Hainele cele noi ale Printului vor străluci la Teatrul Excelsior
https://www.ziarulmetropolis.ro/hainele-cele-noi-ale-printului-vor-straluci-la-teatrul-excelsior/

Hainele cele noi ale printului, o premieră pregătită special pentru publicul care adoră poveştile, se va juca la Teatrul Excelsior.

Un articol de Andrada Văsii|14 octombrie 2013

Hainele cele noi ale Printului, o premieră pregătită special pentru publicul care adoră poveștile, se va juca la Teatrul Excelsior. Spectacolul reprezintă o incursiune inedită în universul lui H.C.Andersen.

Premiera oficială va avea loc  în seara de 15 octombrie, iar prima avanpremieră a avut loc duminică, 13 octombrie, de la ora 11.00. Spectacolul se va juca şi astăzi de la ora 19.00, tot în avanpremieră.

Tânăra regizoare Ilinca Stihi (câștigătoare a Premiului Uniter în 2012, multipremiată în străinătate pentru producțiile sale radiofonice și cunoscută pentru montările „Closer”, la Teatrul Mic, „Brand”, un proiect original montat la Biserica Lutherană din București sau „eMeS”, la Teatrul Maria Filotti din Brăila) a pornit într-o aventură spectaculoasă prin lumea genialului danez, mixând două dintre cele mai cunoscute povești ale sale:  „Hainele noi ale Împăratului“ şi „Porcarul şi Prințesa“.

Hainele cele noi ale Printului îmbracă scena de la Excelsior

Un spectacol plin de muzică, umor,  ritm, culoare, efecte speciale, replici sclipitoare, aşa poate fi caracterizat Hainele cele noi ale Printului. Ilinca Stihi este la a doua colaborare cu Teatrul Excelsior, după spectacolul de succes Zâna Zorilor, care a fost invitat la începutul acestei luni la Festivalul Internațional de Teatru „100, 1.000, 1.000.000 de povești”.

Citiţi şi: Sezonul Copilăriei rămâne tot timpul deschis la Teatrul Excelsior

Alături de Ilinca Stihi, au intrat în ținutul magic al copilăriei, scenografa Luana Drăgoescu, coregrafa Andreea Duţă, compozitorul George Marcu, light-designerul Cristian  Niculescu şi sound-designerul Mihnea Chelariu.

Hainele cele noi ale Printului

Alexandra Velniciuc şi Raluca Botez  în spectacolul Hainele cele noi ale Printului

Distribuţia este impresionantă, cu actori plini de pasiune şi de entuziasm: Alexandra Velniciuc, în rolul Prințesei Deea, care joacă pentru prima oară  pe scena Teatrului Excelsior, Raluca Botez, în rolul grațioasei Panseluța, Silvana Ionescu, în rolul Zânei Toamnei, Dan Clucinschi, în rolul lui Mugurel, Robert Radoveneanu, în rolul Prințului Crin.

Un cuplu extrem de simpatic, care o să vă stârnească hohote de râs, este cel al Danielei Ioniță Marcu, în rolul Cioarei și al lui Ciprian Cojenel, în rolul Ariciului. Nu puteau lipsi din spectacol: Albinuța, interpretată de Cosmina Dobrotă, Libelula, interpretată de Iulia Diana Samson și rotofeiul Bondar, interpretat de Marian Rădulescu.

Foto credit: Maria Ştefănescu – Hainele cele noi ale Printului

12
/12
/15

Premiile Creativității ArCuB - UNATC au fost decernate, vineri seară, la sediul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale", unui număr de 20 de tineri studenți, masteranzi, doctoranzi sau absolvenți ai universităților bucureștene.

11
/12
/15

Actorul britanic Benedict Cumberbatch i-a trimis săptămâna aceasta o scrisoare lui Moș Crăciun. Epistola a fost publicată pe site-ul letterslive.com, cu ocazia Zilei Naționale a Scrisului de Scrisori, care se sărbătorește în Marea Britanie pe 7 decembrie.

