Horatiu Mălăele, de Halloween, pentru tot “cartierul”
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-de-halloween-pentru-tot-cartierul/

Spectacolul „Sunt un orb”, cu Horaţiu Mălăele, va fi jucat pe 31 octombrie, de la ora 20.00, la Cinema Patria din Bucureşti, după care publicul va putea viziona, în mod gratuit, filmul „Funeralii fericite”.

Un articol de Petre Ivan|18 octombrie 2014

Aplaudat îndelung pe toate meridianele lumii, spectacolul „Sunt un orb” al actorului, regizorului, pictorului, scenaristului şi scriitorului Horatiu Mălăele este admirat de români, iar susţinerea şi cererea acestora îl determină să revină pe scenă cu deosebită plăcere.

Adoptând o ţinută relaxată, cu pantalonii lui lungi şi mâinile în buzunar, Horaţiu Mălăele îşi va întâmpina spectatorii cu glume tandre, cum ar fi: „M-am născut în România. De ce? Am vrut să fiu mai aproape de mama”.

Din „dragoste pentru guvern şi pentru partid”, din „dragoste animalieră” sau pur şi simplu din dragoste pentru cultură, actorul Horaţiu Mălăele îi invită pe bucureşteni să se bucure de o seară plină de umor cu poezii de calitate, glume la care se râde în hohote, ironii fine şi momente de profunzime artistică.

În plus, spectatorii vor putea viziona, în mod gratuit, filmul „Funeralii fericite”. Pentru mulţi, este unul dintre cele mai bune filme româneşti ale anului trecut, o comedie neagră cu foarte multe momente de excelenţă în actorie, pentru care Horaţiu Mălăele face un rol remarcabil, se mai arată în comunicatul citat. Povestea recompune cu mult umor o lume stranie, populată de personaje ciudate.

Biletele pentru recitalul „Sunt un orb” sunt disponibile la preţurile de 39 de lei, pentru locurile de la balcon, şi 49 de lei, pentru cele amplasate la parter, şi pot fi achiziţionate de la casa de bilete a cinematografului Patria, Teatrul Naţional din Bucureşti (TNB), precum şi online.

Foto: Horatiu Mălăele – cinemagia

22
/05
/15

Violonistul ALEXANDRU TOMESCU va susţine marţi, 26 mai (19.00), la Sala Radio, alături de pianistul rus EDUARD KUNZ, recitalul de la Bucureşti din cadrul turneului internaţional „Stradivarius - ENESCU EXPERIENCE”. Turneul, aflat la a 8-a ediţie, este dedicat memoriei lui George Enescu, la 60 ani de la moartea artistului.

22
/05
/15

Duminică, 24 mai 2015, dirijorul de origine română Ion Marin va dirija orchestra Filarmonicii din Sankt Petersburg, cu Simfonia a 9-a de Gustav Mahler. Colaborarea cu această orchestră a început în urmă cu 3 ani şi are în vederea realizarea integralelor simfoniilor compozitorilor Gustav Mahler şi Anton Bruckner.

21
/05
/15

Până la finalul stagiunii, repertoriul Sălii Mari a Teatrului Naţional din Bucureşti, recent reintrată în circuitul public, se va îmbogăţi cu noi titluri. Piese de succes care, în perioada reconstrucţiei teatrului, au avut premiera la alte săli, precum şi alte titluri care au lipsit de pe afiş din același motiv, vor fi (re-) aduse pe scena Sălii Mari - în cel mai mare şi mai spectaculos spațiu de joc ale teatrului.

21
/05
/15

"Un etaj mai jos", de Radu Muntean, se numără printre filmele preferate de criticii de la Festivalul de la Cannes, pelicula aflându-se pe prima poziţie în clasamentul intermediar al FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film), în secţiunea sa, cu 3,88 stele.

21
/05
/15

Marin Moraru, unul dintre cei mai îndrăgiți actori români, cu o carieră în film și teatru ce se întinde pe șase decenii, va fi distins cu Premiul de Excelență la cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie). Trofeul îi va fi decernat sâmbătă, 6 iunie, la gala de închidere de la Teatrul Național din Cluj.

20
/05
/15

Acum 50 de ani, în 21 mai 1965, TVR difuza prima ediţie Teleenciclopedia. Astăzi, de la ora 17.10. (la TVR 1, TVR HD şi TVR+), în cadrul emisiunii Se zice că…, va fi celebrată îndrăgita şi nepieritoarea emisiune, alături de câteva dintre vocile Teleenciclopediei: Răzvan Theodorescu, Carmen Movileanu, Mihai Gruia Sandu şi Mircea Neacşa.

20
/05
/15

Unele veri petrecute în Vama Veche rămân în istorie ca adevărate tripuri inițiatice - se întâmplă povești pe care n-ai cum să le uiți, întâlnești oameni care-ți modifică cursul vieții, asculți muzici care te vor bântui în timp. “Talk to the Bomb” este povestea unui triunghi amoros născut pe plaja din Vama Veche în vara lui 2001, este dramatizarea uneia din miile de povești de dragoste care au început acolo, pe nisipul din Vamă.