Houellebecq, Celan şi Beigbeder, la preţ redus şi „Republica berii” – BOOKFEST 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/houellebecq-celan-si-beigbeder-la-pret-redus-si-republica-berii-bookfest-2015/

Pasionaţii de literatură care vor vizita ediţia din acest an a Salonului Bookfest vor găsi pe rafturile editurilor participante, printre altele, cărţi reduse ale unor autori precum Michel Houellebecq, Paul Celan şi Frédéric Beigbeder, dar se vor întâlni şi cu scriitori cehi, în „Republica berii”.

Un articol de Petre Ivan|21 mai 2015

Miercuri s-a deschis cea de-a zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest 2015, iar vizitatorii nu au întârziat să apară.

Deşi nu au venit în număr mare, pasionaţii de literatură au mers pe la standurile editurilor preferate imediat ce evenimentul s-a deschis oficial. Cei mai mulţi participanţi vor fi, ca în fiecare an, în weekend.

Standul ţării invitate – Republica Cehă – este pregătit pentru a-şi întâmpina oaspeţii străini – scriitori cehi veniţi la Bookfest -, dar şi cititorii români care îşi doresc să participe la lansările programate şi să cumpere cărţile autorilor preferaţi.

„Cehia. Republica berii” se poate citi la standul ţării invitate, iar, miercuri, la deschiderea târgului, invitaţii au putut gusta din „licoarea magică”.

A zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest are loc la complexul Romexpo din Bucureşti, iar cele aproximativ 200 de edituri participante au adus publicului cititor peste un milion de volume, dintre care circa 4.000 de titluri noi.

În cele cinci zile de desfăşurare a evenimentului, vizitatorii pot lua parte la peste 300 de evenimente, care variază de la lansări, dezbateri şi colocvii până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive.

BOOKFEST 2015La Salonul Internaţional de Carte Bookfest se găsesc cărţi din toate domeniile, pornind de la cele pentru copii şi adolescenţi şi terminând cu volume religioase şi ştiinţifice.

Astfel, toţi cei care vor trece, anul acesta, pe la standul editurii Polirom, vor avea de ales dintr-o ofertă variată de volume, la preţuri reduse. Trei dintre cele mai aşteptate cărţi ale acestei edituri sunt „Opera poetică I”, de Paul Celan, care poate fi achiziţionată la preţul de 38 de lei, „Povestiri din Kolîma (volumul I)”, de Varlaam Şalamov, care poate fi cumpărată la preţul de 51 de lei, şi „Cronică de Cotroceni”, de Adriana Săftoiu, volum disponibil la preţul de 30 de lei.

De asemenea, la standul Humanitas vor avea loc lansări de carte la care cititorii pot participa, editura pregătind pentru public o serie de noutăţi, atât în ceea ce priveşte scriitorii români, cât şi pe cei străini. Astfel, unele dintre cărţile pe care mizează editura sunt „Supunere”, de Michel Houellebecq (35 de lei), „Poezii. 1908-1920”, de Ezra Pound (89 de lei), „Partea nevăzută decide totul”, de Horia-Roman Patapievici, şi „Noi vorbim, nu gândim”, de Radu

La editura Curtea Veche, un eveniment important este lansarea noului volum al preşedintelui Klaus Iohannis, „Primul Pas”, care poate fi achiziţionat la preţul de 30 de lei. O altă noutate editorială este „Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria”, de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina, ce poate fi achiziţionată la preţul debookfesti 35 de lei. Totodată, va fi lansată la Bookfest cartea „Cotroceniul regal”, de Diana Mandache, care poate fi achiziţionată la preţul de 45 de lei.

La Salonul Internaţional de Carte Bookfest pot fi găsite cărţi la preţuri începând cu 1 leu, majoritatea fiind destinate copiilor, dar şi volume despre I. L. Caragiale, Ioan Slavici, George Coşbuc, Ocavian Goga, la preţuri de 3 lei.

Editura Rao a pregătit pentru cititori cărţi la 15 lei, dar şi o ofertă interesantă pentru cei care achiziţionează mai multe volume. Astfel, persoanele care cumpără o singură carte de la editura Rao beneficiază de o reducere de 15%, în schimb, la două cărţi cumpărate, reducerea este de 20%. Totodată, de 25% reducere beneficiază cei care cumpără trei cărţi, iar 30% este reducerea pentru persoanele care achiziţionează patru sau mai multe cărţi.

