Happy end de stagiune la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/happy-end-de-stagiune-la-teatrul-mic/

‚La finalul lunii iunie, Teatrul Mic încheie stagiunea 2014-2015. Iar cum orice „punct” se doreşte a fi continuat de un „şi de la capăt”, închiderea stagiunii este un bun prilej de însumare a titlurilor din sumarul „Anuarului Teatrului Mic”.

Un articol de Petre Ivan|30 iunie 2015

În luna octombrie regizorul Vlad Cristache a împlinit promisiunea pe care Teatrul Mic şi Teatrul de Comedie au făcut-o câştigătorilor „Audiţiei naţionale” organizate de UNATC şi a montat la Teatrul Foarte Mic spectacolul „Numele” de Jon Fosse.

În luna ianuarie s-au urcat cele „39 de trepte” ale Teatrului Foarte Mic în spectacolul montat de Gabriela Dumitru după textul omonim de John Buchan şi Alfred Hitchcok, adaptat de Patrick Barlow, iar în februarie, Liana Ceterchi a adus pe scenă în premieră mondială povestea lui „Mata Hari – Dincolo de legendă” de Philippe Collas şi Eric Villedery, la Teatrul Mic.

În luna aprilie s-a recitit pe Cehov prin ochii laureatului Premiului Tony, Christopher Durang, în spectacolul regizat de Horia Suru – „Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike” la Teatrul Foarte Mic, iar în mai, aceeaşi sală din bulevardul Carol I a devenit căminul spectacolului semnat de Radu Iacoban – „Casa cu pisici”. Cinci premiere în nouă luni şi un repertoriu consistent, valoros şi variat.

39 de trepte

39 de trepte

Punctul culminant al stagiunii 2014-2015 la Teatrul Mic s-a petrecut în luna decembrie, când, în pragul sărbătorilor de iarnă, a avut loc Gala „Teatrul Mic.50”, care a celebrat istoria de jumătate de secol de teatru în vechiul Sărindar.

Concluziile nu au întârziat să apară sub forma premiilor obţinute recent: Premiul pentru Debut obţinut de către Ana Bianca Popescu în cadrul Galei UNITER pentru rolul Fata din spectacolul „Numele” şi Premiul Publicului obţinut de către spectacolul „Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike” în cadrul Festivalului VedeTeatru de la Buzău.

Surpriza finalului de stagiune se numeşte Edinburgh Fringe Festival; în luna august, timp de două săptămâni, la „New Town Theatre – Majestic”, Teatrul Mic va avea douăsprezece reprezentaţii cu spectacolul „39 de trepte” în regia Gabrielei Dumitru, în cadrul Festivalului Fringe de la Edinburgh.

Foto: Happy end de stagiune la Teatrul Mic – teatrulmic.ro

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.