Helena Bonham Carter, într-o ecranizare a basmului „Cenuşăreasa“
https://www.ziarulmetropolis.ro/helena-bonham-carter-intr-o-ecranizare-a-basmului-cenusareasa/

Actriţa britanică Helena Bonham Carter va deveni zâna cea bună într-o ecranizare a basmului „Cenuşăreasa”, produsă de studiourile Disney şi regizată de Kenneth Branagh.

Un articol de Andrada Văsii|21 iunie 2013

Actriţa britanică Helena Bonham Carter va deveni zâna cea bună într-o ecranizare a basmului „Cenuşăreasa”, produsă de studiourile Disney şi regizată de Kenneth Branagh.

Potrivit publicaţiei The Hollywood Reporter, rolul acordat actriţei Helena Bonham Carter în acest lungmetraj va avea o importanţă mai mare decât cel din versiunea animată a aceluiaşi basm, produsă de Disney în anii 1950.

În noua ecranizare, rolul Cenuşăresei va fi jucat de actriţa britanică Lily James, devenită cunoscută graţie serialului „Downton Abbey”, iar Prinţul va fi interpretat de Richard Madden, un actor devenit celebru graţie rolului din serialul „Urzeala Tronurilor”.

Din distribuţia acestui proiect cinematografic face parte şi celebra actriţă australiană Cate Blanchett, care va juca rolul mamei vitrege a Cenuşăresei.

Sophie McShera şi Holliday Grainger le vor întruchipa pe marele ecran pe cele două surori vitrege ale Cenuşăresei.
Filmările vor debuta în luna septembrie la Londra, iar filmul „Cenuşăreasa” va fi lansat de Crăciun în 2014.

Helena Bonham Carter a fost nominalizată la premiile Oscar în 1998, pentru rolul său din „The Wings of Dove”, şi în 2011, pentru „Discursul regelui”. Actriţa britanică s-a remarcat şi în alte filme bine primite de public şi de criticii de specialitate precum „Cameră cu vedere”, „Planeta maimuţelor”, „Fight Club”, „Peştele cel mare”, „Harry Potter şi Ordinul Phoenix”, „Harry Potter şi Prinţul Semipur”, „Harry Potter şi Talismanele Morţii”, „Sweeney Todd – Bărbierul diabolic din Fleet Street” şi „Alice în Ţara Minunilor”.

Actriţa britanică va putea fi văzută în curând pe marile ecrane în lungmetrajul „The Lone Ranger”, produs de studiourile Disney, în care joacă alături de Johnny Depp şi Armie Hammer.

16
/05
/23

Sunt ultimele zile în care te mai poți înscrie la rezidența online New Draft, deschisă tuturor absolvenților facultăților de profil, scenariștilor sau autorilor cu un scenariu de film în faza incipientă. Nu rata șansa de a face parte dintr-un program 100% online, gratuit, și de a avea întâlniri de lucru cu producătorii Ada Solomon, Tudor Giurgiu și Bianca Oana. Termenul limită de înscriere este 20 mai 2023.

15
/05
/23

F-SIDES Cineclub, sezonul 4, ajunge în luna mai la Timișoara! Alături de alte trei programe pregătite pentru 2023 de organizatoarele proiectului F-SIDES în această ediție, lansată în aprilie la București, cineclubul și-a propus să-i ofere publicului proiecții de film axate pe creațiile a opt regizoare, în tandem cu materiale literare produse de opt scriitoare contemporane din România.

12
/05
/23

”Jeanne du Barry”, filmul regizat de Maïwenn, care joacă alături de Johnny Depp, deschide cea de-a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (16-27 mai) și ajunge în această toamnă în cinematografele din România, distribuit de Independența Film.

11
/05
/23

9 lungmetraje și 16 scurtmetraje intră în competiția Zilelor Filmului Românesc la TIFF.22. Selecția include câteva dintre cele mai bune filme românești ale anului trecut, dar și producții care vor avea premiera mondială în iunie, la Cluj-Napoca. În cadrul Zilelor Filmului Românesc sunt acordate trei premii: pentru cel mai bun lungmetraj, pentru cel mai bun debut, dar și pentru cel mai bun scurtmetraj.

08
/05
/23

ICR dă startul celei de-a 27-a ediții FFE chiar de Ziua Europei, 9 mai, la Timișoara, Capitala europeană a culturii în 2023. Festivalul va continua în țară la Oravița (Casa de Cultură "George Motoia Craiu"), între 12-14 mai, la Curtea de Argeș (Centrul de Cultură și Arte "George Topîrceanu"), între 18-20 mai, la Botoșani (Cinema Unirea), între 18-21 mai și la Gura Humorului (Casa de Cultură), între 19-21 mai.

28
/04
/23

La invitaţia Cinematecii din Oslo, care va găzdui în perioada 5-14 mai un festival al filmului românesc, ce include şi o retrospectivă dedicată regizorului Cristian Mungiu, am scris un scurt text despre cum arată cinematografia română în prezent.