Horia Brenciu şi HB Orchestra, de Dragobete, la Sala Palatului
https://www.ziarulmetropolis.ro/horia-brenciu-si-hb-orchestra-de-dragobete-la-sala-palatului/

În 24 februarie 2015, Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor primul eveniment de amploare din acest an – Ziua Dragobetelui, ediţia a II.

Un articol de Petre Ivan|18 februarie 2015

Marți, 24 februarie, de la ora 19,00 la Sala Palatului, super show-ul  realizat de Horia Brenciu  şi HB Orchestra, este evenimentul dedicat  Iubirii şi Muzicii și este oferit gratuit celor peste 2300 de cupluri din Sectorul 3 care  s-au căsătorit in 2014 la Casa de Căsătorii a Sectorului 3.

Concertul este o tradiție și face parte din strategia culturală a Primăriei Sectorului 3.

Intrarea la eveniment este gratuită și se face pe bază de invitații în limita locurilor disponibile. Invitațiile au fost ridicate de la sediul organizatorului-Centrul Cultural Casa Artelor, bdul Mircea Vodă nr 5.

Cuplurile căsătorite în anul 2014 în Sectorul 3 au fost informate, în prealabil prin poștă, prin e-mail și telefonic despre acest eveniment oferit lor, precum și despre modul cum pot intra in posesia invitațiilor.

”Concertul de Dragobete” ediția a II-a lansează sezonul programelor şi proiectelor culturale  din 2015,  pe care Primăria Sectorului 3 le  oferă comunităţii locale prin  Centrul Cultural „Casa Artelor” care  pe 1 februarie 2015, a împlinit doi ani de activitate.

Foto: Horia Brenciu şi HB Orchestra – Centrul Cultural Casa Artelor

02
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 17 iunie 1882 se năștea în Rusia cel care avea să devină marele compozitor modernist și neoclasic al secolului XX, Igor Stravinski (1882-1971). În 89 de ani de viață a fost martorul a două Războaie Mondiale dar și al unor revoluții sociale, culturale și muzicale fără precedent, el însuși devenind unul dintre uriașii muzicii secolului trecut.

28
/06
/20

Vești bune pentru industria muzicală și nu numai: cea de-a cincea ediție a Mastering The Music Business, primul și cel mai mare eveniment organizat în România pe teme de industrie muzicală, va avea loc în perioada 29 - 31 iulie într-un nou format.

24
/06
/20

Săptămânal, miercurea, începând din 1 iulie, seria de concerte open air cu artiști locali din zona alternative – Backyard Acoustic Season – se reinstalează pe terasa de la Expirat, la inițiativa Overground Music, într-un format reconsiderat și adaptat situației și locului, renunțând la tiparele unui concert clasic, pentru un public restrâns de aproximativ 100 de persoane per reprezentație.

24
/06
/20

După trei luni în care Qreator – Home Together Edition a fost platforma de exprimare online pentru cei mai importanți artiști din România, seria de evenimente ajunge la final. Ultima reprezentație va fi una memorabilă, un recital cu Angela Gheorghiu. Joi, 25 iunie, de la ora 18:30, marea soprană va susține un recital live transmis online pe pagina de Facebook a Qreator.

23
/06
/20

Proiectul Poveştile instrumentelor a fost conceput într-un fel şi se naşte în alt fel, în Noaptea de Sânziene a anului 2020, în vremuri în care a vrea să faci artă, oriunde în lume, a devenit neînchipuit de dificil, în vremuri în care artiştii cu şi modul lor de expresie sunt reduşi, aproape, la tăcere, în vremuri în care artiştii par, celor mulţi, neesenţiali.

22
/06
/20

Pe 21 iunie 1982, Parisul cânta și dansa pentru prima oară marcând Sărbătoarea Muzicii în ziua solstițiului de vară. Inițiativă a ministrului culturii francez de la acea dată – Jack Lang – și a compozitorului și muzicologului Maurice Fleuret, Fête de la Musique a devenit treptat o sărbătoare internațională a muzicii, marcată în peste 120 de țări din lume în fiecare an, pe 21 iunie, prin evenimente dedicate muzicii, derulate cel mai adesea în aer liber.

08
/06
/20

OAMENII MUZICII Pe 8 iunie 1810 la Zwickau, în Regatul Saxoniei, se năștea Robert Schumann, fiul unui librar care avea să devină un pianist ratat dar și unul dintre marii compozitori ai Romantismului. Un destin marcat de instabilitate psihică dar și de inspirații muzicale impresionante.

06
/06
/20

Tinerilor artişti lirici care-şi dedică viaţa Artei Sacre a Cântului, tuturor brăilenilor, ca şi publicului de pretutindeni, care împreună cu noi trăieşte de un sfert de secol bucuria imensă a marii muzici, cinstind memoria legendarei soprane Hariclea Darclée, sutelor de mii de telespectatori care îndrăgesc emisiunile consacrate Festivalului, Concursului Internaţional de Canto şi Cursurilor mele de Măiestrie Artistică le trimit acest mesaj de iubire în speranţa că ne vom reîntâlni cât mai curând.

Pagina 1 din 14812345...102030...Ultima »