Happy end de stagiune la Teatrul Mic
https://www.ziarulmetropolis.ro/happy-end-de-stagiune-la-teatrul-mic/

‚La finalul lunii iunie, Teatrul Mic încheie stagiunea 2014-2015. Iar cum orice „punct” se doreşte a fi continuat de un „şi de la capăt”, închiderea stagiunii este un bun prilej de însumare a titlurilor din sumarul „Anuarului Teatrului Mic”.

Un articol de Petre Ivan|30 Iunie 2015

În luna octombrie regizorul Vlad Cristache a împlinit promisiunea pe care Teatrul Mic şi Teatrul de Comedie au făcut-o câştigătorilor „Audiţiei naţionale” organizate de UNATC şi a montat la Teatrul Foarte Mic spectacolul „Numele” de Jon Fosse.

În luna ianuarie s-au urcat cele „39 de trepte” ale Teatrului Foarte Mic în spectacolul montat de Gabriela Dumitru după textul omonim de John Buchan şi Alfred Hitchcok, adaptat de Patrick Barlow, iar în februarie, Liana Ceterchi a adus pe scenă în premieră mondială povestea lui „Mata Hari – Dincolo de legendă” de Philippe Collas şi Eric Villedery, la Teatrul Mic.

În luna aprilie s-a recitit pe Cehov prin ochii laureatului Premiului Tony, Christopher Durang, în spectacolul regizat de Horia Suru – „Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike” la Teatrul Foarte Mic, iar în mai, aceeaşi sală din bulevardul Carol I a devenit căminul spectacolului semnat de Radu Iacoban – „Casa cu pisici”. Cinci premiere în nouă luni şi un repertoriu consistent, valoros şi variat.

39 de trepte

39 de trepte

Punctul culminant al stagiunii 2014-2015 la Teatrul Mic s-a petrecut în luna decembrie, când, în pragul sărbătorilor de iarnă, a avut loc Gala „Teatrul Mic.50”, care a celebrat istoria de jumătate de secol de teatru în vechiul Sărindar.

Concluziile nu au întârziat să apară sub forma premiilor obţinute recent: Premiul pentru Debut obţinut de către Ana Bianca Popescu în cadrul Galei UNITER pentru rolul Fata din spectacolul „Numele” şi Premiul Publicului obţinut de către spectacolul „Vania şi Sonia şi Maşa şi Spike” în cadrul Festivalului VedeTeatru de la Buzău.

Surpriza finalului de stagiune se numeşte Edinburgh Fringe Festival; în luna august, timp de două săptămâni, la „New Town Theatre – Majestic”, Teatrul Mic va avea douăsprezece reprezentaţii cu spectacolul „39 de trepte” în regia Gabrielei Dumitru, în cadrul Festivalului Fringe de la Edinburgh.

Foto: Happy end de stagiune la Teatrul Mic – teatrulmic.ro

19
/04
/19

Realizarea unui film necesită timp și mulți bani. Doar o nevoie interioară de nestăpânit ar trebui să împingă pe cineva la un efort atât de mare. Însă două filme românești recente, lansate într-un trist anonimat, arată că nu trebuie să ai talent şi nici măcar meșteșug pentru a te pretinde cineast.

19
/04
/19

În Joia Mare (25 aprilie – 19.00), în așteptarea sărbătorii Paștelui, Orchestra Națională Radio vă propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodată! - Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a cărei premieră absolută a avut loc în 1868, în Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms însuși ca dirijor.

18
/04
/19

Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima dară în România, din 19 aprilie. Expoziția „RENAULT ȘI ARTA, O ISTORIE VIE, 1967-2019” face parte din noul sezon expozițional de la Muzeul Național de Artă Contemporană.

18
/04
/19

Lungmetraje regizate de cineaşti precum Jim Jarmusch, Pedro Almodóvar, Ken Loach şi fraţii Dardenne au fost selectate în competiţia oficială a celei de-a 72-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes. România este reprezentată în cursa pentru Palme d'Or de „La Gomera”, de Corneliu Porumboiu, ]n timp ce Alain Delon va primi un Palme d'Or onorific.

18
/04
/19

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional George Enescu din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară. Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale la Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

18
/04
/19

„La Gomera / The Whistlers”, cel mai recent lungmetraj semnat de regizorul Corneliu Porumboiu, va avea premiera mondială în cadrul celei de-a 72-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. Filmul a fost inclus în competiția oficială a prestigiosului eveniment care se va desfășura luna viitoare, în perioada 14-25 mai 2019.

18
/04
/19

Plasat în Mexic, la sfârșitul anilor '60, „Sălbaticul” lui Guillermo Arriaga este un roman pe viață și pe moarte, în care scriitorul își arată din plin măiestria, în 725 de pagini de literatură la cel mai înalt nivel.

18
/04
/19

Într-o zi de 18 aprilie (1506) începea construcția bazilicii Sfântul Petru. Bazilica Sfantul Petru se găsește în monumentala Piață Sfantul Petru, în Vatican, fiind unul dintre locașurile sacre ale creștinismului și în special ale catolicismului

17
/04
/19

Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani tocmai a prezentat la Improteca (un spațiu teatral nou în capitală, amplasat pe strada Comănița, la numărul 9), spectacolul „Artă”, o piesă de Yasmina Reza, regizată de Teodora Câmpineanu. 

17
/04
/19

Festivalul Național de Teatru anunță difuzarea publică a documentarului „Atelier Cehov – Silviu Purcărete” – un making-of al Atelierului Cehov – Purcărete (organizat de FNT la Sinaia în iulie 2018). Documentarul va fi difuzat miercuri, 17 aprilie 2019, de la ora 22.00, în premieră online pe site-ul www.fnt.ro, pe pagina de Facebook a FNT și pe contul de Youtube al UNITER.

Page 1 of 79112345...102030...Last »