„Hoinar”, festival de pian, ediția a III-a
https://www.ziarulmetropolis.ro/hoinar-festival-de-pian-editia-a-iii-a/

În perioada 15-17 decembrie va avea loc o serie de trei concerte şi serate culturale, în salonul Centrului Român de Muzică din strada Henri Coandă nr. 5, sector 1, Bucureşti, în cadrul uni festval realizat de pianistul Florian Mitrea.

Un articol de Liliana Matei|25 Noiembrie 2019

Descris de legendara Martha Argerich ca fiind un tânăr pianist excepțional, Florian Mitrea este solist internațional cu o bogată activitate concertistică și competițională, profesor la Academia Regală de Muzică din Londra. Pentru Festivalul Hoinar 2019, Florian a invitat la București trei artiști internaționali care-și vor da concursul într-un program de muzică clasică, de jazz și musical, prezentări și discuții pe teme de cultură.

Concertul de deschidere din 15 decembrie propune un recital de duete pianistice, cu unele dintre cele mai îndrăgite opere muzicale, printre care „Fantezia Romeo și Julieta” de Ceaikovski, „Preludiul la după-amiaza unui faun” de Debussy și „Rapsodia Română” de George Enescu. Pe scenă – pianista Daria-Ioana Tudor, solistă laureată la multiple concursuri internaționale, actualmente stabilită la Berlin, în duet cu Florian Mitrea.

Al doilea eveniment din festival, în data de 16 decembrie, este o serată de muzică și cultură dedicată personalității lui Franz Liszt, cu accent pe legătura acestuia de o viață cu Ordinul călugărilor franciscani și felul în care spiritualitatea creștină a conturat opera acestui mare compozitor. Profesorul de arte plastice și doctrină creștină Iain Lane de la Centrul de Cercetări al Catedralei St Alban’s din Marea Britanie, el însuși un membru al ordinului franciscanilor, va susține prezentarea Franz Liszt – viața, muzica și credința franciscană, iar la pian, Florian Mitrea va prezenta un program Liszt, incluzând lucrări precum „Sonata-fantezie Dante” și „Sonata în si minor”.

Festivalul se încheie pe 17 decembrie cu recitalul sopranei Sarah Gabriel din Marea Britanie. Lăudată de presa internațională ca fiind în egală măsură o cântăreață și actriță fenomenală, Sarah și Florian vă propun un recital de muzică americană și europeană scrisă în prima jumătate a secolului al-XX-lea, sub titlul These foolish things… – o colecție de muzică genială, cu numere de jazz și musicaluri, scrisă într-un moment sumbru în care evenimentele geo-politice la nivel global erau departe de a fi… foolish.

Concertele încep în fiecare seară la orele 19:30 și se desfășoară la sediul Centrului Român de Muzică din București, strada Henri Coandă nr. 5, sector 1 (puncte de reper – Piața Romană, intersecția Bd. Dacia cu Calea Victoriei).

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro și în Rețeaua Bilete.ro: în oficiile Poștei Romane, magazinele Inmedio, magazinele Telekom/Germanos și magazinele proprii Vodafone semnalizate Bilete.ro. Copiii cu vârsta până în 12 ani au intrarea liberă.

23
/12
/19

Piesa „Dor de casă” interpretată de Cuza de la „Noaptea Târziu”, George Hora, Irina Rimes și actrița Carmen Tănase, și care a fost lansată pe 17 decembrie, a devenit în câteva zile imnul nostalgic al tuturor românilor plecați la muncă în străinătate, și care și-ar dori mai mult decât orice pe lume să ajungă acasă de Sărbători.

17
/12
/19

Hiturile anilor ’80-’90 vor fi live la cea mai mare petrecere dintre ani din București – „Revelion 2020. Disco Night Fever” – organizată de Primăria Capitalei prin ARCUB. Printre artiștii care vor urca marți, 31 decembrie, de la ora 18, pe scena din Piața Constituției se numără O-Zone, Haddaway și Milli Vanilli.

15
/12
/19

Vineri, 20 decembrie 2019, artistul Alexandru Andrieș va urca pe scena Unteatru pentru deja tradiționalul concert de Crăciun „Andrieș la Unteatru”.

10
/12
/19

Vineri, 13 decembrie, la Sala Radio, violonistul ALEXANDRU TOMESCU, care se bucură de privilegiul de a cânta pe celebra vioară STRADIVARIUS Elder-Voicu, va interpreta, alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră creat în 1957 de compozitorul român Dumitru Capoianu (1929-2012).

Page 1 of 14212345...102030...Last »