Holograf cântă la Marele Bal al Operei din Cluj
https://www.ziarulmetropolis.ro/holograf-canta-la-marele-bal-al-operei-din-cluj/

Marele Bal al Operei din Cluj Napoca va avea loc, în acest an, pe 4 martie 2017, la un sfert de secol, de la prima ediţie. Eveniment unic de impact naţional, amplă manifestare cultural-artistică polivalentă şi gală dedicată valorii, devenit tradiţie la Cluj, Marele Bal al Operei ajunge la cea de-a XXII-a ediţie.

Un articol de Liliana Matei|3 februarie 2017

Ediția din acest an a Marelui Bal al Operei din Cluj se va desfășura sub moto-ul „Lăsaţi-mă să cânt”. „Vrem să aducem un omagiu muzicii româneşti, iar „Lăsaţi-mă să cânt” este un titlu al lui Gherase Dendrino care, cu siguranţă, şi-a pus amprenta pe tot ce înseamnă muzică românească” a declarat Matei Miko, producătorul evenimentului. Noutatea ediției din acest an constă în faptul că va fi un omagiu, o reverenţă adusă muzicii româneşti. „Este, de fapt, o selecţie de piese pe care le dorim să fie reascultate în cadrul Balului şi nu numai, o selecţie la a cărei naştere a contribuit Florin Estefan. Vreau să îi mulţumesc şi lui Andrei Partoş, o voce avizată în acest domeniu, care ne-a ajutat şi el. De asemenea, îi mulţumesc lui Andrei Tudor, celui care a îmbrăcat într-o haină nouă aranjamentele muzicale pe care le veţi asculta pe scenă” , a mai spus Matei Miko. „Dorinţa noastră a fost ca, în această lume inundată de hituri internaţionale, să nu uităm valoarea reală pe care a avut-o muzica românească. Pe foarte multe dintre ceea ce astăzi am numi hituri, şlagăre ale deceniilor care au trecut, s-a aşternut praful şi tăcerea”, a explicat producătorul evenimentului.

În acelaşi spirit, al omagierii muzicii româneşti, pe scena Balului Operei 2017 va urca – într-un concert extraordinar – trupa Holograf. „De patru decenii, Holograf sunt martorii tuturor întâmplărilor muzicale din această ţară. Cea mai longevivă trupă rock românească împlineşte anul viitor 40 de ani de existenţă oficială”, a spus producătorul.

Ediţia 2017 a Balului Operei este dedicata magiei șlagărelor nemuritoare din muzica românească și, în așteptarea evenimentelor dedicate aniversării centenarului Marii Uniri, pregătește spiritul unor astfel de manifestări.

După tradiționalul pre-show mediatic de pe covorul roșu, ediția 2017 a Balului Operei aduce în fața publicului un spectacol în premieră, intitulat „Lăsați-mă să cânt“, oferit de soliștii și orchestra Operei Naţionale Române Cluj-Napoca, sub bagheta lui Andrei Tudor și regia lui Mihaela Bogdan și  Axenia Șova și în viziunea coregrafică a lui Adrian Strâmtu, însoțit de trupa sa de dansatori. În decorul aranjamentelor florale excepționale create de designerul Florina Bogdan, spectacolul prezentat de Rareș Bogdan și Dan Bittman continuă cu tradiţionala Gală a Laureaţilor și decernarea Trofeelor Lya Hubic, a Premiului Mecena, Emblemă de Cluj, Moda Cum Laude și a Titlului de Senior al Cetăţii și Spiritus Mentor.

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.

21
/09
/22

Cel mai renumit festival de jazz din România a ajuns la a 50-a ediție. Sibiu Jazz Festival reprezintă o întâlnire cu istoria, cu capitole scrise pe note înșirate peste jumătate de secol. În perioada 25-30 octombrie (începând de marți până duminică) jazzul va suna în inima Sibiului, în spațiile deja consacrate și cunoscute precum: Filarmonica de Stat Sibiu, Teatrul Național ‘Radu Stanca’, Biblioteca Județeană ASTRA, Biserica Evanghelică ‘Sfânta Maria’ și Centrul Istoric (parada de jazz).

20
/09
/22

Yasmin Levy, legenda muzicii iudeo-spaniole, revine în decembrie în România după 10 ani de la primul concert. Prima sa apariție artistică în România a avut loc în 2011 în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București. Artista din Israel va susține un concert pe 11 decembrie la Sala Palatului din Capitală alături de chitaristul său și Orchestra Metropolitană București formată din peste 80 de artiști, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

20
/09
/22

Dulce Pontes, regina muzicii fado, revine în România într-un spectacol extraordinar pe 10 decembrie la Sala Palatului din București. Celebra cântăreață portugheză a mai încântat și în 2015 spectatorii români, promițând atunci că va reveni.