Harry Potter devine piesă de teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/harry-potter-devine-piesa-de-teatru/

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară „Harry Potter”, scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

Un articol de Petre Ivan|21 decembrie 2013

Un spectacol de teatru inspirat din cărţile care alcătuiesc franciza literară „Harry Potter„, scrise de J.K. Rowling, va avea premiera pe West End, la Londra, peste doi ani.

J.K. Rowling nu va scrie această piesă de teatru, însă va colabora cu dramaturgul care o va crea şi va fi coproducătoare a spectacolului.

Seria de şapte romane din franciza literară „Harry Potter” a debutat cu volumul „Harry Potter şi Piatra Filozofală”, publicat în 1997.

Cele şapte volume din această serie de succes s-au vândut în 450 milioane de copii pe plan mondial şi au fost traduse în 77 de limbi.

Pe baza lor au fost realizate opt lungmetraje, în care Daniel Radcliffe a interpretat rolul Harry Potter, iar Rupert Grint şi Emma Watson, pe cele ale personajelor Ron Weasley şi Hermione Granger, cei mai buni prieteni ai tânărului vrăjitor.

Harry Potter

Secvență din Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001)

Piesa de teatru va prezenta „o serie de evenimente nepovestite din copilăria lui Harry Potter, din primii ani după ce a rămas orfan şi după ce devenise un proscris”, notează Mediafax.

Warner Bros., studiourile care au produs filmele „Harry Potter”, se vor implica şi în producţia noului spectacol de teatru, la fel cum au făcut-o şi pentru musicalul „Charly and the Chocolate Factory”, regizat de Sam Mendes, pus în scenă la Theatre Royal de pe West End.

Noul spectacol inspirat din cărţile „Harry Potter” va avea premiera în 2015.

Foto: Harry Potter – Cinemagia

10
/07
/23

Un cineconcert, cel puţin 30 de filme, întâlniri cu peste 20 de invitaţi din ţară şi străinătate, dezbateri, ateliere, o expoziţie aniversară şi o lansare de carte fac parte din programul ediţiei a zecea a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 12 şi 16 iulie la Timişoara, Capitală Europeană a Culturii.

05
/07
/23

Cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL va avea loc în perioada 14-20 august 2023, la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării). Și anul acesta, programul festivalului cuprinde două competiții de scurtmetraje, românești și internaționale, și proiecții de film de lungmetraj însoțite de întâlniri și dialoguri între cineaști și public. 

05
/07
/23

Între 22 și 29 iulie, la 2 Mai se desfășoară a treia ediție a Festivalului de Teatru și Film „Șerban Ionescu”. De la concerte și proiecții de film în aer liber și până la spectacole de teatru, expoziții, dialoguri cu artiști și show-uri de stand-up și improvizație, programul din 2023 cuprinde peste 50 de evenimente culturale cu intrare gratuită.

25
/06
/23

Luna iulie aduce în cinematografele din România trei filme de festival care merită atenţie: "În bătaia focului", al germanului Christian Petzold, "Mi-e silă de mine", al norvegianului Kristoffer Borgli, şi "Falcon Lake", al canadienei Charlotte Le Bon.

23
/06
/23

KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, între 23 și 25 iunie, la Prăjitoria Buimac din București și Cinema Unirea din Botoșani

21
/06
/23

A zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara va celebra cinematografia norvegiană printr-un focus organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (BIFF). Secţiunea va cuprinde un cineconcert cu o capodoperă a cinematografiei mute, o serie de filme recente şi clasice, precum şi întâlniri cu cineaşti şi experţi norvegieni.