Helen Macdonald, câştigătoarea Costa Book of the Year Award
https://www.ziarulmetropolis.ro/helen-macdonald-castigatoarea-costa-book-of-the-year-award/

Scriitoarea Helen Macdonald a câştigat unul dintre cele mai prestigioase premii literare acordate în Marea Britanie, Costa Book of the Year Award pe 2014, cu biografia “H is for Hawk”.

Un articol de Petre Ivan|28 ianuarie 2015

În cartea “H is for Hawk”, Helen Macdonald relatează felul în care a reuşit să treacă mai uşor peste moartea tatălui ei după ce a început să antreneze o femelă de uliu porumbar.

Premiul Costa Book of the Year a fost acordat într-o ceremonie care a avut loc marţi seară, la Londra.

Pentru acelaşi premiu au concurat Ali Smith, al cărei roman “How to be Both” – recompensat cu Costa Book pe 2014 – era considerat marele favorit, scriitoarea debutantă Emma Healey (“Elizabeth is Missing”), poetul Jonathan Edwards (“My Family and Other Superheroes”) şi scriitoarea de romane pentru copii Kate Saunders (“Five Children on the Western Front”).

Volumul “H is for Hawk” reprezintă cea de-a şasea biografie care câştigă premiul Costa Book of the Year şi prima din ultimii zece ani care a reuşit această performanţă. Aceeaşi biografie a câştigat, de asemenea, Samuel Johnson Prize for Non-Fiction pe 2014.

În 2014, premiul Costa Book of the Year a revenit scriitorului Nathan Filer, pentru romanul său de debut “The Shock of the Fall”.

Costa Book Awards, care se acordă pentru cinci categorii de opere literare, recompensează volumele publicate în anul precedent, scrise de autori care locuiesc în Marea Britanie şi în Irlanda. Câştigătorul fiecărei categorii primeşte un cec de 5.000 de lire sterline (6.683 de euro), iar câştigătorul Costa Book of the Year este recompensat cu 30.000 de lire sterline (40.088 de euro).

Foto: Helen Macdonald – facebook

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

06
/09
/20

Pe rafturile lor găsim mai mereu câte o tentație. Fizice sau online, librăriile ne tentează cu ceva tot timpul. Deși 2020 nu este un an ca oricare altul, criza sanitară provocând schimbări în viața noastră cotidiană, editurile din România tot au reușit să le ofere cititorilor cărți care merită toată atenția.

04
/09
/20

„Bărbatul cu haină roșie” de Julian Barnes, „Vânătăi ascunse: Ce nu știi despre violența domestică te poate ucide” de Rachel Louise Snyder și „Biblioteca de la miezul nopții” de Matt Haig, propuse de Editura Nemira, se numără printre cele mai așteptate apariții literare în această toamnă.

01
/09
/20

Pe lista de lecturi a lunii septembrie, am inclus „O librărie în Berlin” de Françoise Frenkel, „Îți voi da toate acestea” de Dolores Redondo, „Către frumusețe” de David Foenkinos, „Arsă cu acid” de Naziran și Célia Mercier și „Atlasul fericirii” de Helen Russell. Iată de ce!

12
/08
/20

15 fragmente din remarcabila biografie a filosofului german, semnată de scriitoarea anglo-norvegiană Sue Prideaux și apărută recent și în limba română, la Editura Polirom, în colecția Plural M: „SUNT DINAMITĂ! Viața lui Nietzsche” (traducere de Bogdan-Alexandru Stănescu).

07
/08
/20

În dimineața zilei de 2 martie 1998, Natascha Kampusch, o fetiță de zece ani, este urcată cu forța într-o furgonetă albă. Câteva ore mai târziu, zace înfășurată într-o pătură pe podeaua rece a unei pivnițe. În jur e beznă, iar aerul are un iz stătut. Povestea ei este disponibilă acum și în limba română, la Editura Humanitas, în traducerea Cristinei Cioabă.

Pagina 1 din 10712345...102030...Ultima »