HIDE&SEEK la cea de-a XII-a ediție a Festivalului SoNoRo
https://www.ziarulmetropolis.ro/hideseek-la-cea-de-a-xii-a-editie-a-festivalului-sonoro/

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie şi recomandă pentru cea de-a XII-a ediţie un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniatăde poezie, video art, fashion design şi un quest labirintic princare festivalul îşi propune să-şi poarte publicul. Oraşele în care se vor desfăşura concertele FestivaluluiSoNoRo sunt Bucureşti, Timişoara, Cluj şi Braşov.

Un articol de Petre Ivan|12 octombrie 2017

Cea de-a XII ediție a Festivalului SoNoRo va fi susținută de 50 de artiști din 15 țări, dintre care îi menționăm peGilles Apap, Ruxandra Donose, Giovanni Sollima, Max Baillie, Philippe Graffin, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, Marc Bouchkov, Vladimir Mendelssohn, Justus Grimm, Henri Demarquette, ZoranMarkovici, Storioni Trio șiKamerataKronstadt, condusă de dirijorulCristianOroșanu.

Publicul va fi incitat, intrigat, invitat să se costumeze și purtat printr-un labirint concertistic.The Eternal Child, Réverie, The Labyrinth, Lost and Found, In Disguise, Seven Last Words, Master of Games, Wear your other side: Dr. Jekyll of Mr. Hyde?suntdoar câteva dintre temele concertelor, ce vor avea loc în spațiile deja consacrate ale Festivalului – Palatul Cotroceni, Cercul Militar Național,Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă, Ateneul Român sau Sala Radio, dar și în locuri cărora SoNoRo le va adăuga și această nouă destinație de sală de concert: Aula ASE, Palatul Bragadiru, Casa Boema, din Cluj, sau noua aripă a Carului cu Bere, din București.sonoro

Imaginați-vă un amplu joc de-a v-ați ascunselea SoNoRo în oraș, un adevărat regal pentru public care va putea juca „hide & seek” prin buclele lui Guliver, alături de lilipuți, va afla de ce unele concerte poartă numeneobișnuite precum „Haydn Sick“ sau „Lost and Found“ și va trebui să caute minotaurul în săli secretede concert, va asculta elita lumii muzicale interpretând un repertoriu vast, captivant și plin de noutăți, va fi invitat chiar să respecte un dress code fantezist pentru a intra în joc și a deveni mai mult decât un spectator. Pregătiți-vă pentru o ediție SoNoRo de excepție! Răzvan Popovici, DirectorulExecutiv al FestivaluluiSoNoRo

După introducerea de succes a Sălii Radio în circuitul concertistic al festivalului de anul trecut, SoNoRo revine tot aici cu un program exclusiv Mozart-Wagner intitulat OPERA SENZA OPERA. Pe lângă două capodopere ale creației mozartiene – Concertul „Jeunehomme“ pentru pian și orchestră și „Simfonia Concertantă” pentru vioară, violă și orchestră – acompaniate de Kamerata Kronstadt, sub bagheta lui Cristian Oroșanu, publicul o va putea asculta pe rafinata mezzosoprană Ruxandra Donose în „Wesendonck Lieder“, într-un aranjament inedit pentru voce și sextet de coarde.

Maratonul concertistic de o zi inițiat anul trecut cu aMUSEbouche, va fi reiterat anul acesta duminică, pe 29 octombrie, cu Labyrinth, un parcurs de trei concerte, ce va debuta la ora 11.00, la Caru’ cu Bere, în noul spațiu destinat evenimentelor culturale, va continua la ora 16.00, cu un concert la Arcub – Hanul Gabroveni, unul dintre partenerii tradiționali ai Festivalului SoNoRo, și se va încheia la Qreator, la ora 19.00, cu un concert la fel de nonconformist precum noul spațiu deschis recent în București, avându-l ca protagonist pe violonistul francez Gilles Apap.

Un alt moment important al Festivalului va fi interpretarea capodoperei lui Joseph Haydn Ultimele șapte cuvinte ale Mântuitorului pe cruce pentru cvartet de coarde, vineri, 3 noiembrie, la Banca Națională a României, acompaniată de poezii recitate de bincunoscutul actor si director al Festivalului Internațional de Teatru Sibiu, Constantin Chiriac.

Concertele SoNoRo din București se vor încheia cu tradiționalul concert de la Ateneul Român, unde, de data aceasta ascultătorii vor fi invitați să caute tema în variațiunile unor mari capodopere ale muzicii printre care se numără Cvintetul cu clarinet de Johannes Brahms și Cvartetul cu două violoncele al lui Anton Arensky.

BileteleșiabonamentelepentruconcerteleFestivaluluiSoNoRopot fi achiziționatede pe site-ul Eventim (www.eventim.ro), din librăriileHumanitasșiCărturești, din magazineleGermanos, Orange, Vodafone si Domo.

Abonamentulestevalabilpentruconcertele: The Eternal Child, Réverie, Lost and Found, Opera senza Opera, Master of GamesșiTema con Variazioni.

Mai multedetalii pe www.sonoro.ro.

Foto: SoNoRo – www.sonoro.ro

29
/01
/24

Primul concert al lunii februarie la Sala Radio vă invită la o frumoasă călătorie muzicală prin Viena imperială. Vineri, 2 februarie 2024 (19.00), veți asculta creații semnate de doi mari compozitori austrieci, care și-au desfășurat o mare parte din activitatea lor artistică în spațiul vienez – MOZART și BRUCKNER – lucrări interpretate de ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO, sub bagheta dirijorului vienez SASCHA GOETZEL.

26
/01
/24

Mădălina Pavăl vorbește despre „Gazda“, spectacolul ei sonor de la Teatrelli, care are premiera pe 31 ianuarie și 1 februarie, de la ora 19.00, dar nu ne lasă nelămuriți nici în ceea ce privește cele mai frumoase lucruri care îi traversează viața. Totul, într-un interviu sub formă de alfabet.

25
/01
/24

Duminică, 28 ianuarie (de la 17.00), primul concert al anului 2024 din stagiunea Orchestrei de Muzică Populară Radio îi este dedicat memoriei actriței NATAȘA RAAB, prezentatoare a nenumeroase concerte pe scena Sălii Radio.