlinească în acest an un vis mai vechi şi va lansa primul lui album muzical solo, în luna noiembrie.

Un articol de Petre Ivan|9 august 2014

Protagonistul filmului „Memento”, Guy Pearce (46 de ani), îşi dorea de multă vreme să compună muzică, însă şi-a amânat aceste planuri după ce a citit cronicile nemiloase făcute de criticii muzicali la adresa colegilor săi actori care încercau să devină şi cântăreţi, informează contactmusic.com.

Guy Pearce a fost destul de aproape de a-şi lansa o carieră muzicală atunci când a înregistrat coloana sonoră a filmului său din 1999 „A Slipping-Down Life”, în care starul australian a interpretat rolul unui muzician dintr-un oraş de provincie care încearcă să îşi facă un nume în industria muzicală.

„De fiecare dată când acordam un interviu la sfârşitul anilor ’80 şi începutul anilor ’90 şi menţionam faptul că făceam muzică în timpul liber, jurnaliştii îşi dădeau ochii peste cap şi păreau că spun: «La dracu! Alt actor care vrea să lanseze un single!». Iar eu simţeam asta şi începeam să-mi cer scuze: «Nu, bineînţeles că nu! Nu aş pedepsi niciodată omenirea în felul acesta”.

Astfel, am permis acelei convingeri de om cu mintea îngustă să îmi conducă viaţa vreme de mulţi ani. Sau… poate că oamenii chiar erau plictisiţi de actorii care făceau muzică”, a declarat starul australian într-un interviu acordat pentru Sydney Daily Telegraph.

Mai mulţi dintre foştii colegi ai actorului Guy Pearce din distribuţia serialului australian „Neighbours” şi-au lansat carierele muzicale în anii ’80, printre aceştia

Guy Pearce

Guy Pearce

aflându-se nume devenite ulterior celebre, precum Kylie Minogue, Jason Donovan şi Stefan Dennis.

Despre Guy Pearce

Guy Edward Pearce, născut pe 5 octombrie 1967, este un actor şi muzician care s-a născut în Marea Britanie şi, la vârsta de trei ani, s-a mutat cu familia sa în Australia. A devenit cunoscut cu rolul din serialul australian „Neighbours” şi cu cele din lungmetrajele „Memento”, de Christopher Nolan, „L.A. Confidential”, „Maşina Timpului” şi „Contele de Monte Cristo”.

În ultimii ani, Guy Pearce a jucat în filme bine primite de public, dar şi de critici, precum „Houdini: Ultimul magician”, „Misiuni periculoase/ The Hurt Locker”, „Drumul/ The Road”, „Discursul regelui/ The King’s Speech”, „Împărăţia fiarelor/ Animal Kingdom”, „Prometheus” şi „Iron Man – Omul de oţel 3”. Starul australian s-a remarcat şi în televiziune şi a impresionat cu rolul din miniseria „Mildred Pierce”.

Foto cu Guy Pearce – cinemagia

18
/04
/17

JazzTM 2017 continuă seria premierelor pentru România cu Monty Alexander Harlem Kingston Express. Excepționala colaborare aduce pe scena din Piața Victoriei un sunet unic, aflat la confluența a două genuri muzicale sacre: jazz-ul din Harlem, New York, o lume definită de ritm și improvizație, și reggae-ul din Kingston, Jamaica, cu ritmul său de neconfundat și linii de bas intense.

14
/04
/17

În prima zi de Paşti, românii întâmpinau sărbătoarea după tradiţia din strămoşi, având pe masă ouă roşii, miel şi vin. În a doua zi, intrau pe porţile fabricilor în schimbul programat. Telespectatorii TVR vor avea parte de surprize și emoții de sărbători, începând cu Vinerea Mare, până luni, 17 aprilie a doua zi de Paște, anunță cei de la TVR.

13
/04
/17

Britanicii de la Public Service Broadcasting și show-ul lor spectaculos cu imagini de arhivă, cine-concerte pe filme de Buster Keaton și animații din anii 30-50, concerte în spații inedite – Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) vine, între 2 și 11 iunie 2017, cu o selecție puternică de muzică, pe lângă cea de filme.

12
/04
/17

Cei mai importanţi reprezentanţi ai industriei europene de spectacol, oameni de afaceri, directorii celor mai mari festivaluri, organizatori de spectacole cu mari trupe, de la Rolling Stones la Robbie Williams, specialişti internaţionali în securitate, avocaţi şi experţi în complicatul sistem internaţional de taxe sunt aşteptaţi la lansarea proiectului “Sibiu – Festival City”, un program derulat în perioada 27-29 iulie, iniţiat de ARTmania.

07
/04
/17

Miercuri, 12 aprilie 2017, ora 19.00, Orchestra de Cameră Radio propune un rafinat dialog muzical între Vivaldi și Piazzolla, sub bagheta dirijorului italian Gian Luigi Zampieri, cu participarea violoniștilor Gabriel și Simina Croitoru. În partea a doua a programului, orchestra va interpreta Simfonia nr. 1 în re major de C. P. E. Bach.

06
/04
/17

Primul concert al ediției a V-a SoNoRo Conac va avea loc pe 7 aprilie, la Palatul Marincu, Muzeul de Artă Calafat, județul Dolj, iar duminică, 9 aprilie, cel de-al doilea, la Palatul Brâncovenesc, de la Potlogi. Programul muzical va cuprinde lucrări de Franz Schubert, Ludwing van Beethoven, si Sir Edward Elgar.

06
/04
/17

Vineri, 7 aprilie 2017, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului Julien Salemkour, alături de Corul Academic Radio, pregătit de Ciprian Țuțu, de soprana Irina Iordăchescu, mezzosoprana Aura Twarowska, tenorul Cosmin Ifrim și de basul Marius Boloș, vor oferi bucuria unui adevărat spetacol orchestral și coral, în Messa da Requiem de Verdi.

04
/04
/17

Violonista Cristina Anghelescu și pianistul Daniel Goiți propun un recital romantic la Sala Radio, miercuri, 5 aprilie 2017, ora 19.00. Pe afișul recitalului se vor afla Sonata nr. 1 în la minor, op. 105 și piesa Fantasiestücke, op. 73, de R. Schumann, Romanța, op. 28 de G. Fauré și Sonata nr. 3 în do minor, op. 45, de E. Grieg.

03
/04
/17

După luni de incertitudine și controverse, Bob Dylan a primit în cele din urmă, la Stockholm, premiul Nobel pentru Literatură, în timpul unei întâlniri cu ușile închise cu academicieni suedezi. Dylan este primul cântăreț care se alătură panteonului de personalități glorificate de Academia suedeză din 1901.

01
/04
/17

Autismul e tratat de statul român la fel ca orice altă problemă reală – cu superficialitate. Nu sunt bani pentru multe, dar mai ales pentru așa ceva. Și nu sunt nici oameni, profesori, pedagogi, terapeuți, specialiști pregătiți să ajute copiii care se nasc cu autism sau care dezvoltă acest sindrom mai târziu să se integreze în societate și chiar să le fie mai bine.

31
/03
/17

Duminică, 9 aprilie 2017, de la ora 18:00, Sala Mare a Ateneului Român găzduiește Concertul Extraordinar de Paști, susținut de Corul Național de Cameră Madrigal — Marin Constantin. Dirijat de Anna Ungureanu, evenimentul este una dintre tradițiile prețioase ale Corului, desfășurându-se, fără întrerupere, de mai bine de jumătate de secol.