Horațiu Mălăele, aniversat pe scena TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-aniversat-pe-scena-tnb/

Actorul şi regizorul Horaţiu Mălăele, născut la 1 august 1952, va fi omagiat pe scena Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti cu două reprezentaţii aniversare ale spectacolului “Cafeneaua”. Spectacolele sunt programate pe 31 iulie şi 1 august.

Un articol de Petre Ivan|26 iulie 2016

Alături de Horațiu Mălăele, care semnează și regia spectacolului, din distribuție fac parte Emilia Popescu și Dana Dogaru.

Cei trei actori foarte îndrăgiți vor oferi un regal actoricesc în această comedie în care râsul împrumută gustul sărat al lacrimilor, Horațiu Mălăeleiar fragilitatea și caracterul efemer al existenței umane se dezvăluie, pas cu pas, până la deznodământul inundat de aplauze, se arată în comunicat.

Mai limpede ca orice, mi-am descoperit ambițiile și slăbiciunile, norocirile și nenorocirile, viața mea, a voastră, a noastră și toate la un loc răsturnate în viața acestei familii imaginate — oglinda vie și înspăimântătoare a vieții noastre pe pământ. – Horațiu Mălăele

“Cafeneaua”, a cărei premieră a avut loc în 1997, și-a câștigat statutul de spectacol record, atât sub aspectul longevității, cât și în ceea ce privește popularitatea.

Foto: Horațiu Mălăele in Cafeneaua – facebook

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.