Helena Bonham Carter, film despre Mişcarea sufragetelor
https://www.ziarulmetropolis.ro/helena-bonham-carter-film-despre-miscarea-sufragetelor/

Actriţa Helena Bonham Carter va juca unul dintre rolurile principale dintr-o dramă istorică despre Mişcarea sufragetelor, organizaţie care a militat pentru emanciparea femeilor britanice.

Un articol de Petre Ivan|26 decembrie 2013

Actrița Helena Bonham Carter va juca unul dintre rolurile principale dintr-o dramă istorică despre Mişcarea sufragetelor, organizaţie care a militat pentru emanciparea femeilor britanice.

Cunoscut pentru o vreme sub numele „The Fury”, acest proiect cinematografic se va intitula în cele din urmă „Suffragette”.

Din distribuţia filmului mai face parte şi actriţa Carey Mulligan.

Abi Morgan a scris scenariul filmului, care va prezenta intensificarea acţiunilor organizate de sufragete împotriva administraţiei britanice centrale la începutul secolului al XX-lea.

Filmul va fi regizat de Sarah Gavron şi va fi lansat pe marile ecrane în 2014.

Mişcarea sufragetelor, înfiinţată în 1876, a reprezentat o mişcare de emancipare a femeilor din Anglia de la începutul secolului al XX-lea, al cărei scop a fost obţinerea drepturilor politice pentru femei, în principal a dreptului de vot.

Helena Bonham Carter

Acţiunile acestei organizaţii, considerate foarte îndrăzneţe în acea epocă, au dat rezultate abia în 1918, odată cu obţinerea dreptului de vot pentru femeile în vârstă de peste 30 de ani.

Helena Bonham Carter, de două nominalizătă la premiul Oscar

Vârsta legală de votare a fost adusă la acelaşi nivel cu cea a bărbaţilor abia în 1928. Una dintre persoanele marcante ale acestei mişcări a fost Emmeline Pankhurst.

Helena Bonham Carter a fost nominalizată la premiile Oscar în 1998, pentru rolul său din „The Wings of Dove”, şi în 2011, pentru „Discursul regelui”, notează Mediafax.

Actriţa britanică s-a remarcat şi în alte filme bine primite de public şi de criticii de specialitate precum „Cameră cu vedere”, „Planeta maimuţelor”, „Fight Club”, „Peştele cel mare”, „Harry Potter şi Ordinul Phoenix”, „Harry Potter şi Prinţul Semipur”, „Harry Potter şi Talismanele Morţii”, „Sweeney Todd – Bărbierul diabolic din Fleet Street” şi „Alice în Ţara Minunilor”.

Foto: Helena Bonham Carter și Mişcarea sufragetelor – Cinemagia, wikipedia

09
/10
/23

Les Films de Cannes à Bucarest (20 - 29 octombrie) le-a pregătit bucureștenilor un maraton de cinema de 10 zile cu 43 de lungmetraje, 15 scurtmetraje și mai mult de 65 de proiecții ale unor autoare și autori care au un cuvânt greu de spus în cinematografia momentului.

04
/10
/23

Bizară şi explozivă apariţie e acest “Nu aştepta prea mult de la sfârşitul lumii” (2023), cel mai nou film al lui Radu Jude. El adună într-o structură inedită, inconfortabilă şi surprinzătoare la fiecare pas, cam toate preocupările formale de până acum ale regizorului, care le pune de această dată în slujba unei critici virulente a capitalismului deopotrivă românesc şi european.

04
/10
/23

Descris de Variety ca fiind un film „bogat în detalii și foarte specific în descrierea familiei de clasă mijlocie pe care o observă” și care „oferă libertatea publicului de a-și alege punctele de vedere cu care se identifică cel mai mult în imaginea de ansamblu.”, TÓTEM a cucerit simpatia spectatorilor prezenți la cele două proiecții din programul competițional al celei de-a 19-a ediții Bucharest International Film Festival (BIFF), unde a obținut Premiul Juriului. Filmul se va lansa în cinema din 13 octombrie, distribuit de August Film.