HISTORY dezleagă „Blestemul Fermei Skinwalker”, în serialul documentar cu același nume
https://www.ziarulmetropolis.ro/history-dezleaga-blestemul-fermei-skinwalker-in-serialul-documentar-cu-acelasi-nume/

HISTORY® difuzează, în premieră şi în exclusivitate, din 27 aprilie, în fiecare luni, de la ora 22:00, serialul documentar „Blestemul Fermei Skinwalker”.

Un articol de Liliana Matei|25 aprilie 2020

Ferma Skinwalker situată în nord-vestul statului american Utah a stârnit numeroase controverse și a suscitat imaginația căutătorilor de adrenalină, odată cu înmulțirea evenimentelor stranii petrecute în acest perimetru. Astfel, serialul propune o investigație amănunțită a fenomenelor paranormale ce au loc la fermă, cu ajutorul experților și cercetătorilor din domeniu.

Noutatea serialului documentar „Blestemul Fermei Skinwalker” constă în difuzarea unor materiale video inaccesibile publicului până acum, la care se adaugă expertiza unei echipe de cercetători care realizează o investigație detaliată a acestei proprietăți de 2 milioane de metri pătrați, în încercarea de a desluși mistere vechi de peste 200 de ani.

Începând cu anii 1950, Ferma Skinwalker și zona adiacentă au fost supranumite „Aleea OZN-urilor”, pe măsură ce incidente misterioase, anomalii și activități inexplicabile au început să fie raportate și mediatizate în toată lumea. Așadar, zona respectivă a devenit centrul desfășurării multor anchete, fiind cercetată ani de-a rândul în căutarea unor explicații raționale, iar unele proiecte științifice au fost finanțate clandestin chiar de guvern. În 1996, proprietatea a fost

cumpărată de omul de afaceri pasionat de OZN-uri Robert Bigelow, care a folosit-o pentru a-și desfășura propriile experimente și pentru a analiza îndeaproape enigmele pe care această fermă le ascunde. Acum trei ani, proprietatea a fost vândută unui alt proprietar misterios, care a ales să rămână anonim.

Folosind tehnologie de ultimă generație, de la lasere și radare care pătrund în sol până la drone termografice, experții vor aplica noțiuni științifice și vor face descoperiri neașteptate, riscând mai mult decât oricare altă echipă care a efectuat cercetări pe proprietatea respectivă, de-a lungul timpului.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.