Programul de vizitare este următorul: miercuri – până la ora 20.00; joi – 10.00-20.00; vineri – 10.00-21.00; sâmbătă – 10.00-21.00; duminică – 10.00-20.00.

Foto: BOOKFEST 2015 – facebook.com/BookfestRomania

13
/11
/15

Trei scrisori în original adresate, în anii 1933-1934, de Constantin Noica lui Emil Cioran vor fi prezentate publicului, în premieră, sâmbătă, în cadrul unei expoziții ce va avea loc la Biblioteca Județeană "Astra" din Sibiu, cu ocazia manifestării "Zilele Emil Cioran". Aceste scrisori, care arată prietenia dintre Noica și Cioran, fac parte dintr-un număr de 600 de manuscrise donate bibliotecii sibiene de fratele lui Emil Cioran, Aurel.

11
/11
/15

În perioada 18-22 noiembrie 2015, Grupul editorial ALL va fi prezent la cea de-a XXII-a ediție a Târgului Internaţional Gaudeamus – Carte de învățătură. Cu această ocazie, va fi lansată ediția a doua a campaniei Cartea în așteptare, un proiect care încurajează lectura și cultivarea interesului pentru cărți în rândul tinerilor.

11
/11
/15

Joi, 12 noiembrie 2015, , începând cu ora 19.00, la Connect Hub (Bulevardul Dacia, nr. 99, etaj IV). scriitorul Răzvan Petrescu îşi lansează cel mai recent volum, “Ursulețul lui Freud” (editura Curtea Veche). Organizatorii evenimentului promit “o seară liniștită, dar tulburată de hohote de râs, şi o altfel de abordare a indecențelor literare.”

10
/11
/15

Marți, 17 noiembrie, de la ora 19.00, iubitorii de literatură au întâlnire, la Clubul Țăranului, cu David Grossman, unul dintre cei mai importanți scriitori israelieni, precum și unul dintre cei mai cunoscuți comentatori ai politicii țării sale.

06
/11
/15

"Mistuiţi", debutul literar al celebrului regizor de film David Cronenberg, a apărut, în această săptămână, în colecţia "Biblioteca Polirom", în traducerea din limba engleză a Iuliei Gorzo, fiind disponibil şi în ediţie digitală. Romanul va fi lansat la Târgul de Carte Gaudeamus, pe 20 noiembrie, de la ora 17.00, la standul editurii Polirom.

04
/11
/15

Scriitorul Mathias Enard a primit premiul Goncourt pe 2015, pentru romanul său "Boussole", apărut la editura Actes Sud. Romanul relatează povestea unei insomnii trăite de un tânăr muzicolog vienez, bântuit de amintirile sale din Orient.

29
/10
/15

Astăzi, scriitorul bucureștean Radu Cosașu împlinește optzeci și cinci de ani. Am ales – fără știrea autorului - optzeci și cinci de fragmente din cărțile sale. Am colindat prin miile de pagini cosașiene pentru aceste cuvinte. Bucurați-vă de ele. Astăzi, scriitorul bucureștean Radu Cosașu împlinește optzeci și cinci de ani.

27
/10
/15

De ce trebuie să-i mulțumim... prostiei? Aflăm de la Erasmus din Rotterdam, care a scris, acum mai bine de 500 de ani, „Elogiul nebuniei sau discurs spre lauda prostiei". Faimosul cărturar umanist s-a născut pe 28 octombrie 1466.

27
/10
/15

Aseară, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, a avut loc lansarea cărţii Aventurile hingherului în Balkanya de Mihai Măniuţiu, recent apărută la Editura Humanitas. La eveniment au vorbit, alături de autor, criticul literar Dan C. Mihăilescu, criticul de teatru Marina Constantinescu şi directorul general al Editurii Humanitas, Lidia Bodea.

26
/10
/15

Într-o zi de 26 octombrie (1673) se năştea Dimitrie Cantemir, domnu al Moldovei în două rânduri și important cărturar al umanismul românesc. Printre ocupațiile sale diverse s-au numărat cele de enciclopedist, etnograf, geograf, filozof, istoric, lingvist, muzicolog și compozitor. A fost membru al Academiei de Științe din Berlin.