Horaţiu Mălăele şi Nicolae Urs vor juca în deschiderea Festivalului de Teatru Independent „Undercloud 2013“
https://www.ziarulmetropolis.ro/horatiu-malaele-si-nicolae-urs-vor-juca-in-deschiderea-festivalului-de-teatru-independent-undercloud-2013/

În perioada 20 – 31 august 2013, cea de-a şasea ediţie ,,Undercloud’’ aduce la un loc 28 de spectacole, cele mai bune producţii ale teatrelor independente din ţară, care vor intra în competiţie pentru premiile festivalului.

Un articol de Andrada Văsii|12 august 2013

În perioada 20 – 31 august 2013, cea de-a şasea ediţie „Undercloud“ aduce la un loc 28 de spectacole, cele mai bune producții ale teatrelor independente din țară, care vor intra în competiție pentru premiile festivalului.

Sala Horia Bernea (NCRR), Clubul Țăranului și curtea Muzeului Național al Țăranului Român din București se vor afla în fiecare seară, timp de 12 zile, sub umbra necesară a norului de teatru proaspăt.

În perioada 20 – 31 august 2013, la Muzeul Național al Țăranului Român plouă răcoritor cu teatru independent! Debutul acestei ediții va fi marcat de spectacolul „Măscăriciul”, cu Horațiu Mălăele și Nicolae Urs, un adevărat eveniment teatral care se joacă de opt ani cu sala plină.

Tot marți, de la ora 21.00 va avea loc „Mecanica Inimii”, spectacol lectură produs de „Undercloud’’ în regia lui Chris Simion, cu o distribuție formată din câțiva dintre cei mai mari actori ai momentului, care susțin teatrul independent: Maia Morgenstern, Medeea Marinescu, Marian Râlea, Marius Manole și Vlad Zamfirescu.

Teatru acrobatic și concerte

Miercuri, 21 august, curtea interioară a Muzeului Național al  Țăranului Român se va transforma sub luminile primului spectacol de teatru acrobatic din România, „Omul Pescăruș”, iar joi, Medeea Marinescu și Marius Manole vor putea fi revăzuți într-un spectacol de excepție în regia lui Radu Beligan, „Fă-mi loc!”.

Pentru prima oară, „Undercloud’ adăpostește anul acesta spectacole-concert, prin care actrițele Aylin Cadîr și Anca Sigartău pot fi redescoperite. De asemenea, „Undercloud’’ susține teatrul tânăr și foarte tânăr, prezentând unele dintre cele mai bune spectacole de absolvire de la UNATC „I.L. Caragiale” precum și pe cel care va câștiga premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Ideo Ideis din Alexandria.

Sanda Manu, Anca Sigartău, Cristina Bazavan și George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis, formează juriul celei de-a șasea ediții.

Info:

Biletele se găsesc la Clubul Țăranului din 15 august si online pe www.bilete.ro. Pentru informații și rezervări puteți suna la 0727.100 856 sau puteţi intra pe www.daya.ro .

Foto credit: Teatrul Bulandra (Site)

27
/02
/24

SkyShowtime a confirmat astăzi că Ted va fi disponibil pentru vizionare în toate piețele în care serviciul este disponibil, începând din 22 februarie. Primele patru episoade vor fi disponibile pentru vizionare în exclusivitate pe SkyShowtime din 22 februarie, urmând ca celelalte episoade să fie disponibile din 11 aprilie.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

27
/02
/24

Între 6 și 7 aprilie va avea loc Digital Nomad Summit, conferința dedicată celor care vor să lucreze și să trăiască oriunde în lume. Timp de două zile, 12 speakeri locali și internaționali vor oferi inspirație, povești și instrumente valabile pentru cei care vor să-și schimbe locuința și să lucreze din Asia sau Europa.

23
/02
/24

Regizorul francez Nicolas Philibert, unul dintre marile nume ale filmului documentar la nivel internațional, semnează regia filmului Pe Adamant (Sur l’Adamant). Filmul a avut premiera la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2023, unde a câștigat Marele Premiu, Ursul de Aur.

22
/02
/24

„Invit tinerii să vadă ceva rar, deosebit - prima expoziție organizată în România despre imaginea samuraiului văzută de cei mai importanți artiști japonezi din perioadele Edo și Meiji”, a spus avocatul George Șerban, colecționar de stampe japoneze, la vernisajul expoziției „Samurai. Legendele Japoniei”, care a avut loc pe 21 februarie, la Muzeul Brukenthal din Sibiu, cu sprijinul JTI.