HomeFest, festivalul unde te simți ca acasă, începe pe 15 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/homefest-festivalul-unde-te-simti-ca-acasa-incepe-pe-15-martie/

Săptămâna aceasta începe a treia ediţie HomeFest, festivalul care deschide uşile caselor cu teatru, film, performance, artă şi concerte. Între 15 şi 25 martie, HomeFest traversează spaţii locuite din toate cartierele bucureştene şi găzduieşte artişti, spectatori şi vecini în sufragerii de apartamente.

Un articol de Liliana Matei|14 Martie 2016

Festivalul se deschide marți, 15 martie, cu o serie de performance-uri reunite sub umbrela FAMILY Dreaming & Lucid VITA, în care Maria Hera și Thanh Hoa Luong abordează subiecte legate de memorie, corp, vise și realitate, în spațiul comun al unui bloc din zona Ștefan cel Mare.

Pe parcursul celor 11 zile de festival, scene de apartament din Armenească până în Vitan, Muncii sau 13 Septembrie vor găzdui alte șase performance-uri ale unor artiști locali sau străini, între care și BlueGorillA, spectacol ce vine din Amsterdam, odată cu Alice Pons și Olivia Rechowsky, sau avanpremiera performance-ului Platon sau Who do you think you’re fooling, de și cu Maria Balabaș, Nicoleta Lefter, Cristian Iftode, Mihai Balabaș, Mihai Barabancea, Daria Ghiu și Alexandru Ciubotariu.

Între 18 și 20 martie, HomeFest găzduiește performance-ul unu-la-unu al artistului Farid Fairuz, You might as well have sung the Swedish national anthem, prezentat de festivalul de dans și arte performative LIKE CNDB 2016 – De neîncadrat, partener special al HomeFest-ului din acest an.

Scenele domestice ale festivalului vor găzdui și patru spectacole de teatru, precum Trei surori, de Cehov, Casting, o creație a unui grup de artiști care lucrează cu un colaj de texte din Shakespeare și autori contemporani, sau Trei pe o bancă, un spectacol-lectură de Jean – Lorin Sterian. În acest an, pe pereții apartamentelor HomeFest se va putea vedea și artă, la expoziția artistului Daniel Bălănescu, dar și filme. Astfel, ziua de duminică, 20 martie, este dedicată filmului, propunând cele șapte episoade ale Bucharest housing stories și filmul documentar Common Ground. În seara zilei de joi, 24 martie, Mugur Grosu ne așteaptă la Filme de cartier, urmate de un concert.

Între zilele de performance, teatru, film, artă și muzică, HomeFest organizează și o întâlnire inedită cu invitatul special al festivalului, Vintilă Mihăilescu, într-un apartament din zona Mântuleasa.

În tradiția HomeFest, biletul de intrare la evenimentele festivalului este înlocuit de o carte adusă de spectator. Toate cărțile strânse vor fi donate unor biblioteci din zona rurală.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul HomeFest. Pentru mai multe detalii și noutăți, doritorii de cultură domestică sunt invitați să viziteze site-ul HomeFest și pagina de Facebook a festivalului.

15
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Disponibil în unele cinematografe, documentarul „Emigrant Blues: un road movie în 2 ½ capitole”, de Mihai Mincan şi Claudiu Mitcu, discută subiectul migrației românilor în străinătate din câteva unghiuri inedite.

14
/10
/19

Les Films de Cannes à Bucarest îl celebrează anul acesta pe Vlad Ivanov, care anul acesta a împlinit 50 de ani. Actorului care seduce camera cu orice rol pe care-l interpretează, festivalul i-a dedicat o secțiune numită IVANOV 50 – care include cinci dintre cele mai importante filme care îl au ca protagonist: „Sunset”, „Câini”, „La Gomera”, „Principii de viață” și „Hier”.

09
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Deşi pretinde că este un omagiu adus oamenilor care au murit în închisorile comuniste, "Între chin şi amin" (2019), al doilea lungmetraj de ficţiune al regizorului Toma Enache, nu este de fapt decât o bătaie de joc la adresa memoriei victimelor, prin kitsch-ul pe care îl etalează.

08
/10
/19

Pe durata festivalului, Asociatia Cinemascop, organizatoarea Les Films de Cannes à Bucarest, continuă să organizeze, ca și în anii precedenți, ateliere pentru diferite comunități ale industriei de film din România, în încercarea de a oferi cât mai multe oportunități membrilor acestora.

07
/10
/19

Unul dintre cele mai puternice filme autohtone ale toamnei este „Arest”, în regia lui Andrei Cohn, care spune povestea unui intelectual torturat într-o închisoare comunistă din România anului 1983. În rolurile protagoniștilor, actorii Alexandru Papadopol și Iulian Postelnicu.

06
/10
/19

CRONICĂ DE FILM Regizoarea Anca Damian revine cu a treia animaţie de lungmetraj din carieră, "Călătoria fantastică a Maronei", povestea unei căţeluşe care trece pe la diverşi stăpâni. Filmul îmbină inspirat mai multe stiluri de animaţie şi etalează o fantezie exuberantă, afectată însă uşor de repetitivitatea unor momente de reverie.

04
/10
/19

Prima producţie marca Vertical Content, comedia ,,Inve$titorii” a început filmările în localitatea Cristian, unde sub îndrumarea regizorului Iura Luncaşu, actorii: Codin Maticiuc, Cosmin Natanticu, Andrei Mateiu, Radu Gabriel şi Maria Popovici vor interpreta în unul dintre cele mai ambiţioase proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani.

04
/10
/19

A câștigat Leul de Aur, marele premiu de la Festivaul de Film de la Veneția, în același timp a impresionat presa de specialitate la nivel mondial, iar de astăzi mult aclamatul „Joker”, în interpretarea lui Joaquin Phoenix, poate fi vizionat în premieră în cinematografele din toată țară.

Page 1 of 24912345...102030...Last »