„Horsehead” deschide Festivalul de Film Fantastic Lună Plină
https://www.ziarulmetropolis.ro/horsehead-deschide-festivalul-de-film-fantastic-luna-plina/

Cea de-a 4-a ediţie Festivalului de Film Fantastic „Lună Plină” va avea loc în perioada 14-16 august la Biertan, în Transilvania. Vreme de un weekend, fanii cinema-ului de gen şi nu numai vor avea parte de proiecţii în aer liber, petreceri, cântări, plus o nouă ediţie a deja consacratelor Jocuri ale groazei, toate acompania de de-acum tradiţionalul târg cu produse specific locale.

Un articol de Petre Ivan|5 august 2015

Anul acesta, ostilitățile sunt deschise de filmul franțuzesc „Horsehead”, de Romain Basset, premiat pentru regie la Fantasporto 2015, și cu Catriona MacColl, Murray Head și Philippe Nahon în distribuție.

O altă premieră românească, tot în exclusivitate la Biertan, este deranjantul thriller belgian „Cub”, de Jonas Govaerts, premiat pentru regie la Sitges 2014 și lansat în celebra secțiune „Midnight Madness” de la Toronto.

Highlight-ul acestei ediții se anunța a fi „The Night of the Creature Features”, un maraton sanglant care salută trei clasice incontestabile dar de factură diferită, a căror trăsătură comună ar fi faptul că vor ține spectatorii, o vreme, departe de apă.

În ordinea numerelor de pe tricou:

„Jaws”/„Fălci” (1975, regia Steven Spielberg), proiecție aniversară la 40 de ani de la premieră, într-o versiune restaurată digital;

„Piranha” (1978, regia Joe Dante), practic un omagiu satiric adus anteriorului; și

„Alligator” (1980, Lewis Teague), proiecție aniversară la 35 de ani de la premieră.

Restul selecției și celelalte evenimente speciale vor fi anunțate marți, 4 august.

Toate detaliile despre transport și cazare, aici.

www.lunaplinafestival.ro.

12
/01
/14

TVR 2, TVR HD şi TVRplus.ro difuzează luni, 13 ianuarie, de la ora 20.30, producţia „Zi ca-ti place!”, realizată după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau, în regia lui Cornel Mihalache. Din distribuţie fac parte Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivaşcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru.

11
/01
/14

Actorul Constantin Chiriac va fi prezent la Londra pentru a marca Ziua Naţională a Culturii Române printr-un recital de poezie extraordinar, prezentat de ICR Londra. Evenimentul va avea loc miercuri, 15 ianuarie, de la ora 19:00, la sediul institutului din capitala Marii Britanii.

11
/01
/14

În această duminică, TVR 2 a pregătit cinefililor la „Duminica filmului românesc” două dintre zecile de producţiile cinematografice ale marelui actor Mircea Albulescu. Este vorba de dramele: „Cursa” (de la ora 14.10) şi „Înghiţitorul de săbii” (de la ora 20.50).

10
/01
/14

Pierre Lescure, fostul director al grupului Canal+, va fi desemnat în mod oficial, marţi, noul preşedinte al Festivalului de Film de la Cannes şi va prelua mandatul de la Gilles Jacob, a declarat joi celălalt candidat la această funcţie, Jérôme Clément, fostul director al postului TV european Arte.

10
/01
/14

Cineastul Andrei Ujica va participa la un simpozion internaţional despre film şi arte vizuale, organizat pe 15-16 ianuarie la Tel Aviv de Muzeul de Artă din Petach Tikva şi Academia de Artă şi Design Bezalel, regizorul fiind invitatul special al evenimentului.

09
/01
/14

Meryl Streep, care i-a înmânat Emmei Thompson premiul pentru cea mai bună actriţă la gala National Board of Review Awards, pentru rolul din "Saving Mr. Banks: În căutarea poveştii", l-a criticat vehement pe Walt Disney pentru vederile sale sexiste şi anti-semite.

09
/01
/14

Primul invitat de anul acesta al Asociației Scenariștilor Români (ASCER) și al lui Gareth Brookes - gazda şi trainer-ul Bucharest Script Lab (BSLab) - va fi, miercurea viitoare, 15 ianuarie, regizorul şi scenaristul Corneliu Porumboiu.

08
/01
/14

O nouă colaborare marca Martin Scorsese și Leonardo DiCaprio, cu două nominalizări la Globurile de Aur, va fi din 10 ianuarie, pe marile ecrane. „Lupul de pe Wall Street“ prezintă odiseea plină de adrenalină, cinism şi extravaganţă a unei perioade în care banii se câştigau extreme de ușor.

07
/01
/14

CRONICĂ DE CARTE Cu volumul trei din „O istorie subiectivă a tranziţiei filmice “(Editura Paralela 45, 2013), istoricul şi criticul de film Valerian Sava încheie cea mai importantă dare de a seamă a ceea ce s-a întâmplat semnificativ în cinematografia naţională între 2000 şi 2010.