HBO Max se extinde în Europa
https://www.ziarulmetropolis.ro/hbo-max-se-extinde-in-europa/

HBO Max a anunţat lansarea serviciului de streaming în 27 de teritorii în prima fază a extinderii în Europa. În completarea celor 20 de teritorii deja confirmate, urmează a fi live în alte şapte ţări în 2022 – Olanda, Turcia, Grecia, Islanda, Estonia, Letonia şi Lituania.

Un articol de Liliana Matei|6 octombrie 2021

HBO Max reunește producții extraordinare ale celebrelor branduri Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network și Max Originals pe o singură platformă, pentru prima dată în Europa

Filmele Warner Bros. vor fi disponibile pe HBO Max la doar 45 de zile după lansările cinematografice din teritoriile nordice în acest an, respectiv anul următor în Spania, Portugalia, Olanda, Grecia, Islanda, precum și în Europa Centrală și de Est.

HBO Max oferă clienților săi conținut de o calitate excepțională prin intermediul unui abonament lunar redus față de cel curent în țările nordice, menținut la prețul actual în Spania și cu o nouă ofertă anuală – 12 luni la preț de 8.

Pe 5 octombrie, serviciul de streaming HBO Max a fost prezentat în cadrul unui eveniment virtual. HBO Max aduce laolaltă cele mai bune filme, programe pentru copii și seriale originale de la Warner Bros., HBO, DC, Cartoon Network și Max Originals pe aceeași platformă, pentru prima dată în Europa.

HBO Max a anunțat că noul serviciu va fi disponibil clienților din 27 de țări în prima fază a lansării sale europene. Pe 26 octombrie va avea loc lansarea în Suedia, Danemarca, Norvegia, Finlanda, Spania și Andorra, urmând ca în 2022, HBO Max să ajungă în Europa Centrală și de Est și Portugalia. De asemenea, anul următor vor avea loc lansări în șapte noi țări: Olanda, Turcia, Grecia, Islanda, Estonia, Letonia și Lituania.

În cadrul evenimentului virtual de lansare a fost dezvăluit teaser-ul producției House of the Dragon, alături de imagini în premieră din Succession (sezonul al treilea) și din Peacemaker, iar actrița  Sarah Jessica Parker a anunțat într-un mesaj special că And Just Like That… va debuta în luna decembrie.

HBO Max oferă conținut de calitate pentru toate vârstele, furnizat de cele mai iubite branduri din familia WarnerMedia: Warner Bros., HBO, Max Originals, DC  și Cartoon Network. În premieră, fanii și abonații se pot bucura de cele mai recente blockbustere de la Warner Bros., care vor fi disponibile pe HBO Max la doar 45 de zile după lansările din cinematografe, începând cu acest an în țările nordice, respectiv de anul viitor în Spania, Portugalia, Olanda, Grecia, Islanda și țările din Europa Centrală și de Est.

„HBO Max vine în Europa și aduce cele mai bune filme și seriale produse în ultima sută de ani de Warner Bros., alături de producții HBO, Max Originals, DC și Cartoon Network”, spune Johannes Larcher, Head of HBO Max International. „De la Singin’ in the Rain/ Cântând în ploaie la The Matrix, de la Game of Thrones/ Urzeala tronurilor la Mare of Easttown/ Crima din Easttown, de la The Flight Attendant/ Însoțitoarea de zbor la Gossip Girl, de la Superman la The Joker, și de la Bugs Bunny la Scooby Doo, oferta este una extrem de bogată pentru fiecare membru al familiei, precum și o experiență de vizionare superioară. În curând, HBO Max va fi disponibil în 27 de țări din Europa și 67 în întreaga lume – dar nu ne oprim aici, avem multe de oferit și sperăm ca în 2026 să fim prezenți în 190 de teritorii.”

Catalogul divers și bogat al HBO Max include programe pentru fiecare. Printre titlurile Warner Bros. se află Harry Potter, Godzilla vs. Kong, Dunkirk, The Lord of the Rings, The Shining și A Clockwork Orange.

