HomeFest, festivalul unde te simți ca acasă, începe pe 15 martie
https://www.ziarulmetropolis.ro/homefest-festivalul-unde-te-simti-ca-acasa-incepe-pe-15-martie/

Săptămâna aceasta începe a treia ediţie HomeFest, festivalul care deschide uşile caselor cu teatru, film, performance, artă şi concerte. Între 15 şi 25 martie, HomeFest traversează spaţii locuite din toate cartierele bucureştene şi găzduieşte artişti, spectatori şi vecini în sufragerii de apartamente.

Un articol de Liliana Matei|14 Martie 2016

Festivalul se deschide marți, 15 martie, cu o serie de performance-uri reunite sub umbrela FAMILY Dreaming & Lucid VITA, în care Maria Hera și Thanh Hoa Luong abordează subiecte legate de memorie, corp, vise și realitate, în spațiul comun al unui bloc din zona Ștefan cel Mare.

Pe parcursul celor 11 zile de festival, scene de apartament din Armenească până în Vitan, Muncii sau 13 Septembrie vor găzdui alte șase performance-uri ale unor artiști locali sau străini, între care și BlueGorillA, spectacol ce vine din Amsterdam, odată cu Alice Pons și Olivia Rechowsky, sau avanpremiera performance-ului Platon sau Who do you think you’re fooling, de și cu Maria Balabaș, Nicoleta Lefter, Cristian Iftode, Mihai Balabaș, Mihai Barabancea, Daria Ghiu și Alexandru Ciubotariu.

Între 18 și 20 martie, HomeFest găzduiește performance-ul unu-la-unu al artistului Farid Fairuz, You might as well have sung the Swedish national anthem, prezentat de festivalul de dans și arte performative LIKE CNDB 2016 – De neîncadrat, partener special al HomeFest-ului din acest an.

Scenele domestice ale festivalului vor găzdui și patru spectacole de teatru, precum Trei surori, de Cehov, Casting, o creație a unui grup de artiști care lucrează cu un colaj de texte din Shakespeare și autori contemporani, sau Trei pe o bancă, un spectacol-lectură de Jean – Lorin Sterian. În acest an, pe pereții apartamentelor HomeFest se va putea vedea și artă, la expoziția artistului Daniel Bălănescu, dar și filme. Astfel, ziua de duminică, 20 martie, este dedicată filmului, propunând cele șapte episoade ale Bucharest housing stories și filmul documentar Common Ground. În seara zilei de joi, 24 martie, Mugur Grosu ne așteaptă la Filme de cartier, urmate de un concert.

Între zilele de performance, teatru, film, artă și muzică, HomeFest organizează și o întâlnire inedită cu invitatul special al festivalului, Vintilă Mihăilescu, într-un apartament din zona Mântuleasa.

În tradiția HomeFest, biletul de intrare la evenimentele festivalului este înlocuit de o carte adusă de spectator. Toate cărțile strânse vor fi donate unor biblioteci din zona rurală.

Programul complet al festivalului este disponibil pe site-ul HomeFest. Pentru mai multe detalii și noutăți, doritorii de cultură domestică sunt invitați să viziteze site-ul HomeFest și pagina de Facebook a festivalului.

18
/12
/18

"Cred că fericirea este supraestimată. Să fii satisfăcut, împăcat cu tine, sunt ţeluri în viaţă mult mai realiste decât visatul la fericire." - Brad Pitt

18
/12
/18

Câștigător al unui premiu Oscar (1993, Cel mai bun actor în rol principal pentru "Scent of a Woman"), Al Pacino a împlinit, anul acesta, 78 de ani. Iată un frumos omagiu (Epic Tribute) realizat de prietenul publicației noastre, Alexandru Catrina.

17
/12
/18

20 dintre cele mai bune scurtmetraje prezentate la ediția 2018 a Bucharest International Dance Film Festival* pot fi văzute în cadrul maratonului cinematografic dedicat filmelor de dans - [RE]TRACING. Evenimentul va avea loc miercuri, 19 decembrie, la LINOTIP - Centru Independent Coregrafic (București), începând cu ora 19.00.

14
/12
/18

Singurul film românesc prezent anul acesta la prestigioasele Premii ale Academiei Europene de Film (echivalentul Oscarurilor pentru industria cinematografică europeană), TOUCH ME NOT a fost nominalizat la European Discovery – Premiul FIPRESCI pentru cel mai bun debut în lung-metraj.

13
/12
/18

În 2019, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF) atinge, oficial, vârsta maturității. Cea de-a 18-a ediție va avea loc între 31 mai și 9 iunie, iar organizatorii au deja vești bune pentru cinefili: primele filme confirmate în program au fost lansate în cele mai importante festivaluri ale toamnei și vor avea premiera românească la Cluj-Napoca.

12
/12
/18

20 scurtmetraje din toată lumea și 10 scurtmetraje românești concurează anul acesta pentru trofeele NexT. Selecția filmelor pentru Competiția Internațională și Competiția Națională a fost realizată și în acest an de către Oana Ghera și Massimiliano Nardulli. Selecționerii au ales voci noi care onorează încă o dată misiunea festivalului la această ultimă ediție, aceea de a descoperi și aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât și pe cei care le creează.

12
/12
/18

TOP Documentarele își fac cu greu loc în cinematografe. Așa că pentru a viziona cele mai noi filme de nonficțiune nu ne rămân decât festivalurile și diferitele platforme. Am ales 10 documentare care m-au impresionat cel mai mult dintre cele văzute în 2018. Sunt filme extrem de stimulante și de îndrăznețe.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Filmul „Vice” al lui Adam McKay, o dramă despre fostul vicepreşedinte Dick Cheney, cu Christian Bale, Sam Rockwell, Steve Carell şi Amy Adams în distribuţie, a primit cele mai multe nominalizări la cea de-a 76-a ediţie a galei Globurilor de Aur. La categoria miniserial sau film de televiziune cele mai multe nominalizări, în număr de 4, le-a primit „The Assassination of Gianni Versace”.

06
/12
/18

În timpul Războiului Rece, undeva între Polonia stalinistă, ruinată de cel de-al doilea război mondial, și Parisul boem al anilor ’50, un muzician înnebunit după libertate și o tânără cântăreață pătimașă trăiesc o iubire imposibilă, într-o perioadă istorică imposibilă. Îi desparte totul: trecutul lor, temperamentul, caracterul, ideile lor politice, imperfecțiunile fiecăruia și inevitabilele lovituri ale sorții. Cu toate acestea, sunt în mod fatal condamnați să fie împreună.

Page 1 of 22512345...102030...Last »