Happy end de stagiune la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/happy-end-de-stagiune-la-teatrul-mic/

‚La finalul lunii iunie, Teatrul Mic încheie stagiunea 2014-2015. Iar cum orice „punct” se doreşte a fi continuat de un „şi de la capăt”, închiderea stagiunii este un bun prilej de însumare a titlurilor din sumarul „Anuarului Teatrului Mic”.

Un articol de Petre Ivan|30 iunie 2015

În luna octombrie regizorul Vlad Cristache a împlinit promisiunea pe care Teatrul Mic şi Teatrul de Comedie au făcut-o câştigătorilor „Audiţiei naţionale” organizate de UNATC şi a montat la Teatrul Foarte Mic spectacolul „Numele” de Jon Fosse.

În luna ianuarie s-au urcat cele „39 de trepte” ale Teatrului Foarte Mic în spectacolul montat de Gabriela Dumitru după textul omonim de John Buchan şi Alfred Hitchcok, adaptat de Patrick Barlow, iar în februarie, Liana Ceterchi a adus pe scenă în premieră mondială povestea lui „Mata Hari – Dincolo de legendă” de Philippe Collas şi Eric Villedery, la Teatrul Mic.

În luna aprilie s-a recitit pe Cehov prin ochii laureatului Premiului Tony, Christopher Durang, în spectacolul regizat de Horia Suru – „Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike” la Teatrul Foarte Mic, iar în mai, aceeaşi sală din bulevardul Carol I a devenit căminul spectacolului semnat de Radu Iacoban – „Casa cu pisici”. Cinci premiere în nouă luni şi un repertoriu consistent, valoros şi variat.

39 de trepte

39 de trepte

Punctul culminant al stagiunii 2014-2015 la Teatrul Mic s-a petrecut în luna decembrie, când, în pragul sărbătorilor de iarnă, a avut loc Gala „Teatrul Mic.50”, care a celebrat istoria de jumătate de secol de teatru în vechiul Sărindar.

Concluziile nu au întârziat să apară sub forma premiilor obţinute recent: Premiul pentru Debut obţinut de către Ana Bianca Popescu în cadrul Galei UNITER pentru rolul Fata din spectacolul „Numele” şi Premiul Publicului obţinut de către spectacolul „Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike” în cadrul Festivalului VedeTeatru de la Buzău.

Surpriza finalului de stagiune se numeşte Edinburgh Fringe Festival; în luna august, timp de două săptămâni, la „New Town Theatre – Majestic”, Teatrul Mic va avea douăsprezece reprezentaţii cu spectacolul „39 de trepte” în regia Gabrielei Dumitru, în cadrul Festivalului Fringe de la Edinburgh.

Foto: Happy end de stagiune la Teatrul Mic – teatrulmic.ro

05
/04
/20

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii şi să vizionaţi înregistrarea unui spectacol care a făcut deliciul publicului în stagiunile precedente.

04
/04
/20

Pe 3 aprilie 1897, la Viena se încheia viața (dar nu și celebritatea) unuia dintre marii romantici, considerat un clasicist conservator și „urmașul lui Beethoven” dar totodată și un compozitor proto-modern. O personalitate enigmatică, țepos și generos deopotrivă, și creatorul unor muzici pe cât de complexe pe atât de fascinante. 

04
/04
/20

Răspândirea la nivel mondial a epidemiei de coronavirus obligă artiștii și operatorii culturali la găsirea de formule pentru a rămâne în contact cu publicul, pentru a menține vii artele performative.

03
/04
/20

Despre povești, copilărie, literatură, femei, război, amintiri din kibbutz și alte întâmplări, în 25 de destăinuiri ale scriitorului israelian Amos Oz, consemnate de Shira Hadad în volumul de convorbiri „Din ce este făcut un măr?” (Editura Humanitas Fiction, 2020).

03
/04
/20

Despre spectacolul Teatrului Act, „Nu regret nimic”, scris de Székely Csaba, care ne-a mai dat și alte texte memorabile, printre care „Apă de mină”.

03
/04
/20

Prin intermediul campaniei #incaunmotivsastamacasa vă invităm să descoperiți şi „omul” din spatele actorului.

02
/04
/20

Chiar dacă străzile și spațiile de evenimente sunt goale, în urma restricțiilor impuse pentru a limita răspândirea coronavirusului, artiști, instituții și festivaluri continuă să dea viață orașului și să ne țină ocupați cât timp #stămacasă, prin proiecte creative realizate pe Facebook.

Page 1 of 87012345...102030...Last »