Hindi Zahra – primul concert în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/hindi-zahra-primul-concert-in-romania/

Muziciana marocană Hindi Zahra concertează pentru prima oară în România pe 15 octombrie, la Sala Radio.

Un articol de Liliana Matei|29 mai 2015

Fragilă și puternică în același timp, la fel ca dragostea de care vorbește în cântecele ei, Hindi Zahra (născută în Maroc în 1979) debutează ca muzician pe scenele din Paris, acolo unde locuieşte de la vârsta de 15 ani. Compoziţiile sale sunt soundtrack-ul ce ne-ar putea însoţi iubirile fulgerătoare, împărtășite, dar şi acelea pe care le pierdem.

Cu o muzică în culori precum o eșarfă de mătase care îți alunecă din mână și se ridică luată de vânt, Hindi e exotică și capricioasă, fără să-și piardă eleganța simplității.
Probabil cel mai bine definită de stilul world music, artista se inspiră din sonorităţi gypsy, folk american, jazz sau blues pe care le transformă treptat în bijuteriile ei proprii, precum hit-ul “Beautiful Tango” care a făcut-o celebră.

Discul de debut,“Handmade” a primit în 2010 Premiul Constantin pentru descoperirea anului în Franța. A fost comparată cu Beth Gibbons de la Portishead, Billie Holiday sau Patti Smith. Compozitor, multi instrumentist și producător, Hindi Zahra și-a făcut debutul cinematografic anul trecut în filmul The Cut al regizorului german de origine turcă, Fatih Akin.

Hindi Zahra concertează pentru prima dată în România alături de trupa sa ( doi chitariști, percuție şi bas), ocazie cu care îşi va promova noul disc, “Homeland”. De pe acest album a fost lansat deja single-ul și videoclipul “Any Story”.

Care este povestea lui? O nouă călătorie pentru Hindi, de această dată în Marocul natal. “Homeland” se oprește undeva în Marrakech, între munți și ocean. O întoarcere la rădăcini, o privire întoarsă către ea însăși care pune în mișcare un dans peste coasta oceanului. Hindi Zahra este în căutarea unui sound hipnotic al unei călătorii care începe și se termină acasă, după ce trece dincolo de frontiere și genuri muzicale.

INFO

Biletele costă 80, 120, 140 de lei în funcţie de categorie şi pot fi cumpărate prin reţeaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librăriile Cărturesti şi Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro şi pagina de Facebook Twin Arts .

 

25
/08
/22

În perioada 10 – 14 septembrie 2022, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și Kaufland România, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, prin CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, Fundația Regală Margareta a României, Muzeul Național George Enescu, Biserica Neagră din Brașov, Vibrate Festival Brașov, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania din Cluj-Napoca, Floria și Wagner Arte Frumoase și Povești, organizează turneul național „FIORI E COLORI”, turneu susținut de soprana Rodica VICĂ și harpista Maria BÎLDEA.

22
/08
/22

După 28 de ani de activitate neîntreruptă, în perioada 1-4 septembrie, Green Hours va prezenta a 14-a ediție a singurului festival internațional de jazz organizat de un club din România: Green Hours JAZZ Fest. În cunoscutul nucleu cultural din centrul orașului - grădina boemă a hub-ului nostru - vor avea loc, pe parcursul celor patru zile de festival, 9 sesiuni concertistice, reunind muzicieni valoroși din 12 țări de pe continentul european.

22
/08
/22

Orchestra Romanian Sinfonietta – parte a proiectului Orchestrele Naţionale de Tineret ale României – va concerta în cadrul tradiţionalelor festivaluri internaţionale de muzică clasică ale lunii august, mai exact la “Enescu și muzica lumii” – Sinaia pe 23 august, la Sala Casino şi Vara Magică – Bucureşti, pe 24 august, la Ateneul Român.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.