„Hamlet în sos picant” vine de la Chișinau la București
https://www.ziarulmetropolis.ro/hamlet-in-sos-picant-vine-de-la-chisinau-la-bucuresti/

Și la acest început de an, Teatrul Naţional Mihai Eminescu din Chişinău va fi prezent pe scena Naţionalului din Bucureşti cu un spectacol recent din repertoriul curent, dublu premiat la Gala UNITEM, o poveste împănată cu picanterii, susţinută de o distribuţie de zile mari.

Un articol de Liliana Matei|8 ianuarie 2022

Pe 16 ianuarie 2022, de la ora 19.00, la Sala Studio a TNB, Teatrul Naţional Mihai Eminescu (TNME) din Chişinău prezintă spectacolul „Hamlet în sos picant” după Aldo Nicolaj.

Regia: Alexandru Cozub.

Scenografia: Iurie Matei

Costumele: Tatiana Popescu.

În distribuție, reputați actori ai TNME, deja bine-cunoscuți și publicului nostru:   Petru Hadârcă, Angela Ciobanu,  Diana Decuseară, Dan Melnic, Ghenadie Gâlcă, Margareta Pântea, Iurie Focșa, Mihai Zubcu, Alexandru Pleșc / Igor Babiac.

Spectacolul a avut premiera pe 30 noiembrie 2020 și la recent încheiata Gală a Premiilor UNITEM 2021, ediția a XX-a, aniversară, a obținut următoarele premii pentru: CEL MAI BUN ROL MASCULIN – Petru HADÂRCĂ, pentru rolul Froggy, și CELE MAI BUNE COSTUME TEATRALE – Tatiana POPESCU.

Acțiunea se petrece în Castelul Elsinore, dar nu în sala tronului, ci în bucătăria regală unde masterchef-ul Froggy drege, din polonic, cuțite și pahare, tragedia prințului danez bântuit de himere; ba chiar, pentru mai mult efect, din gelozie și amor rănit, îmbracă armura bătrânului Hamlet. În bucătărie sfârâie purcelușii de lapte, se fezandează mistrețul în putină de stejar, se coace la foc domol budinca de porumbel à la Pericle, se perpelește Limba de vacă marinată  à  la Tutankhamon. Bucătăria ajunge câmp de bătălie – ce-i drept, în sânge e doar friptura… restul e picanterie.

Spectacolul nu este recomandat tinerilor sub 16 ani.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).