Există, de asemenea, filme DC  precum The Joker, Wonder Woman 1984, Aquaman, Batman v Superman și  Zack Snyder’s Justice League. Excepționalele seriale inovatoare HBO –  Game of Thrones, The Sopranos, Succession, Scenes from A Marriage, The Undoing, Sex and the City și Euphoria se regăsesc, de asemenea, în ofertă. Acestora li se adaugă hiturile Max Originals, printre care The Flight Attendant, Gossip Girl, Raised by Wolves și Friends: The Reunion. HBO Max include și titluri emblematice apreciate de orice familie: Tom and Jerry, The Powerpuff Girls și Looney Tunes.

Oferta de lansare a platformei HBO Max vine cu acces timp de 12 luni la prețul a 8 luni, reprezentând o reducere de peste 30%, costul lunar ajungând la aproape 5,99 €  în Spania și Finlanda. Costul unui abonamentul lunar va fi, de asemenea, redus pentru clienții din țările nordice, iar în Spania prețul va fi menținut. În plus, oferte speciale pentru clienții noi vor fi  anunțate înaintea datei de lansare – 26 octombrie.

Christina Sulebakk, General Manager, HBO Max EMEA

„În 1991 am lansat primul canal TV HBO în Ungaria și, de mai bine de 10 ani, oferim filme și seriale prin serviciile noastre de streaming. HBO Max reprezintă un nou serviciu ce va duce experiența de vizionare și conținutul la un alt nivel, oferind titluri diverse și de calitate pentru întreaga familie, la un preț foarte atractiv. Suntem încântați să aducem HBO Max în Europa pentru a ne delecta fanii și abonații”, a declarat Christina Sulebakk, General Manager, HBO Max EMEA.

Alături de conținutul din SUA, HBO Max va găzdui producții de divertisment de la creatori de top reuniți sub umbrela Max Originals. Printre titlurile originale viitoare se numără Kamikaze (Danemarca), Todo lo Otro (Spania), Venga Juan (Spania), Garcia! (Spania), Beforeigners sezonul 2 (Norvegia), Ruxx (România), The Informant (Ungaria), The Thaw (Polonia), Still Here (Polonia) și multe alte noutăți ce vor fi anunțate pe parcursul lunilor următoare.

Platforma HBO Max aduce o experiență de streaming îmbunătățită, noi caracteristici și funcționalități, conținut personalizat și atent curatoriat pentru utilizatori, recomandări  speciale. Abonații își vor putea personaliza profilul HBO Max și pot crea profiluri dedicate copiilor, cu control parental.

HBO Max va fi disponibil pe mai multe tipuri de dispozitive, precum și în varianta desktop, accesând HBOMax.com. Plata abonamentelor se poate face prin intermediul partenerilor VISA, Mastercard și PayPal.

HBO Max înlocuiește serviciile de streaming HBO din 20 de teritorii, începând cu țările nordice și Spania în 2021, și urmate de Portugalia, Europa Centrală și de Est în 2022. Serviciul va fi disponibil pentru abonații existenți precum și pentru noii abonați (direct sau prin intermediul partenerilor).

HBO Max™ este platforma DTC a WarnerMedia și oferă divertisment de cea mai bună calitate. HBO Max aduce o mare varietate de conținut pentru toate tipurile de public și titluri aparținând unor brand-uri emblematice: HBO, Warner Bros., DC, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies și multe altele. Platforma de streaming a fost lansată în mai 2020 în S.U.A., înainte să se extindă în 39 de teritorii din America Latină și Caraibe în iunie 2021, iar în octombrie HBO Max se extinde în Europa, începând procesul de  înlocuire a serviciilor de streaming HBO în 20 de teritorii europene.

WarnerMedia este lider în domeniul mass-media și al divertismentului, creează și distribuie conținut premium și popular către audiențe globale, prin brandurile sale: HBO, HBO Max, Warner Bros., TNT, TBS, truTV, CNN, DC, New Line, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies și altele. De asemenea, WarnerMedia include suita Xandr de soluții avansate de publicitate.