11
/12
/15

Glasurile cristaline ce compun sonoritatea inconfundabilă a Corului de Copii Radio vă vor purta anul acesta în atmosfera de poveste a sărbătorilor de iarnă, către amintirile dragi ale copilăriei, prin magia cântecelor și colindelor de Crăciun. Sâmbătă, 12 decembrie (19.00), ansamblul Radio România, sub bagheta dirijorului VOICU POPESCU, vă invită la Sala Radio la un concert extraordinar de Crăciun.

11
/12
/15

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti organizează vineri, 11 decembrie 2015, începând cu orele 11.00, la sediul Ominis, Aleea Turnu Magurele nr. 17A, Bucuresti o conferinţă pentru diseminarea informatiilor cu privire la activitatile desfasurate pana acum în cadrul proiectului „VALORificarea oportunităţilor de insertie pe piaţa muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Intreprinderi Sociale VALORIS”(ID:144616).

11
/12
/15

În fruntea nominalizărilor anunțate de Asociația presei străine de la Hollywood pentru a 73-a ediție a Globurilor de Aur se află filmul "Carol", la cinci categorii. Pentru titlul de cel mai bun film dramatic se luptă peliculele "Carol", de Todd Haynes , "The Revenant" (Alejandro Gonzales Inarritu), "Mad Max: Fury Raod (George Miller), "Room" (Lenny Abrahamson) și "Spotlight" (Tom McCarthy).

11
/12
/15

Al optulea Cineclub FILM, organizat de Arhiva Naţională de Filme în colaborare cu revista FILM, are loc vineri, 11 decembrie, de la ora 19:00, la Sala Eforie a Cinematecii Române. Va fi proiectat – într-o copie nouă (35mm) – filmul IACOB (1988) de Mircea Daneliuc. Cu această ocazie, vor fi prezentate două volume recent apărute, dedicate marelui cineast român.

10
/12
/15

Miercuri-seară, de la 18.30, la Ateneul Român, care a fost plin, autorul de bestseller-uri Eric-Emmanuel Schmitt s-a întâlnit cu criticul de teatru Marina Constantinescu, pentru un dialog despre literatură și teatru, dialog care a fost marcat de panseuri adânci.

10
/12
/15

Felicia Filip, Cristi Minculescu & IRIS, Monica Petrică & Răzvan Mazilu, Mihai Mălaimare & Teatrul Masca, Ducu Bertzi & Friends, Luiza Zan & Snaps Vocal Band și Orchestra Simfonică București, dirijată de Ciprian Teodorașcu. Toţi aceştia şi mulţi alţii, vineri, 18 decembrie, începând cu ora 19.00, la Sala Polivalentă, în cel mai mare eveniment de sărbători din București.

10
/12
/15

Un monument dedicat filosofului și scriitorului Emil Cioran a fost dezvelit în Capitală, la intersecția străzilor Gara de Nord și Mircea Vulcănescu. Turnarea și transpunerea în bronz a bustului a fost gata în 2013, iar soclul, confecționat din calcar de Vrața, adus din Bulgaria, a fost terminat anul acesta.

10
/12
/15

Asociația VIRA anunță lansarea rezultatelor cercetării multidisciplinare realizată în cadrul proiectului „Case Vii. Diversitatea culturală a spațiilor de locuit din București și împrejurimi”. Casele și oamenii din spatele ușilor, resorturile de ordin cultural, social și economic care își pun amprenta asupra experienței de locuire, au reprezentat direcțiile de analiză ale echipei extinse de cercetare.

10
/12
/15

Două luni, două filme în premieră și 13 orașe din România. Proiectul "Filme pentru liceeni" a adus împreună peste 6.673 de liceeni și 393 de profesori din România care au vizionat și discutat despre două filme europene în premieră. Cele 62 de evenimente care au deschis catalogul filmelor bune au avut loc în București, Slobozia, Giurgiu, Caracal, Slatina, Râșnov, Toplița, Moinești, Râmnicu Vâlcea, Timișoara, Târgoviște, Moreni, Corabia.