HOP 2018 urmăriţi şi votaţi!
https://www.ziarulmetropolis.ro/hop-2018-urmariti-si-votati/

S-a lansat campania interactivă HOP 2018 prin care publicul este invitat să-i cunoască pe tinerii concurenţi din acest an prin filmele lor de prezentare, să-i urmărească în transmisiune directă de la Costineşti în perioada concursului şi-apoi să-i voteze în seara Galei.

Un articol de Petre Ivan|14 august 2018

www.galahop.ro. Votul publicului contează!

Începând de azi până în data de 2 septembrie, zilnic, atât cei 17 artişti de la secţiunea individual, cât şi cele 3 grupuri vor veni în faţa dumneavoastră cu un mic film realizat de ei înşişi.

Absolvenţi ai institutelor de învâţământ superior din ţară, cei pe care îi veţi cunoaşte în această perioadă sunt candidaţii care au trecut de etapa preselecţiilor şi urmează să parcurgă etapa finală a concursului de la Costineşti, în perioada 3 – 6 septembrie, în Complexul Vox Maris.

Pirandello, structura ludică. Eu și personajul este tema ediţiei din acest an şi HOP-ul deloc uşor pe care îl au de trecut tinerii artişti. O temă provocatoare, ce reflectă natura ludică a meseriei de actor, dar şi natura fiinţei umane în interacţiune cu celălalt.

Chiar dacă sunt sprijiniţi de colegii lor, de profesorii şi regizorii care vor coordona atelierele proiectului, de directorul artistic al Galei, concurenţii vor explora relația dintre structura situaţională şi structura ludică în opera pirandelliană prin propria lor experienţialitate.

Siteul Galei HOP www.galahop.ro, contul oficial de Facebook al Galei HOP (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor), contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA) sunt canalele pe care puteţi urmări filmele de prezentare ale concurenţilor, livestreamingul de la Costineşti în perioada 3 – 6 septembrie (transmis simultan atât pe facebook, cât şi pe youtube).

Joi, 6 septembrie, până la ora 20.00, publicul poate vota online pe www.galahop.ro .

*

Gala Tânărului Actor HOP este un proiect al UNITER care sprijină debutul tinerilor artişti oferind oportunităţi de formare profesională şi viitoare colaborări.

Directorul artistic al Galei HOP este actorul şi profesorul universitar Miklós Bács.

Ediţia a XXI-a a Galei Tânărului Actor se va desfăşura la Costineşti în perioada

3-6 septembrie 2018.

Foto: gala hop 2018- galahop.ro.

04
/04
/24

Evenimentele interdisciplinare propuse în proiectul de cercetare coregrafică ROOTS, un proiect AREAL co-finanțat de AFCN, vin în întâmpinarea crizei generalizate care ne împresoară, căutând soluții pe măsura complexității problemelor suprapuse și interdependente cu care ne confruntăm, îndemnând la o explorare a rădăcinilor ce unesc omul, societatea în care trăim și întreaga biosferă.

02
/04
/24

Institutul Cultural Român participă în premieră, prin ICR Bruxelles și Centrul Național al Cărții, cu un stand propriu la „Foire du livre de Bruxelles / Târgul Internațional de Carte de la Bruxelles”, care se va desfășura în perioada 4-7 aprilie 2024, la Centrul de expoziții Tour et Taxis din capitala Belgiei.

02
/04
/24

Mobius & The Institute transformă centrul Bucureștiului într-un hotspot al culturii Hip-hop. Cea mai mare expoziție a artistului Saddo ocupă Piața Amzei.

29
/03
/24

Romanian Design Week, un festival multidisciplinar dedicat industriilor creative ce promovează designul, arhitectura, creativitatea și inovația, lansează în colaborare cu UniCredit Bank un concurs destinat tinerilor ilustratori și designeri grafici din România, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. Scopul competiției este crearea colecției oficiale de obiecte de merchandising pentru festival, având ca temă "Unlock the City".

29
/03
/24

Una din trei femei se confruntă cu pierderea sarcinii de-a lungul vieții. Una din șase femei se confruntă cu infertilitatea. Una din două femei trece prin depresie și/sau anxietate, în urma pierderii unei sarcini, sau în contextul problemelor de infertilitate. În pofida frecvenței lor, aceste experiențe sunt totuși unele dintre cele mai stigmatizante și izolante din societate.

28
/03
/24

O nouă lună într-un șir aparent nesfârșit plasat sub semnul „vremurilor interesante” este o nouă invitație la oglindire prin artă. De la criza de mediu la traume transmise de-a lungul generațiilor, de la apăsarea cu care ne zdrobesc rolurile de gen în societate, la dificultățile în comunicare, spectacolele Vanner Collective vorbesc despre probleme cu care ne confruntăm zi de zi, conștienți sau nu, abordate cu empatie și cu inteligență, cu un amestec dezarmant de onestitate și teatralitate.