WarnerMedia face parte din AT&T Inc. (NYSE:T).

05
/07
/22

Adaptarea lui Xavier Giannoli a romanului lui Honoré de Balzac despre ambiții literare și corupția din media în Parisul secolului XIX ajunge în cinema din 8 iulie, distribuit de Independența Film. Prezentat în premieră internațională la Festivalul de la Veneția și câștigător a șapte premii César, printre care și premiul pentru cel mai bun film, Iluzii pierdute reunește în distribuție nume cunoscute precum Cécile de France, Xavier Dolan sau Gérard Depardieu.

04
/07
/22

Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) revine la Sibiu, între 7 și 10 iulie. Este al 16-lea an în care TIFF aduce la Sibiu cele mai așteptate și premiate producții ale sezonului. Peste 25 de filme în premieră și cine-concerte vor avea loc în două spații outdoor, dar și în cinema. TIFF Sibiu se va desfășura în Piața Huet (toate evenimentele de aici vor avea intrare liberă), în Habermann Markt / Piața Habermann și la Cine Gold. Sloganul ediției este „Make Films, Not War”, un răspuns al organizatorilor față de războiul din Ucraina și un îndemn la creație, nu la distrugere.

04
/07
/22

Prezentarea filmului “R.M.N.” (2022) cu participarea regizorului Cristian Mungiu, proiecţia unei versiuni restaurate a capodoperei “Evanghelia după Matei” (1964), în anul centenarului Pier Paolo Pasolini, şi o dezbatere despre Václav Havel prilejuită de apariţia unui film biografic şi de traducerea în română a unei culegeri de discursuri şi texte ale fostului preşedinte ceh se numără printre evenimentele speciale de la a noua ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 14-17 iulie la Timişoara.

30
/06
/22

Festivalul longeviv și cu tradiție din Piatra Neamț aduce, deja de 14 ani, în fața cinefililor, filme documentare și scurtmetraje create de regizoare și regizori aflați la începutul carierei lor în cinematografie.

24
/06
/22

În sala cinematografului Victoria din Cluj-Napoca, în cadrul secțiunii competiționale a Festivalului Internațional de Film Transilivania (TIFF, 17-26 iunie), este proiectat „The Last Execution“. În prima scenă a filmului, actorul Lars Eidinger, care joacă rolul medicului Werner Teske, se află pe bancheta din spate a unei dube a poliției politice din Germania de Est.

23
/06
/22

Sâmbătă, 25 iunie, Asociațiile Bloc Zero și MaiMultVerde organizează o seară de film pentru toate vârstele pe insula de pe Lacul Morii, dublată de un picnic comunitar și o discuție despre reamenajarea sustenabilă a spațiilor verzi din București.

22
/06
/22

„Elvis“, filmul lui Baz Luhrmann despre cel mai bine vândut cântăreț solo al tuturor timpurilor, e alegerea perfectă pentru entertainment de calitate, în această vară.

22
/06
/22

INTERVIU Prezent la Cluj-Napoca pentru TIFF, regizorul Eran Kolirin vorbeşte într-un interviu pentru Ziarul Metropolis despre ce înseamnă să faci, ca cineast israelian, un film bazat pe o carte a unui scriitor palestinian despre viaţa arabilor care sunt cetăţeni ai Israelului.

20
/06
/22

Poate cel mai bun film nou văzut în primele trei zile de TIFF e "Rimini" (2022), realizat de austriacul Ulrich Seidl - portretul sarcastic al Europei prin povestea unui cântăreţ austriac eşuat care performează pentru pensionari în hoteluri semi-pustii din celebra staţiune italiană care dă titlul.

18
/06
/22

Cluj-Napoca e, zilele astea, orașul ideal. După cum ar spune un clasic în viață: „pentru că… din seria filmelor“. Pentru că… TIFF și pentru că… festival. Mare. Frumos. Prietenos. Aventuros. Și alte cuvinte care se termină la fel de spectaculos – spumos, delicios, tiffelicious.