„Harun și Marea de povești”: un spectacol multimedia la Apollo111 Teatrul
https://www.ziarulmetropolis.ro/harun-si-marea-de-povesti-un-spectacol-multimedia-la-apollo111-teatrul/

În luna noiembrie, spectacolul de teatru multimedia „Harun şi Marea de poveşti”, care a avut premiera în cadrul celei de-a douăsprezecea ediţii a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, revine cu şase reprezentaţii noi la Apollo111 Teatrul. Aceasta este prima adaptare de teatru după un roman al lui Salman Rushdie în România

Un articol de Petre Ivan|26 Octombrie 2017

Prima reprezentație a spectacolului va avea loc sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 10.00, urmată de duminică, 5 noiembrie, de la 11.00 și de la 19.00, luni, 6 noiembrie, de la 20.00, marți, 7 noiembrie de la 20.00 și duminică, 12 noiembrie, de la 19.00. Această ultimă reprezentație va face parte din programul celei de-a 5-a ediții ale Festivalului Național de Teatru Independent.

Având la bază una dintre cele mai frumoase povești contemporane, inspirată de „O mie și una de nopți”, spectacolul prezintă o călătorie pe cealaltă lună, luna numită Kahani (Poveste), care circulă prea repde pentru a fi detectată de pe pământ. Harun intră în aventura Oceanului Șuvoaielor de Povești și se luptă cu Tacatacii pentru a-l învinge pe Katham Șud, dușmanul poveștilor. O combinație de vizualuri animate și joc actoricesc, „Harun și Marea de Povești” este un spectacol multimedia care se adresează în egală măsură adulților și copiilor.

O adaptare după romanul lui Salman Rushdie care a avut premiera pe Broadway și în West End, piesa – tradusă în română de Marius Michal Klimowicz – este regizată de Alexandru Berceanu și este prezentată pentru prima dată în România.

Vizualurile spectacolului au fost realizate în cadrul celei de-a noua ediții ale atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, de către o echipă de 20 de animatori sub coordoanrea trainerilor Dan Panaitescu și Mihai Păcurar. Muzica este compusă și interpretată live de Simona Strungaru (pian, clape și sound effects), și Sebastian Burneci (trompetă și sound effects).

Decorurile sunt semnate de scenograful și artistul vizual Mihai Păcurar, iar costumele sunt realizate de Cristina Milea.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Ionuț Niculae, Conrad Mericoffer, George Rotaru, Alexandra Laura Badea, Vlad Basarabescu, Victor Țăpeanu și Ana Crăciun Lambru, care a realizat  designul  păpușii Harun și care coordonează mânuirea acesteia în timpul spectacolului.

Salman Rushdie a scris romanul „Harun și Marea de Povești” pentru fiul său, de care a fost despărțit pentru o lungă perioadă. Romanul dezvăluie, în mod alegoric, problemele cele mai acute ale societății și ne face să visăm la o lume așa cum ne-am dori-o pentru copiii noștri.

Biletele la spectacol pot fi achiziționate pe site-ul www.eventbook.ro.

Prețul unui bilet la reprezentațiile de dimineață este în valoare de 25 de lei, iar la reprezentațiile care au loc seara, de 35 de lei.

Recomandare de vârstă: +5 ani.

Foto: Harun și Marea de povești – facebook

17
/01
/19

TURISM CULTURAL. Iordania e cu mult mai mult decât deșertul Wadi Rum și Petra, minunea din deșert, binecunoscute de altfel călătorilor români. Vă propunem altceva.

16
/01
/19

Romanul autobiografic „Promisiunea zorilor” de Romain Gary (traducere din franceză și note de Daniel Nicolescu) a fost publicat la editura Humanitas Fiction, în anul 2018.

16
/01
/19

Editura Litera anunță peste 700 lansări editoriale noi în 2019 și vă propune să notați în agendă cărțile-eveniment peste care nu trebuie să treceți fără a le fi citit anul acesta.

16
/01
/19

Seară specială la Teatrelli, cu intrare liberă: Constantin Bălăceanu-Stolnici și Adrian Majuru invită publicul la o dezbatere care marchează împlinirea a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

14
/01
/19

Spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, în regia lui Toma Dănilă, după un text de Samuel Beckett, se joacă la Unteatru. În spectacol apare un singur actor: Constantin Cojocaru.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

Page 1 of 76912345...102030...Last »