Harry Potter devine piesă de teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/harry-potter-devine-piesa-de-teatru/

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară „Harry Potter”, scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

Un articol de Petre Ivan|21 decembrie 2013

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară „Harry Potter„, scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

J.K. Rowling nu va scrie această piesă de teatru, însă va colabora cu dramaturgul care o va crea şi va fi coproducătoare a spectacolului.

Seria de şapte romane din franciza literară „Harry Potter” a debutat cu volumul „Harry Potter şi Piatra Filozofală”, publicat în 1997.

Cele şapte volume din această serie de succes s-au vândut în 450 milioane de copii pe plan mondial şi au fost traduse în 77 de limbi.

Pe baza lor au fost realizate opt lungmetraje, în care Daniel Radcliffe a interpretat rolul Harry Potter, iar Rupert Grint şi Emma Watson, pe cele ale personajelor Ron Weasley şi Hermione Granger, cei mai buni prieteni ai tânărului vrăjitor.

Harry Potter

Secvență din Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001)

Piesa de teatru va prezenta „o serie de evenimente nepovestite din copilăria lui Harry Potter, din primii ani după ce a rămas orfan şi după ce devenise un proscris”, notează Mediafax.

Warner Bros., studiourile care au produs filmele „Harry Potter”, se vor implica şi în producţia noului spectacol de teatru, la fel cum au făcut-o şi pentru musicalul „Charly and the Chocolate Factory”, regizat de Sam Mendes, pus în scenă la Theatre Royal de pe West End.

Noul spectacol inspirat din cărţile „Harry Potter” va avea premiera în 2015.

Foto: Harry Potter – Cinemagia

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.